Spausdinti šį puslapį

Papildė apdovanojimų kolekciją

Lat­vi­jo­je, Daug­pi­ly­je, sa­vait­ga­lį vy­kęs tarp­tau­ti­nis ma­dos ir ta­len­tų fes­ti­va­lis sėk­mę at­ne­šė Uk­mer­gės mo­de­liams. Ma­dos stu­di­jos vai­kai ir jau­nuo­liai pel­nė ne vie­ną aukš­čiau­sią įver­ti­ni­mą.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

Au­to­rės nuotr. Ga­bi­ja, Lau­ra, Ema ir ma­žo­ji Va­ne­sa iš kon­kur­so Lat­vi­jo­je grį­žo pa­si­puo­šu­sios prin­ce­sių ka­rū­no­mis.

Į tarp­tau­ti­nį lab­da­ros ren­gi­nį, ku­rio da­ly­viai pa­si­ro­dė ta­len­tų ir ma­dos kon­kur­suo­se, at­vy­ko ke­tu­rių ša­lių at­sto­vai. Ja­me da­ly­va­vo mo­de­lių stu­di­jos, me­no ko­lek­ty­vai, dai­ni­nin­kai, šo­kė­jai iš Lat­vi­jos, Es­ti­jos, Ru­si­jos ir Lie­tu­vos.

Fes­ti­va­ly­je, su­skirs­ty­ta­me į tris da­lis, da­ly­viams te­ko pa­ro­dy­ti dai­na­vi­mo, cho­re­og­ra­fi­jos su­ge­bė­ji­mus ir kuo įdo­miau at­si­skleis­ti de­monst­ruo­jant ma­das.

 

Nu­sky­nė lau­rus

 

In­di­vi­du­a­lia­me ma­dos kon­kur­se pa­si­ro­dė dvy­li­ka Lie­tu­vos San­tar­vės fon­do ma­dos stu­di­jos mer­gai­čių ir vi­soms ko­mi­si­jos spren­di­mu ati­te­ko nu­ga­lė­to­jų juos­tos. Tarp joms skir­tų no­mi­na­ci­jų – pa­čios ele­gan­tiš­kiau­sios, fo­to­ge­niš­kiau­sios ti­tu­lai, pub­li­kos iš­rink­to­ji, ki­ti lai­mė­ji­mai. Ke­tu­rios at­sto­vės yra iš Kau­no bei Pa­ne­vė­žio, ta­čiau taip pat pri­klau­so šiai Uk­mer­gė­je įsi­kū­ru­siai stu­di­jai.

Ko­mi­si­jai spren­džiant, ką pa­skelb­ti skir­tin­gų am­žiaus gru­pių nu­ga­lė­to­jo­mis, sėk­mė vėl šyp­so­jo­si uk­mer­giš­kėms. Ke­tu­rios jų ap­do­va­no­tos pa­grin­di­niu – di­džiuo­ju pri­zu ir pa­puoš­tos ka­rū­no­mis: Va­ne­sa Ada­mo­ny­tė (8 m.), Ga­bi­ja Kiau­ši­ny­tė (11 m.), Ema Vil­kon­čiū­tė (14 m.) ir Lau­ra Že­mai­tu­kai­tė (15 m.). Be­je, Lau­ros jau ne­tru­kus lau­kia pro­fe­sio­na­lios ma­ne­ke­nės dar­bas už­sie­ny­je.

Dra­bu­žių ko­lek­ci­jų kon­kur­se lau­rus taip pat nu­sky­nė Uk­mer­gės ma­dos stu­di­ja, pel­niu­si ge­riau­sio ko­lek­ty­vo tau­rę. Mi­ni spek­tak­lį pri­sta­tė jung­ti­nis ko­lek­ty­vas: mo­de­liai iš Kau­no, Pa­ne­vė­žio, Uk­mer­gės bei stu­di­ją lan­kan­čios Sie­si­kų vi­du­ri­nės mo­kyk­los mer­gai­tės.

01-27-4_straipsnio_2_nuotr

Ma­dos stu­di­jos ar­chy­vo nuotr. Pen­kio­lik­me­tė L. Že­mai­tu­kai­tė (dešinėje) pa­si­ren­gu­si iš­vyk­ti dirb­ti ma­ne­ke­ne. Tarptautiniame konkurse Latvijoje.


 

Fes­ti­va­ly­je mū­siš­kiai iš vi­so pri­sta­tė sep­ty­nias ko­lek­ci­jas, ku­rias su­kū­rė di­zai­ne­riai Eg­lė Ali­šaus­kie­nė, Dai­va An­to­no­vie­nė, Eg­lė Va­la­vi­čie­nė, Čes­lo­vas Ča­sas ir Dia­na Rū­ta Stan­ke­vi­čie­nė.

Nors žiū­ro­vai šį ren­gi­nį ste­bė­jo ne­mo­ka­mai, jau­nie­siems mo­de­liams te­ko su­mo­kė­ti ne­ma­žą da­ly­vio mo­kes­tį. Su­rink­tas lė­šas, pa­sak ma­dos stu­di­jos va­do­vės Ra­sos Ka­zė­nie­nės, or­ga­ni­za­to­riai nu­spren­dė skir­ti įstai­goms, ku­rio­se ug­do­mi spe­cia­lių­jų po­rei­kių tu­rin­tys vai­kai.

 

Au­gi­na mo­de­lius

 

Stu­di­ja gy­vuo­ja pen­kio­li­ka me­tų ir iš įvai­rių kon­kur­sų par­si­vež­ta daug ap­do­va­no­ji­mų. Bet šį fes­ti­va­lį va­do­vė lai­ko ypač sėk­min­gu. Pa­sa­ko­ja, jog šie­met stu­di­ja iš­si­plė­tė – tu­ri sa­vo fi­lia­lus Vil­niu­je, Kau­ne, Pa­ne­vė­žy­je, juos pla­nuo­ja­ma įsteig­ti Elek­trė­nuo­se, Mo­lė­tuo­se.

Šią stu­di­ją ga­li­ma va­din­ti mo­de­lių mo­kyk­la, mat čia au­gi­na­mi ir ren­gia­mi mo­de­liai, vė­liau tu­rin­tys ga­li­my­bę pa­si­ra­šy­ti kon­trak­tus ir iš­vyk­ti sve­tur. Ben­dra­dar­biau­ja­ma su ke­le­tu ži­no­mų ša­lies mo­de­lių agen­tū­rų, siun­čian­čių ma­ne­ke­nes į Ita­li­ją, Pran­cū­zi­ją, Ja­po­ni­ją, ki­tas ša­lis. Ma­ne­ke­nių kar­je­rą už­sie­ny­je šie­met pra­de­da ir uk­mer­giš­kės Guo­da Sin­ke­vi­čiū­tė (14 m.) bei Do­vi­lė An­to­no­vai­tė (15 m.).

01-27-4_straipsnio_3_nuotr


R. Ka­zė­nie­nė sa­ko, jog la­bai svar­bu mer­gi­noms pa­dė­ti psi­cho­lo­giš­kai pa­si­reng­ti iš­vy­ki­mui. Mo­de­lio dar­bas – ne vien gro­žis ir di­de­li pi­ni­gai. Tai – nuo­la­ti­nės at­ran­kos, fo­to­se­si­jos, sku­bė­ji­mas, įtam­pa.

„Pri­va­lai šyp­so­tis, fo­to­gra­fuo­jan­tis le­di­nė­je jū­ro­je ar­ba 40 laips­nių karš­ty­je su kai­li­niais, įpras­ti kel­tis ket­vir­tą va­lan­dą ry­to, nes te­kant sau­lei iš­ei­na ge­riau­sios nuo­trau­kos, – apie mo­de­lių kas­die­ny­bę pa­sa­ko­ja pa­šne­ko­vė. – Pa­si­ra­šei dar­bo su­tar­tį – va­di­na­si, esi at­sa­kin­ga už vis­ką. Ir nie­kas ne­pa­klaus, ar ką skau­da, gal ser­gi...“

Kas vis vien vi­lio­ja pa­aug­les į to­kį gy­ve­ni­mą? Bu­vu­sios auk­lė­ti­nės da­bar va­do­vei pa­sa­ko­ja, jog trau­kia gro­žio in­dust­ri­ja, keis­ta ne­ži­no­my­bė, ga­li­my­bė iš­vys­ti to­li­mas ša­lis ir už­si­dirb­ti.

 

Vien gro­žio ne­už­ten­ka

 

Ma­dos stu­di­jos vai­kų ir jau­nuo­lių veik­la – ir­gi ne tik gro­žio kon­kur­sai. Čia mo­ko­ma­si vai­din­ti, šok­ti, im­pro­vi­zuo­ti, el­ge­sio kul­tū­ros, dis­cip­li­nos. „To­kia bū­se­na kaip pa­var­gau, ne­si­steng­siu ar ne­no­riu pas mus ne­eg­zis­tuo­ja – vi­sa­da tu­rim bū­ti pa­si­tem­pu­sios, gra­žios ir kul­tū­rin­gos, kruopš­čiai re­pe­tuo­ti“, – šyp­so­si stu­di­jos da­ly­vės. Pri­si­pa­žįs­ta, jog ši veik­la su­tei­kia pa­si­ti­kė­ji­mo sa­vi­mi, pa­de­da nu­ga­lė­ti sce­nos bai­mę. O ir ne­at­ras­tų sa­vo ta­len­tų ap­tin­kan­čios, mat ne­re­tai ten­ka reng­tis kon­kur­si­nėms ta­len­tų už­duo­tims.

Žvaigž­džių li­ga dau­gy­bę di­plo­mų, juos­tų ir tau­rių su­kau­pu­sios uk­mer­giš­kės ti­ki­na ne­ser­gan­čios. „Jei ir ban­dom pra­dė­ti sirg­ti, va­do­vė grei­tai pa­si­rū­pi­na „vais­tais“, nu­leis­da­ma mus ant že­mės. Juk ne­sam ne­pa­kei­čia­mos“, – at­vi­rau­ja jos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)