Spausdinti šį puslapį

Nepamirškite iškelti trispalvę

Ko­vo 11-ąją, Lie­tu­vos ne­pri­klau­so­my­bės at­kū­ri­mo die­ną, uk­mer­giš­kiai ra­gi­na­mi ne­pa­mirš­ti iš­kel­ti vals­ty­bi­nių vė­lia­vų.

Lie­tu­vos vals­ty­bės ir ki­tų vė­lia­vų įsta­ty­me nu­ro­do­ma, kad prie  gy­ve­na­mų­jų na­mų, įmo­nių, įstai­gų ir or­ga­ni­za­ci­jų pa­sta­tų tri­spal­ves pri­va­lo­ma iš­kel­ti per tris Lie­tu­vai svar­biau­sias vals­ty­bi­nes šven­tes: Va­sa­rio 16-ąją – Lie­tu­vos vals­ty­bės at­kū­ri­mo die­ną, Ko­vo 11-ąją – Lie­tu­vos ne­pri­klau­so­my­bės at­kū­ri­mo die­ną, Lie­pos 6-ąją     – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Prie vals­ty­bės, sa­vi­val­dy­bės ins­ti­tu­ci­jų bei jų įstai­gų pa­sta­tų vė­lia­va pri­va­lo plaz­dė­ti ne tik mi­nė­to­mis šven­tė­mis, bet ir per ki­tas at­min­ti­nas die­nas: sau­sio 1-ąją – Lietuvos vėliavos dieną; sausio 13-ąją –  Laisvės gynėjų dieną, vasario 24-ąją – Estijos nepriklausomybės dieną ir dar keliolika kartų per metus.

Mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas pri­me­na, kad  vė­lia­va tu­ri bū­ti iš­ke­lia­ma 7 va­lan­dą ry­to ir nu­lei­džia­ma 22 va­lan­dą.

Už vals­ty­bės vė­lia­vos tvar­kos pa­žei­di­mą ga­li bū­ti ski­ria­mas įspė­ji­mas ar­ba pi­ni­gi­nė bau­da (gy­ve­na­mų­jų na­mų sa­vi­nin­kams – nuo 10 iki 30 li­tų, ki­tų įstai­gų, įmo­nių ir or­ga­ni­za­ci­jų va­do­vams – nuo 30 iki 60 li­tų). Už pa­kar­to­ti­ną pa­žei­di­mą bau­da di­dė­ja du kar­tus.

Prieš ke­lerius me­tus mies­to se­niū­ni­ja ir po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas la­bai ak­ty­viai agi­ta­vo uk­mer­giš­kius ne­pa­mirš­ti pa­rei­gos ir pa­gerb­ti ša­lį iš­ke­liant vė­lia­vą. Se­niū­nas pa­ste­bi, kad to­kios ak­ci­jos re­zul­ta­tas – aki­vaiz­dus: uk­mer­giš­kiai ta­po daug  pa­žan­ges­ni.

At­si­ran­da ir vis dau­giau šei­mų, ku­rios sa­vo kie­muo­se tri­spal­ves iš­ke­lia ne tik įsta­ty­mu nu­ma­ty­to­mis da­to­mis, bet ir ge­ro­kai daž­niau ar net nuo­la­tos. „Įsta­ty­mas ne­drau­džia vals­ty­bi­nę vė­lia­vą iš­kel­ti bet ku­ria pro­ga – net per sa­vo gim­ta­die­nį“, – sa­ko se­niū­nas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)