Spausdinti šį puslapį

Pakvietė į gerumo šventę

Ge­ru­mo šven­tė ne­abe­jin­guo­sius li­ki­mo nu­skriaus­tiems vai­kams su­kvie­tė į spe­cia­lio­jo ug­dy­mo cen­trą „Vy­tu­rė­lis“. Pa­sau­li­nės ne­įga­lių­jų die­nos pro­ga čia su­reng­tas įspū­din­gas kon­cer­tas.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

Au­to­rės nuotr. Šven­ti­nė­je pro­gra­mo­je da­ly­va­vo ir pa­tys ma­žiau­si „Vy­tu­rė­lio“ ug­dy­ti­niai.

Ket­vir­ta­die­nį at­vy­ku­sius bi­čiu­lius, sve­čius iš sa­vi­val­dy­bės, ki­tų ug­dy­mo įstai­gų „Vy­tu­rė­lis“ pa­si­ti­ko jau ka­lė­diš­kai pa­si­puo­šęs.

Ta­čiau dau­giau­sia džiaugs­mo jo ben­druo­me­nei su­tei­kian­čios do­va­nos – la­bai že­miš­kos, nors... ne vi­sa­da įma­no­mos. Pa­sak di­rek­to­rės Ele­nos Še­me­tie­nės, di­džiau­siu ste­buk­lu lai­ko­ma, kai ne­kal­ban­tis ug­dy­ti­nis iš­ta­ria žo­dį, kai vai­kai iš­moks­ta val­dy­ti sa­vo ne­įga­lias ran­ke­les ir kur­ti rank­dar­bius, tvir­tė­ja jų ko­je­lės.

„Mes – vi­si skir­tin­gi, bet vi­si trokš­tam mei­lės, ge­ru­mo, ste­buk­lo, – svei­kin­da­ma sve­čius sa­kė di­rek­to­rė. – Mū­sų vai­kai ir­gi no­ri džiaug­tis, lauk­ti ste­buk­lų...“

Ren­gi­nio da­ly­viai ste­bė­jo­si pe­da­go­gų ir ug­dy­ti­nių pa­reng­tu kon­cer­tu, vai­kų, ka­muo­ja­mų įvai­rių ne­ga­lių, iš­tver­me ir su­ge­bė­ji­mais. Šok­ti, dai­nuo­ti mo­ka ir kal­bė­ti ar vaikš­čio­ti sun­kiai ga­lin­tys li­go­niu­kai. Net­gi ta­po ak­to­riais – pa­ren­gė lė­lių te­at­ro vai­di­ni­mą.

Uk­mer­gės de­ka­nas Gin­tau­tas Ka­ba­šins­kas pa­sa­ko­jo apie pra­si­dė­ju­sio ad­ven­to – džiaugs­min­go Kris­taus gi­mi­mo lau­ki­mo – pras­mę. Tai, pa­sak dva­si­nin­ko, – ypač tin­ka­mas me­tas at­si­gręž­ti į ki­to­kį vi­suo­me­nės na­rį. Pa­dė­da­mi ser­gan­čia­jam, skurs­tan­čia­jam įpras­mi­na­me sa­vo že­miš­ką­jį gy­ve­ni­mą.

Cen­tro ben­druo­me­nę svei­ki­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rė Vai­da Mi­ke­ly­tė-Smir­no­va, ROTARY klu­bo na­riai. Kon­cer­tą ste­bė­jo Uk­mer­gė­je vie­šė­ję uk­rai­nie­čiai iš Po­do­lės Ka­me­ne­co mies­to.

Ra­jo­no pe­da­go­gi­nės psi­cho­lo­gi­nės tar­ny­bos di­rek­to­rė Da­lia Glo­de­nie­nė pa­žy­mė­jo, kad šie me­tai pa­skelb­ti Tė­vų me­tais. Anot jos, nie­kas ne­ga­li at­sto­ti ne­įga­lius vai­kus au­gi­nan­čių tė­vų, kaip ir jais be­si­rū­pi­nan­čių pe­da­go­gų, pa­si­au­ko­ji­mo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)