Pasirašė sutartį su universitetu

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė penk­ta­die­nį pa­si­ra­šė ben­dra­dar­bia­vi­mo su­tar­tį su Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­tu. To­kiai su­tar­čiai ra­jo­no ta­ry­ba yra pri­ta­ru­si dar pra­ei­tų me­tų lap­kri­tį.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Su­tar­tį pa­si­ra­šė Uk­mer­gės ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas ir Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­to rek­to­rius Al­fon­sas Da­niū­nas.

Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­to rek­to­rius Al­fon­sas Da­niū­nas, pri­sta­ty­da­mas šią moks­lo įstai­gą, pa­si­džiau­gė, kad ji už­ima 3-4 vie­tą tarp ša­lies uni­ver­si­te­tų. Moks­lų čia sie­kia 13 000 stu­den­tų. Apie 400 jų – uk­mer­giš­kiai.

Rek­to­riaus ma­ny­mu, su­tar­tis pa­dės pra­plės­ti prak­ti­kos, ku­rią tu­ri at­lik­ti stu­den­tai, ga­li­my­bes. Moks­li­nės pa­gal­bos sri­ty­je VGTU šiuo me­tu ben­dra­dar­biau­ja su ke­tu­rio­mis Uk­mer­gės įmo­nė­mis. Dau­giau­siai dir­ban­čio­mis sta­ty­bos sek­to­riu­je.

Rek­to­rius ne­slė­pė, jog stu­den­tai prak­ti­ką ga­lė­tų at­lik­ti ne tik mies­to įstai­go­se, bet ir pa­čio­je sa­vi­val­dy­bė­je.

Ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas ne­sle­pia, kad su dar­bo pa­ieš­ko­mis į jo ka­bi­ne­tą yra už­su­kęs ne vie­nas jau­nuo­lis.

Me­ras ti­ki­si, kad pa­si­ra­šy­to­ji su­tar­tis la­biau­siai bus nau­din­ga tiems jau­niems uk­mer­giš­kiams, ku­rie pa­si­rinks šią moks­lo įstai­gą. Pir­miau­siai dėl tos pa­čios prie­žas­ties – ga­li­my­bės at­lik­ti mo­ko­mą­ją prak­ti­ką. O gal ir pa­tys stu­den­tai ga­lės kaip nors pa­si­tar­nau­ti sa­vi­val­dy­bei ra­šy­da­mi ma­gist­ro ar ba­ka­lau­ro dar­bus.

Ra­jo­no vi­ce­me­ro Re­gi­man­to Ba­ra­vy­ko pa­ste­bė­ji­mu, VGTU ren­gia tų sri­čių spe­cia­lis­tus, ku­rių bū­si­mas dar­bas pa­si­tar­nau­tų ra­jo­no in­fra­struk­tū­ros ge­ri­ni­mui.

Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­bė Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­tui – ant­ro­ji, su ku­ria pa­si­ra­šy­ta ben­dra­dar­bia­vi­mo su­tar­tis. Prieš sa­vai­tę to­kią su­tar­tį uni­ver­si­te­tas pa­si­ra­šė su Ro­kiš­kio ra­jo­no sa­vi­val­dy­be.

Ir uk­mer­giš­kiams to­kia su­tar­tis su ša­lies aukš­to­jo moks­lo įstai­ga – an­tra. To­kia drau­gys­tė mū­sų sa­vi­val­dy­bę sie­ja ir su Vil­niaus uni­ver­si­te­tu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų