Spausdinti šį puslapį

Nori versti vicemerą

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos opo­zi­ci­ja sa­vait­ga­lį iš­pla­ti­no pra­ne­ši­mą apie tai, jog yra pa­reiš­kusi ne­pa­si­ti­kė­ji­mą me­ro pa­va­duo­to­ju, li­ber­alcen­tris­tu Re­gi­man­tu Ba­ra­vy­ku. Pra­dė­ta vi­ce­me­ro in­ter­pe­lia­ci­jos pro­ce­dū­ra.

Opo­zi­ci­jos ne­ten­ki­na R. Ba­ra­vy­ko veiks­mai ku­ruo­jant at­lie­kų klau­si­mus: šiukš­lių iš­ve­ži­mo to­nos kai­na šie­met pa­ki­lo nuo 128,88 iki 244 li­tų. Pa­skai­čiuo­ta, jog per pus­me­tį ra­jo­no gy­ven­to­jai su­mo­kės be­veik mi­li­jo­nu li­tų dau­giau nei anks­čiau.

Opo­zi­ci­ja ne­tin­ka­ma va­di­na ir sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos struk­tū­ros re­for­mą. Ji esą bu­vu­si cha­o­tiš­ka ir ne­efek­ty­vi. Pa­pra­šius pa­teik­ti efek­ty­vu­mo ro­dik­lius, jie ne­bu­vo pa­teik­ti. Pa­skai­čiuo­ta, kad sa­vi­val­dy­bės struk­tū­ros re­or­ga­ni­za­ci­ja kai­na­vo 206 tūks­tan­čius.

Taip pat opo­zi­ci­ja pri­me­na, jog Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­me strin­ga va­di­na­mo­ji rin­ki­mų by­la, ku­rio­je trys as­me­nys yra kal­ti­na­mi pir­kę bal­sus Li­be­ra­lų ir cen­tro są­jun­gos nau­dai. Šios par­ti­jos Uk­mer­gės sky­riui tuo me­tu va­do­va­vo R. Ba­ra­vy­kas.

„Esa­me įsi­ti­ki­nę, kad as­me­ni­nė at­sa­ko­my­bė po­li­ti­ko­je bū­ti­na, ir sie­kia­me, kad už ža­lin­gus veiks­mus Uk­mer­gės ra­jo­no gy­ven­to­jams po­li­ti­kai at­sa­ky­tų“, – tei­gia opo­zi­ci­nės Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų frak­ci­jos se­niū­nas An­drius Ka­les­ni­kas.

Opo­zi­ci­nės frak­ci­jos taip pat pa­si­sa­ko prieš ke­ti­ni­mus di­din­ti rin­klia­vos mo­kes­tį ra­jo­no gy­ven­to­jams, nes yra įsi­ti­ki­nu­sios, kad už ga­li­mai ko­rup­ci­nius spren­di­mus pri­va­lo at­sa­ky­ti juos pri­ėmę po­li­ti­kai, o ne ei­li­niai gy­ven­to­jai.

Pa­gal Vie­tos sa­vi­val­dos įsta­ty­mą ne­pa­si­ti­kė­ji­mą me­ru ir vi­ce­me­rais ga­li pa­reikš­ti ne ma­žiau kaip treč­da­lis ta­ry­bos na­rių, o už jų at­lei­di­mą iš pa­rei­gų pri­va­lo bal­suo­ti ne ma­žiau kaip pu­sė po­li­ti­kų.

Šiuo me­tu vyks­ta pa­ra­šų rin­ki­mo pro­ce­dū­ra. Jei juos pa­vyks su­rink­ti, pa­ti bal­sa­vi­mo pro­ce­dū­ra tu­rė­tų vyk­ti ar­ti­miau­sia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je.

Uk­mer­gės ra­jo­no ta­ry­bo­je opo­zi­ci­nė­mis yra pa­si­skel­bu­sios Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų, Lie­tu­vos so­cial­de­mok­ra­tų ir Dar­bo par­ti­jos frak­ci­jos.

Iš 25 ra­jo­no ta­ry­bos na­rių opo­zi­ci­jai pri­klau­so 11. Esant to­kiai arit­me­ti­kai sun­ku ti­kė­tis, kad bal­suo­jant opo­zi­ci­jai pa­vyk­tų su­rink­ti rei­kia­mą bal­sų skai­čių.

Tai su­pran­ta ir pa­tys ne­pa­si­ti­kė­ji­mą R. Ba­ra­vy­ku pa­reiš­kę po­li­ti­kai. Ta­čiau, pa­sak A. Ka­les­ni­ko, ti­ki­ma­si, kad į su­si­da­riu­sią si­tu­a­ci­ją bus at­kreip­tas dė­me­sys, o gal­būt ir tarp val­dan­čio­sios dau­gu­mos ta­ry­bos na­rių at­si­ras to­kių, ku­rie į su­si­da­riu­sią si­tu­a­ci­ją pa­žiū­rės re­a­liai ir su­voks, kad už sa­vo veiks­mus po­li­ti­kai tu­ri at­sa­ky­ti as­me­niš­kai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)