Spausdinti šį puslapį

Nesumokėjus skolos atjungė šildymą

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

„Ka­da pa­ga­liau mū­sų pa­tal­po­se bus pa­jung­tas šil­dy­mas“, – pa­skam­bi­nu­si į re­dak­ci­ją tei­ra­vo­si Kau­no g. 16A įsi­kū­ru­sios ne­vy­riau­sy­bi­nės or­ga­ni­za­ci­jos – Svei­kuo­lių klu­bo na­rė. Pa­sak jos, kiek bu­vo klaus­ta, nie­kas tiks­liai ne­pa­sa­ko, ko­dėl pa­tal­pos ne­šil­do­mos.

Pa­tal­pos, ku­rio­s anks­čiau pri­klau­sė po­li­ci­jos mig­ra­ci­jos tar­ny­bai, šiuo me­tu iš­da­lin­tos nau­do­tis par­ti­joms ir ne­vy­riau­sy­bi­nėms or­ga­ni­za­ci­joms. Čia įsi­kū­ręs Uk­mer­gės svei­kuo­lių klu­bas, šach­ma­tų klu­bas, žy­dų ben­druo­me­nė, Dar­bo, Vals­tie­čių par­ti­jų bū­sti­nės. Vi­sos jos šiuo me­tu ne­kū­re­na­mos, o nuo­mi­nin­kai ti­ki­na ne­ži­nan­tys, nei ko­dėl nė­ra ši­lu­mos, nei ka­da ji bus.

UAB Uk­mer­gės bu­tų ūkio, ad­mi­nist­ruo­jan­čio mi­nė­tas pa­tal­pas, di­rek­to­rius Jo­nas Rin­ke­vi­čius pa­aiš­ki­no, kad šil­dy­mas nuo­mi­nin­kams ne­tie­kia­mas dėl to, kad ši­lu­mos maz­gą gre­ti­ma­me pa­sta­te tu­rin­ti Vil­niaus ap­skri­ties vals­ty­bi­nė mo­kes­čių ins­pek­ci­ja už­da­rė sklen­des. O sklen­des ji už­da­rė dėl to, kad sa­vi­val­dy­bė neat­si­skai­tė dar už pra­ėju­sių me­tų šil­dy­mą.

Ka­dan­gi ši­lu­mos maz­gas pri­klau­so Mo­kes­čių ins­pek­ci­jai, o gre­ti­mą Kau­no g. 16A pa­sta­tą pa­sie­kia nuo jo ei­nan­ti vamz­dy­no at­ša­ka, ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė už šil­dy­mą at­si­skai­to ne ši­lu­mos tie­kė­jui, o Vil­niaus ap­skri­ties vals­ty­bi­nei mo­kes­čių ins­pek­ci­jai. Šiuo me­tu už mi­nė­tas pa­slau­gas nuo per­nai me­tų yra su­si­da­riu­si ke­lių tūks­tan­čių li­tų sko­la.

J. Rin­ke­vi­čius sa­ko, kad pa­si­ta­rus su ra­jo­no va­do­vais bu­vo nu­tar­ta ši­lu­mos per tar­pi­nin­kus dau­giau ne­im­ti – sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čio­je pa­sta­to da­ly­je pa­si­sta­ty­ti sa­vo ši­lu­mos maz­gą.

Kol jis bus įreng­tas, praeis ke­lios sa­vai­tės.

Vil­niaus ap­skri­ties Vals­ty­bi­nės mo­kes­čių ins­pek­ci­jos Rei­ka­lų sky­riaus ve­dė­jas Al­bi­nas At­ko­čius pa­ti­ki­no, kad Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės sko­la už mi­nė­to pa­sta­to pra­ėju­sių me­tų šil­dy­mą sie­kia 3000 li­tų. Va­do­vau­jan­tis su­tar­ti­mi, esant neat­si­skai­ty­mui, šil­dy­mą nu­ma­ty­ta at­jun­gti.

Pa­sak ve­dė­jo, sa­vi­val­dy­bei jų sky­rius bu­vo pa­ra­šęs ir iš­siun­tęs tris įspė­ji­mus, rei­ka­lau­jant pa­deng­ti įsi­sko­li­ni­mą. Ta­čiau nė į vie­ną at­sa­ky­mo ne­ga­vo. A. At­ko­čius pa­ti­ki­no, kad jei tik bū­tų su­mo­kė­ta sko­la, ši­lu­mą jie iš kar­to pa­leis­tų.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)