Spausdinti šį puslapį

Naujoji taryba: vienur – stabilumas, kitur – staigmenos

Pa­ga­liau ga­lu­ti­nai pa­aiš­kė­jo, ne tik ko­kio­mis par­ti­jo­mis, bet ir ko­kiais jų at­sto­vais la­biau­siai pa­si­ti­ki uk­mer­giš­kiai. Ant­ra­die­nį su­da­ry­ta ir ta­ry­bos dau­gu­mos ko­a­li­ci­ja – jos su­dė­ty­je – nie­ko nau­ja.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Pos­tus iš­lai­kė dau­giau nei pu­sė jų sie­ku­sių šios ta­ry­bos na­rių.

Sep­ty­nis man­da­tus ta­ry­bo­je iš­ko­vo­ju­siems Lie­tu­vos vals­tie­čiams liau­di­nin­kams di­de­lių ne­ti­kė­tu­mų pir­mu­mo bal­sų len­te­lė ne­su­kė­lė. Pir­mo­je po­zi­ci­jo­je – 2028 rin­kė­jų bal­sus pel­nęs ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas. Tie­sa, me­ro po­pu­lia­ru­mas šiek tiek smuk­te­lė­jo. Per­nai jo kan­di­da­tū­rai pir­mu­mą su­tei­kė  2711 rin­kė­jų.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys su 1276 rin­kė­jų pa­lai­ky­mo bal­sais iš ket­vir­tos po­zi­ci­jos pa­ki­lo į an­trą. Penk­tas bu­vęs Rim­vy­das Ci­vil­ka su­rin­ko 1048 bal­sus. To­liau pa­gal po­pu­lia­ru­mą ri­kiuo­ja­si Ele­na Mi­ri­na­vi­čie­nė, Vla­dis­lo­vas Spruo­gis, iš ke­tu­rio­lik­tos po­zi­ci­jos į šeš­tą šok­te­lė­jęs Arū­nas Ci­vil­ka ir Zo­fi­ja Be­lic­kie­nė.

Jai ant kul­nų li­pa ūki­nin­kas Va­len­ti­nas Ge­nys. Jis pa­teks į ta­ry­bą, jei vie­nas iš „vals­tie­čių“ at­si­sa­kys man­da­to.

 

Vie­nu dau­giau

 

Pen­kis man­da­tus vie­toj bu­vu­sių ke­tu­rių ga­vu­sio­je Lie­tu­vos so­cial­de­mok­ra­tų par­ti­jo­je – šio­kios to­kios ro­ki­ruo­tės. Pir­mą ka­den­ci­ją ta­ry­bo­je šiuo me­tu dir­ban­tis Arū­nas Du­dė­nas nu­šluos­tė no­sį po­li­ti­kos ve­te­ra­nams ir su­si­šla­vė 1186 pa­lai­ky­mo ba­lus. Sa­vo po­pu­lia­ru­mą per ket­ve­rius me­tus jis pa­dvi­gu­bi­no. Ant­ras pa­gal po­pu­lia­ru­mą soc­de­mų są­ra­še – par­ti­jos ved­lys Ka­zys Gry­baus­kas. To­liau ei­na Sta­sys Jac­kū­nas, Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas, Arū­nas Ja­sai­tis.

 

Iš­ly­dės ve­te­ra­ną

 

Tė­vy­nės są­jun­gą – Lie­tu­vos krikš­čio­nis de­mok­ra­tus pa­lai­kę uk­mer­giš­kiai dau­giau­siai sa­vo sim­pa­ti­jų ati­da­vė par­ti­jos pir­mi­nin­kei Ja­ni­nai Ga­liaus­kie­nei. Ant­ras – An­drius Ka­les­ni­kas, tre­čias – iš de­vin­tos vie­tos pa­ky­lė­tas Juo­zas Ga­liaus­kas, ket­vir­tas – Val­das Mi­ka­la­jū­nas.

Kon­ser­va­to­rių są­ra­še šį kar­tą ne­bu­vo ta­ry­bos ve­te­ra­no An­ta­no Damb­raus­ko. Ke­lio­li­ka me­tų dar­bui ta­ry­bo­je ati­da­vęs po­li­ti­kas šį mė­ne­sį da­ly­vaus pas­ku­ti­nia­me ta­ry­bos po­sė­dy­je. Da­bar­ti­nis ta­ry­bos na­rys Eval­das Čir­ba są­ra­še bu­vo „nu­grūs­tas“ net į 22 vie­tą. Rin­kė­jai jį pa­ky­lė­jo per vie­nuo­li­ka po­zi­ci­jų, ta­čiau tai du­rų į ta­ry­bą ne­at­vė­rė.

 

Ne­ti­kė­ti šuo­liai ir kri­ti­mai

 

Dar­bo par­ti­ja iš­ko­vo­jo tris man­da­tus. Rin­kė­jai pir­mu­mo ba­lus ati­da­vė par­ti­ją į rin­ki­mus ve­du­siam Ro­lan­dui Ja­nic­kui. To­liau są­ra­še – An­ge­lė Jo­ku­by­nie­nė ir Ka­zys Ce­ce­vi­čius.

Li­be­ra­lų ir cen­tro są­jun­ga taip pat ten­ki­na­si tri­mis man­da­tais. Šios par­ti­jos  są­ra­še – ro­ki­ruo­tės. Į ket­vir­tą vie­tą nu­stum­tas Juo­zas Ar­ma­na­vi­čius at­si­dū­rė pir­mo­je po­zi­ci­jo­je. Jo krep­šy­je – 707 pir­mu­mo bal­sai. Ant­ras – dar to­li­mes­nė­je – šeš­to­je vie­to­je są­ra­še bu­vęs Si­gi­tas Ma­siu­lio­nis, tre­čias – par­ti­jos ly­de­ris Re­gi­man­tas Ba­ra­vy­kas. Ant­ro­je vie­to­je są­ra­še bu­vęs Ro­mas Pi­vo­ras į ta­ry­bą ne­pa­te­ko, o tre­čias są­ra­še bu­vęs Juo­zas Dau­nys rin­kė­jų va­lia nu­kri­to net į vie­nuo­lik­tą po­zi­ci­ją.

 

Pa­te­ko ne ly­de­riai

 

Dar dvi par­ti­jos ta­ry­bo­je už­si­tik­ri­no po vie­ną vie­tą. Ta­čiau abi jos ati­te­ko ne par­ti­jų ly­de­riams. Par­ti­jo­je Tvar­ka ir tei­sin­gu­mas į pir­mą vie­tą iš ket­vir­tos pra­si­mu­šė Min­dau­gas Ta­mo­šiū­nas, vos dvy­li­ka bal­sų ap­len­kęs Ri­man­tą Le­nar­ta­vi­čių.

Nau­jo­sios są­jun­gos (so­cial­li­be­ra­lų) par­ti­jo­je – taip pat staig­me­na – dau­giau­siai sim­pa­ti­jų pel­nė po­li­ti­kos nau­jo­kė Vai­da Mi­ke­ly­tė, nu­run­gu­si ir da­bar­ti­nį ta­ry­bos na­rį Gin­ta­rą Ple­vo­ką, ir par­ti­jos pir­mi­nin­ką Sta­sį Ba­raus­ką.

Ta­ry­bos na­riu ta­po ir ne­pri­klau­so­mas kan­di­da­tas Vy­das Pa­knys.

 

Kai ku­rie man­da­to at­si­sa­kys

 

Nors tau­ta ir iš­rin­ko, tik­rai ne vi­si po­pu­lia­riau­si par­ti­jų na­riai taps ta­ry­bos na­riais. Va­do­vau­jan­tis įsta­ty­mu, ar­ba ta­ry­bos na­rio pos­tą, ar­ba už­ima­mas pa­rei­gas tu­rės rink­tis so­cial­de­mok­ra­tas mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas, kon­ser­va­to­rė PSPC va­do­vė Ja­ni­na Ga­liaus­kie­nė.

Abu šie po­pu­lia­rūs kan­di­da­tai man­da­to at­si­sa­ko jau ne per vie­nus rin­ki­mus. Jei J. Ga­liaus­kie­nė taip pa­si­elgs ir šį kar­tą, į ta­ry­bą pa­teks jos ben­dra­par­tie­tė Bi­ru­tė Ži­lė­nie­nė.

Jei man­da­to at­si­sa­kys mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas, jo vie­tą užims že­miau ei­nan­ti Klav­di­ja Ste­pa­no­va. O jei ji vėl bus iš­rink­ta dirb­ti ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja – An­drius Lyš­ka.

So­cial­de­mok­ra­tų ei­lu­tė ga­li ir dar la­biau pa­si­slink­ti, jei vi­ce­me­ro pa­rei­gas ir to­liau eis į ta­ry­bą iš­rink­tas Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas.

Va­do­vau­jan­tis Vie­tos sa­vi­val­dos įsta­ty­mu, at­si­žvel­giant į gy­ven­to­jų skai­čių, mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je ne­be­ga­lės dirb­ti du lig­šio­li­niai ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jai. Ta­čiau  ra­jo­no me­ro pa­va­duo­to­jų tas pats įsta­ty­mas ne­li­mi­tuo­ja. Tai­gi, šio­kių tokių ro­ki­ruo­čių per­sta­tant kė­des bus, ta­čiau tik­rai var­gu ar es­mi­nės – dėl pos­tų Uk­mer­gė­je peš­ty­nės var­gu ar kils.

 

Ap­si­spręs­ti tu­rės iki ba­lan­džio

 

Be­je, at­si­sa­ky­ti man­da­to ga­li ir bet ku­ris ki­tas įsta­ty­miš­kai ga­lin­tis šias pa­rei­gas ei­ti iš­rink­tas į ta­ry­bą na­rys. Pa­vyz­džiui, per pra­ėju­sius rin­ki­mus taip pa­si­el­gė rin­kė­jų po­pu­lia­ru­mą pel­nęs li­be­ral­cen­tris­tas Kęs­tu­tis Jaz­bu­tis.

Ap­si­spręs­ti, ar at­si­sa­kys sa­vo man­da­tų, iš­rink­tie­ji ta­ry­bos na­riai tu­rės iki pir­mo ta­ry­bos po­sė­džio – ba­lan­džio pra­džios.

Pa­gal spe­cia­ly­bes ra­jo­no ta­ry­bo­je, kaip ir pra­ėju­sią ka­den­ci­ją, dau­giau­sia dirbs me­di­kų bei įmo­nių va­do­vų.

 

Su­da­rė ko­a­li­ci­ją

 

Bū­si­mo­sios ta­ry­bos dau­gu­ma jau su­da­rė dau­gu­mos ko­a­li­ci­ją. Iš es­mės ji iš­liks to­kia pa­ti, kaip ir šiuo me­tu.

Lie­tu­vos vals­tie­čių-liau­di­nin­kų są­jun­ga, at­sto­vau­ja­ma sky­riaus pir­mi­nin­ko Al­gir­do Ko­pūs­to, Lie­tu­vos so­cial­de­mok­ra­tų par­ti­ja, at­sto­vau­ja­ma sky­riaus pir­mi­nin­ko Ka­zio Gry­baus­ko, Dar­bo par­ti­ja, at­sto­vau­ja­ma par­ti­jos pir­mi­nin­ko pa­va­duo­to­jo Ro­lan­do Ja­nic­ko, Nau­jo­ji są­jun­ga (so­cial­li­be­ra­lai), at­sto­vau­ja­ma sky­riaus pir­mi­nin­ko Sta­sio Ba­raus­ko, par­ti­ja Tvar­ka ir tei­sin­gu­mas, at­sto­vau­ja­ma par­ti­jos pir­mi­nin­ko Rei­mon­to De­ve­nio, ir ne­pri­klau­so­mas kan­di­da­tas Vy­das Pa­knys ant­ra­die­nį pa­si­ra­šė su­si­ta­ri­mą su­da­ry­ti val­dan­či­ą­ją ko­a­li­ci­ją, ku­ri veiks vi­są ka­den­ci­ją.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)