Spausdinti šį puslapį

Pasirašė sutartis su ministru

Tre­čia­die­nį so­cia­li­nės ap­sau­gos ir dar­bo mi­nist­ras Do­na­tas Jan­kaus­kas Uk­mer­gė­je pa­si­ra­šė su­tar­tis su 15-os sa­vi­val­dy­bių va­do­vais.

 

Nuotr. Pasirašoma sutartis.

Tai svar­bus žings­nis Vie­tos ben­druo­me­nių sa­vi­val­dos pro­gra­mos, ku­ria sie­kia­ma ska­tin­ti ben­druo­me­nes ak­ty­viai da­ly­vau­ti pri­imant spren­di­mus dėl lė­šų pa­nau­do­ji­mo, įgy­ven­di­ni­mui. Vi­soms Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bėms vie­šų­jų po­rei­kių ten­ki­ni­mui iš vals­ty­bės biu­dže­to ski­ria­ma 8 mln. li­tų.

Uk­mer­gei skir­ta 85,3 tūks­tan­čio li­tų. Šios lė­šos bus pa­da­lin­tos ra­jo­no se­niū­ni­joms.

Ben­druo­me­nės, ku­rios pui­kiai ži­no, ko joms la­biau­siai rei­kia, ga­lės nu­spręs­ti, ar ge­riau už skir­tas lė­šas su­tvar­ky­ti dar­že­lio ap­lin­ką, ar pa­dė­ti ne­pa­si­tu­rin­čiam ben­druo­me­nės na­riui, pa­ge­rin­ti gy­ve­ni­mo są­ly­gas ne­įga­liam žmo­gui, gal­būt or­ga­ni­zuo­ti vai­kų ar se­ne­lių už­im­tu­mą, tvar­ky­ti žai­di­mų aikš­te­les ar par­kus.

Tau­jė­nuo­se vy­ku­sio su­si­ti­ki­mo me­tu kiek­vie­nas me­ras pa­so­di­no po obe­lai­tę kaip ben­druo­me­nės vie­ny­bės, plėt­ros ir iš­tek­lių gau­si­ni­mo sim­bo­lį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)