Spausdinti šį puslapį

Pasirinko naudingesnes sąlygas

Nuo šių me­tų sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja pa­kei­tė mo­bi­laus ry­šio ope­ra­to­rių. Taip ti­ki­ma­si su­tau­py­ti apie penk­ta­da­lį iki šiol mo­bi­laus ry­šio te­le­fo­nų są­skai­toms ap­mo­kė­ti ski­ria­mų lė­šų.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Gedimino Nemunaičio nuotr. Pakeitusi mobilaus ryšio operatorių, savivaldybė sutaupys.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Vie­šų­jų pir­ki­mų sky­riaus ve­dė­ja Dia­na Ger­vins­kie­nė sa­ko, kad sa­vi­val­dy­bė nė­ra pri­si­ri­šu­si prie vie­no mo­bi­laus ry­šio ope­ra­to­riaus. Vie­šų­jų pir­ki­mų įsta­ty­me nu­ro­do­ma, jog su­tar­tys tu­ri bū­ti su­da­ro­mos ne il­ges­niam nei tre­jų me­tų lai­ko­tar­piui. Ta­čiau kon­kur­sas, ku­ria­me pa­si­ren­ka­mas ge­riau­sias są­ly­gas tuo me­tu siū­lan­tis ope­ra­to­rius, mū­sų sa­vi­val­dy­bė­je ren­gia­mas kas dve­ji me­tai.

Pa­sak D. Ger­vins­kie­nės, „Bi­tės“ pa­slau­go­mis bu­vo nau­do­ja­ma­si ket­ve­rius me­tus. Šis ope­ra­to­rius kon­kur­są lai­mė­jo du kar­tus iš ei­lės.

Pra­ėju­sių me­tų pa­bai­go­je bu­vo su­reng­tas vie­šų­jų pir­ki­mų kon­kur­sas mo­bi­laus ry­šio ope­ra­to­riui pa­si­rink­ti. Ja­me da­ly­va­vo „Bi­tė“, „Om­ni­tel“ ir „Te­le2“ mo­bi­lių­jų te­le­ko­mu­ni­ka­ci­jų ben­dro­vės. Pa­lan­kiau­sias są­ly­gas pa­siū­lė „Om­ni­tel“ tin­klas. Jo pa­slau­gos ir bu­vo pa­si­rink­tos.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos ir „Om­ni­tel“ su­tar­tis su­da­ry­ta 50 mo­bi­laus ry­šio te­le­fo­nų abo­nen­tams bei 29 mo­de­mams. 25 mo­de­mai skir­ti ra­jo­no ta­ry­bos na­riams. Li­ku­siais ke­tu­riais nau­do­ja­si sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja. Tar­ny­bi­nių mo­bi­lių­jų te­le­fo­nų ta­ry­bos na­riams ne­ski­ria­ma.

D. Ger­vins­kie­nė sa­ko, kad su­tar­tis su nau­juo­ju ope­ra­to­riu­mi su­da­ry­ta „la­bai ge­ro­mis są­ly­go­mis“. Nors abo­nen­ti­nis mė­ne­si­nis mo­kes­tis „Om­ni­tel“ ope­ra­to­riui iš­lie­ka toks pats, kaip ir nau­do­jan­tis „Bi­tės“ pa­slau­go­mis, – 15 li­tų, ta­čiau vie­nos mi­nu­tės kai­na – nu­lis cen­tų. To­kia ji skam­bi­nant į vi­sus tin­klus Lie­tu­vo­je. Skam­bi­nant į už­sie­nio ša­lis, tai­ko­mi vi­siems abo­nen­tams ga­lio­jan­tys ta­ri­fai. Mo­kes­tis už nau­do­ji­mą­si kiek­vie­nu mo­de­mu – 23 li­tai per mė­ne­sį.

Tuo tar­pu bu­vu­sio­je su­tar­ty­je su „Bi­te“ bu­vo nu­sta­ty­ta 5 cen­tų už mi­nu­tę kai­na, skam­bi­nant į vi­sų ope­ra­to­rių tin­klus. Ne­mo­ka­mai sa­vi­val­dy­bės abo­nen­tai kal­bė­da­vo­si tik tar­pu­sa­vy­je.

Pa­sak sa­vi­val­dy­bės at­sto­vės spau­dai Da­lios Ivaš­ke­vi­čie­nės, sa­vi­val­dy­bė per­nai te­le­fo­ni­niams po­kal­biams iš­lei­do apie 21,6 tūks­tan­čio li­tų. Ma­no­ma, kad, pa­si­kei­tus ope­ra­to­riui ir su­tar­ties są­ly­goms, šią su­mą pa­vyks su­ma­žin­ti iki 17 tūks­tan­čių li­tų. Taip ti­ki­ma­si su­tau­py­ti apie 20 pro­cen­tų val­diš­kiems mo­bi­lie­siems te­le­fo­nams ski­ria­mų pi­ni­gų.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos spe­cia­lis­tų po­kal­biams tar­ny­bi­niais te­le­fo­nais yra nu­sta­ty­ti li­mi­tai. Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riui ir jo pa­va­duo­to­jui – 75 li­tai per mė­ne­sį. Sky­rių ve­dė­jai val­diš­kus rei­ka­lus ga­li tvar­ky­ti te­le­fo­nu ne­per­kop­da­mi 50, o ad­mi­nist­ra­ci­jos spe­cia­lis­tai – 30 li­tų ri­bos. To­kie pa­tys li­mi­tai nu­sta­ty­ti ir po­kal­biams lai­di­niais te­le­fo­nais.

Me­ro ir vi­ce­me­ro te­le­fo­ni­nių po­kal­bių jo­kios lu­bos ne­ri­bo­ja.

D. Ivaš­ke­vi­čie­nė pa­ti­ki­no, kad dėl šių pa­si­kei­ti­mų ne­pa­to­gu­mų ne­pa­jus nei spe­cia­lis­tams skam­bi­nan­tys klien­tai, nei pa­tys ad­mi­nist­ra­ci­jos dar­buo­to­jai – vi­sų te­le­fo­nų nu­me­riai li­ko tie pa­tys.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)