Spausdinti šį puslapį

Pagerbti siūlo ir kultūros darbuotojus, ir jos rėmėjus

Mū­sų sa­vi­val­dy­bė­je iki šiol kas­met bū­da­vo ren­ka­mi ir ap­do­va­no­ja­mi la­biau­siai nu­si­pel­nę kul­tū­rai dar­buo­to­jai bei sėk­min­giau­sio kū­ry­bi­nio pro­jek­to au­to­rius. Šią tra­di­ci­ją siū­lo­ma pa­pil­dy­ti Me­tų kul­tū­ros me­ce­na­to no­mi­na­ci­ja. Nau­jus ap­do­va­no­ji­mų su­tei­ki­mo nuo­sta­tus ket­vir­ta­die­nį dar tvir­tins ra­jo­no ta­ry­bos na­riai.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riaus ve­dė­ja Lo­li­ta Ge­ruls­kie­nė sa­ko, kad to­kia min­tis sky­riaus dar­buo­to­jams ki­lo iš no­ro pa­gerb­ti sa­vo rė­mė­jus, pa­dė­ko­ti jiems ir pa­ro­dy­ti, ko­kia reikš­min­ga ra­jo­no kul­tū­rai yra jų pa­ra­ma.

Taip pat kir­ba ne­drą­si min­tis, kad tai pa­ska­tins ir dau­giau ra­jo­no įmo­nių, pri­va­čių as­me­nų pri­si­dė­ti prie to, kad kul­tū­ros dar­buo­to­jų gal­vo­se gi­mę pla­nai ir idė­jos įgau­tų re­a­lų pa­vi­da­lą, džiu­gin­tų ir švies­tų uk­mer­giš­kius.

„Kul­tū­ros rė­mė­jų ra­jo­ne tu­ri­me tik­rai ne­ma­žai. Ir fi­nan­siš­kai, ir do­va­no­da­mi įvai­rių me­džia­gų ar pa­sko­lin­da­mi trans­por­to prie­mo­nes jie pa­re­mia ren­gi­nius, bū­re­lius ar vyk­do­mus pro­jek­tus. Ta­ry­bos na­riai iš pa­teik­tų kan­di­da­tū­rų pa­gal tam tik­rus kri­te­ri­jus iš­rink­tų vie­ną Me­tų kul­tū­ros me­ce­na­tą“, – sa­ko L. Ge­ruls­kie­nė.

Pa­gal jos pa­teik­tą spren­di­mo pro­jek­tą vie­to­je anks­čiau tri­jų kas­met ap­do­va­no­ja­mų ge­riau­sių kul­tū­ros – kul­tū­ros cen­tro, bib­lio­te­kos ir mu­zie­jaus – dar­buo­to­jų bū­tų ap­do­va­no­ja­mas vie­nas.

Pa­reng­tuo­se ir ta­ry­bai svars­ty­ti siū­lo­muo­se nuo­sta­tuo­se sa­ko­ma, kad Ge­riau­sio me­tų kul­tū­ros dar­buo­to­jo var­das su­tei­kia­mas ra­jo­no ta­ry­bos įsteig­tų kul­tū­ros įstai­gų dar­buo­to­jams už nuo­pel­nus jų prak­ti­nė­je veik­lo­je, pa­sie­ki­mus, reikš­min­giau­sius dar­bus kul­tū­ros sri­ty­je, vi­suo­me­nės kul­tū­ros, ben­draž­mo­giš­kų­jų ir pi­lie­ti­nių ver­ty­bių ug­dy­mą.

Sėk­min­giau­sio kū­ry­bi­nio pro­jek­to no­mi­na­ci­ją siū­lo­ma su­teik­ti už dai­lės, mu­zi­kos, te­at­ro, šo­kio, li­te­ra­tū­ros, pub­li­cis­ti­kos ir ki­to­se kū­ry­bos sri­ty­se pa­siek­tą iš­skir­ti­nį re­zul­ta­tą, įgy­ven­din­tą pro­jek­tą.

Me­tų kul­tū­ros me­ce­na­to no­mi­na­ci­ja bū­tų su­tei­kia­ma už ma­te­ria­lią ir ki­to­kių for­mų pa­ra­mą ar pa­gal­bą kul­tū­ros įvy­kių vyks­mui, kū­ry­bi­nių pro­ce­sų rai­dai, kul­tū­ri­nių ren­gi­nių ir kū­ry­bi­nių pro­jek­tų įgy­ven­di­ni­mui.

Siū­lo­ma, kad ge­riau­si me­tų kul­tū­ros dar­buo­to­jai, sėk­min­giau­sių kū­ry­bi­nių pro­jek­tų au­to­riai ir Me­tų kul­tū­ros me­ce­na­tai bū­tų skel­bia­mi kiek­vie­nų me­tų ba­lan­džio 15-ąją – tarp­tau­ti­nės Kul­tū­ros die­nos me­tu. Jiems – Ge­riau­sio me­tų kul­tū­ros dar­buo­to­jo lau­re­a­to di­plo­mas ir pi­ni­gi­nė pre­mi­ja, Sėk­min­giau­sio kū­ry­bi­nio pro­jek­to au­to­riaus di­plo­mas, H. Ora­kaus­ko skulp­tū­rė­lės „Svei­ki­nu“ re­pli­ka ir pi­ni­gi­nė pre­mi­ja bei Me­tų kul­tū­ros me­ce­na­to di­plo­mas ir ver­tin­gas dai­lės kū­ri­nys.

Pre­mi­jos var­dų no­mi­na­ci­joms ir lė­šos dai­lės kū­ri­nių įsi­gi­ji­mui bū­tų ski­ria­mos iš ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to lė­šų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)