Spausdinti šį puslapį

Paliko merdėti užrakintame bute

Penk­ta­die­nio va­ka­rą sa­vo na­muo­se pei­liu bu­vo su­ža­lo­tas jau­nas vy­ras. Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai su­lai­kė įta­ria­mą­ją – nu­ken­tė­ju­sio­jo su­gy­ven­ti­nę.

Vaidotė Griškevičiūtė

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Iš­neš­ti pei­liu su­ža­lo­tą silps­tan­tį jau­nuo­lį bu­vo ga­li­ma tik iš­ėmus bu­to, ku­ria­me įvyk­dy­tas nu­si­kal­ti­mas, du­ris.

Apie ne­lai­mę, nu­ti­ku­sią vie­na­me Jau­ni­mo gat­vės dau­gia­bu­ty­je, po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai bu­vo in­for­muo­ti apie 20 va­lan­dą. Pa­skam­bi­nu­si mo­te­ris pra­ne­šė, kad vie­na­me ant­ro­jo aukš­to bal­ko­ne sto­vi krau­ju pa­plū­dęs jau­nuo­lis, ku­ris pra­šo­si pa­gal­bos. Vė­liau iš­gąs­tį pa­ty­ru­si gy­ven­to­ja kri­mi­na­lis­tams pa­sa­kos pa­ste­bė­ju­si į sa­vo bal­ko­ną, esan­tį pir­ma­me aukš­te, la­šan­tį krau­ją. Pa­žvel­gu­si aukš­tyn, iš­vy­do krau­pų re­gi­nį: krau­juo­jan­tį žmo­gų, prieš ne­ten­kant są­mo­nės dar spė­ju­sį už­si­min­ti apie tai, kad į jį dū­rė.

At­vy­kus pa­rei­gū­nai ra­do už­ra­kin­tas bu­to, ku­ria­me įvy­ko ne­lai­mė, du­ris. Ko­pė­čio­mis pa­te­kus į ant­ra­me aukš­te esan­tį bu­tą, lo­vo­je krau­jo kla­ne bu­vo ras­tas są­mo­nę pra­ra­dęs 21 me­tų R. L.

Jau­nuo­lio kak­le ma­tė­si pjau­ti­nė žaiz­da. Jam pa­gal­bą su­tei­kė taip pat per lan­gą į bu­tą pa­te­kę me­di­kai. Tuo me­tu prieš­gais­ri­nės gel­bė­ji­mo tar­ny­bos vy­rai spe­cia­lia įran­ga iš­pjo­vė ir iš­ėmė šar­vo du­ris, ir nu­ken­tė­ju­sy­sis bu­vo iš­ga­ben­tas į li­go­ni­nę. Įkal­čių ieš­ko­da­mi kri­mi­na­lis­tai ap­žiū­rė­jo bu­tą, ku­ria­me bu­vo įvyk­dy­tas nu­si­kal­ti­mas.

Jau­nuo­liui at­lik­ta ope­ra­ci­ja. Vė­liau nu­ken­tė­ju­sy­sis bu­vo iš­vež­tas gy­dy­tis į Vil­niaus uni­ver­si­te­to San­ta­riš­kių kli­ni­kas.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai su­lai­kė 29 me­tų įta­ria­mą­ją bu­to šei­mi­nin­kę V. S. Ji pri­si­pa­ži­no, kad smo­gė gy­ve­ni­mo drau­gui pei­liu, nes šis ją su­mu­šė.

Už­ra­ki­nu­si du­ris vy­rą ji pa­li­ko mer­dė­ti, o pa­ti iš­ėjo iš na­mų.

V. S. yra ge­rai ži­no­ma po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams, ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Vai­ko tei­sių ap­sau­gos sky­riaus spe­cia­lis­tams. Pas ją na­muo­se dėl nuo­la­ti­nių iš­ger­tu­vių ir triukš­mo ne sy­kį lan­kė­si po­li­ci­nin­kai, mi­nė­to sky­riaus dar­buo­to­jai. Pas­ta­rie­siems te­ko va­duo­ti iš to­kios ma­mos „glo­bos“ du vai­kus. Šiuo me­tu iš iš­si­tuo­ku­sios mo­ters at­ža­los at­im­tos – jos gy­ve­na su sa­vo tė­čiu.

Įvai­rių in­ci­den­tų šios Jau­ni­mo gat­vės gy­ven­to­jos na­muo­se bū­ta taip pat ne kar­tą. Bu­te daž­nai rink­da­vo­si vy­riš­kių kom­pa­ni­jos, vi­si kar­tu gir­tau­da­vo. Kai­my­nai pa­sa­ko­ja apie die­ną nak­tį iš bu­to sklis­da­vu­sius riks­mus, bar­nius, muš­ty­nes. Nu­ken­tė­ti nuo ne­blai­vių at­ėjū­nų yra te­kę ir pa­tiems kai­my­nams: bu­vo ap­ga­din­tos kai ku­rių iš jų du­rys, ar­šie­ji pra­mo­gau­to­jai ka­bi­nė­da­vo­si prie žmo­nių. Kai­my­nai pa­sa­ko­jo ypač gai­lė­da­vę vi­sa tai ma­ty­da­vu­sių vai­kų.

Kal­ba­ma, jog ir penk­ta­die­nio va­ka­rą, kai bu­vo įvyk­dy­tas nu­si­kal­ti­mas, V. S. gir­ta­vo su sa­vo su­gy­ven­ti­niu ir dar vie­nu vy­riš­kiu.

Mo­ters bu­te jau ku­ris lai­kas dėl sko­lų at­jung­ta elek­tra – tir­ti nu­si­kal­ti­mo pėd­sa­kus kam­ba­ry­je kri­mi­na­lis­tams te­ko pa­si­tel­kus pro­žek­to­rius. Kai­my­nai pa­sa­ko­ja prieš ku­rį lai­ką su­ži­no­ję, kad na­me kaž­kas va­gia elek­trą. Iš­si­aiš­ki­nus, kad tai da­rė V. S., jų įta­ri­mai pa­si­tvir­ti­no. Gy­ven­to­jai su bai­me pri­si­me­na ir tai, kad dėl to vos ne­ki­lo in­ci­den­tas, ga­lė­jęs baig­tis gais­ru.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)