Spausdinti šį puslapį

Pasirašė sutartį su universitetu

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė penk­ta­die­nį pa­si­ra­šė ben­dra­dar­bia­vi­mo su­tar­tį su Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­tu. To­kiai su­tar­čiai ra­jo­no ta­ry­ba yra pri­ta­ru­si dar pra­ei­tų me­tų lap­kri­tį.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Su­tar­tį pa­si­ra­šė Uk­mer­gės ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas ir Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­to rek­to­rius Al­fon­sas Da­niū­nas.

Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­to rek­to­rius Al­fon­sas Da­niū­nas, pri­sta­ty­da­mas šią moks­lo įstai­gą, pa­si­džiau­gė, kad ji už­ima 3-4 vie­tą tarp ša­lies uni­ver­si­te­tų. Moks­lų čia sie­kia 13 000 stu­den­tų. Apie 400 jų – uk­mer­giš­kiai.

Rek­to­riaus ma­ny­mu, su­tar­tis pa­dės pra­plės­ti prak­ti­kos, ku­rią tu­ri at­lik­ti stu­den­tai, ga­li­my­bes. Moks­li­nės pa­gal­bos sri­ty­je VGTU šiuo me­tu ben­dra­dar­biau­ja su ke­tu­rio­mis Uk­mer­gės įmo­nė­mis. Dau­giau­siai dir­ban­čio­mis sta­ty­bos sek­to­riu­je.

Rek­to­rius ne­slė­pė, jog stu­den­tai prak­ti­ką ga­lė­tų at­lik­ti ne tik mies­to įstai­go­se, bet ir pa­čio­je sa­vi­val­dy­bė­je.

Ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas ne­sle­pia, kad su dar­bo pa­ieš­ko­mis į jo ka­bi­ne­tą yra už­su­kęs ne vie­nas jau­nuo­lis.

Me­ras ti­ki­si, kad pa­si­ra­šy­to­ji su­tar­tis la­biau­siai bus nau­din­ga tiems jau­niems uk­mer­giš­kiams, ku­rie pa­si­rinks šią moks­lo įstai­gą. Pir­miau­siai dėl tos pa­čios prie­žas­ties – ga­li­my­bės at­lik­ti mo­ko­mą­ją prak­ti­ką. O gal ir pa­tys stu­den­tai ga­lės kaip nors pa­si­tar­nau­ti sa­vi­val­dy­bei ra­šy­da­mi ma­gist­ro ar ba­ka­lau­ro dar­bus.

Ra­jo­no vi­ce­me­ro Re­gi­man­to Ba­ra­vy­ko pa­ste­bė­ji­mu, VGTU ren­gia tų sri­čių spe­cia­lis­tus, ku­rių bū­si­mas dar­bas pa­si­tar­nau­tų ra­jo­no in­fra­struk­tū­ros ge­ri­ni­mui.

Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­bė Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­tui – ant­ro­ji, su ku­ria pa­si­ra­šy­ta ben­dra­dar­bia­vi­mo su­tar­tis. Prieš sa­vai­tę to­kią su­tar­tį uni­ver­si­te­tas pa­si­ra­šė su Ro­kiš­kio ra­jo­no sa­vi­val­dy­be.

Ir uk­mer­giš­kiams to­kia su­tar­tis su ša­lies aukš­to­jo moks­lo įstai­ga – an­tra. To­kia drau­gys­tė mū­sų sa­vi­val­dy­bę sie­ja ir su Vil­niaus uni­ver­si­te­tu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)