Spausdinti šį puslapį

Pas­ku­ti­nia­me ta­ry­bos po­sė­dy­je la­biau­siai lin­kė­ta tvir­ty­bės

 

Pas­ku­ti­nis šie­met ne­ei­li­nis ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dis bu­vo ki­toks nei per­nai – vie­toj tra­di­ci­nių ka­lė­di­nių pre­mi­jų sky­ri­mo va­do­vams šie­met dau­giau kal­bė­ta apie al­gų ma­ži­ni­mą.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ma­žės ir UAB „Uk­mer­gės van­de­nys“ di­rek­to­riaus Ri­mo Ar­lins­ko pa­rei­gy­bi­nis at­ly­gi­ni­mas. To­kį pra­šy­mą ta­ry­bai pa­tei­kė pats įmo­nės va­do­vas. Šie­met „Uk­mer­gės van­de­nų“ va­do­vas sau al­gą pra­šo pa­ma­žin­ti jau an­trą kar­tą. Pir­mą kar­tą de­šim­čia pro­cen­tų di­rek­to­riaus al­ga bu­vo su­ma­žin­ta ge­gu­žę. Tuo­met bu­vo nu­tar­ta, kad ma­žes­nę al­gą di­rek­to­rius gaus iki me­tų pa­bai­gos. Be­si­bai­giant šiam ter­mi­nui „Uk­mer­gės van­de­nų“ di­rek­to­rius pa­tei­kė ra­jo­no me­rui pra­šy­mą dėl at­ly­gi­ni­mo su­ma­ži­ni­mo ir ki­tais me­tais.

 

 

Pas­ku­ti­nis ta­ry­bos po­sė­dis kve­pė­jo miš­ku...
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Ta­ry­ba šį no­rą, ži­no­ma, pa­ten­ki­no. Ir ne tik. Pa­lin­kė­jo ir ki­tų sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čių įmo­nių: UAB Au­to­bu­sų par­ko, UAB Bu­tų ūkio ir ki­tų va­do­vams ne­lauk­ti, kol bus pa­ra­gin­ta, o pa­tiems ma­žin­tis al­gas. Nes iš­gy­ven­ti ki­tą­met bus oi kaip ne­leng­va...

Al­gos ma­žės ir ug­dy­mo įstai­gų va­do­vams

Švie­ti­mo ir moks­lo mi­nist­ro įsa­ky­mu ne­se­niai pa­tvir­tin­tas nau­jas švie­ti­mo įstai­gų dar­buo­to­jų dar­bo ap­mo­kė­ji­mo tvar­kos ap­ra­šas. Juo kei­čia­mi mo­ky­to­jų ir įstai­gų va­do­vų tar­ny­bi­nių at­ly­gi­ni­mų ko­e­fi­cien­tai.

Šios tvar­kos ap­ra­še nu­ma­ty­tos mi­ni­ma­lios ir mak­si­ma­lios tar­ny­bi­nių ko­e­fi­cien­tų ri­bos. At­si­žvel­giant į sun­kią fi­nan­si­nę si­tu­a­ci­ją, Uk­mer­gės ra­jo­no švie­ti­mo įstai­gų di­rek­to­riams siū­lo­ma nu­sta­ty­ti mi­ni­ma­lų tar­ny­bi­nio at­ly­gi­ni­mo ko­e­fi­cien­tą.

Di­rek­to­rių at­ly­gi­ni­mai 150-170 li­tų ma­žės nuo va­sa­rio 1 die­nos. Ta­čiau kai ku­rių itin sun­kiai be­si­ver­čian­čių ug­dy­mo įstai­gų va­do­vai jų tar­ny­bi­nių at­ly­gi­ni­mų ko­e­fi­cien­tus pra­šo su­ma­žin­ti dar anks­čiau – nuo sau­sio 1 die­nos. To­kius pra­šy­mus pa­tei­kė di­rek­to­riai V. Tut­lys, E. Še­me­tie­nė, R. Kaz­laus­kie­nė, A. Liau­sie­nė, R. Jakš­tie­nė, Z. Šem­ber­gie­nė, M. Ja­se­vi­čie­nė, J. La­per­di­nie­nė, B. Ju­ce­vi­čie­nė, V. Gi­nai­tie­nė, D. Žuk­lie­nė, B. Ži­lė­nie­nė, R. De­ve­nis, L. Lat­vys, B. Ba­guc­kie­nė, A. Šnio­kie­nė, L. Strel­čiū­nie­nė, R. Du­dė­nie­nė, Z. Lium­pa­rai­tė.

Pra­šy­mai bu­vo pa­ten­kin­ti.
 
Mė­ne­siui di­dės, pas­kui „trauk­sis“

Vis dėlto po­sė­dy­je „pa­lai­min­tas“ ir vie­nos al­gos di­dė­ji­mas. Jo­no Ba­sa­na­vi­čiaus gim­na­zi­jos di­rek­to­riaus Va­len­ti­no Gend­vi­lio at­ly­gi­ni­mas di­dės. To prie­žas­tis – lap­kri­čio mė­ne­sį jam su­teik­ta II va­dy­bi­nė kva­li­fi­ka­ci­nė ka­te­go­ri­ja. Va­do­vau­jan­tis švie­ti­mo ir moks­lo mi­nist­ro įsa­ky­mu, ta­ry­ba pa­tvir­tin­o di­rek­to­riaus tar­ny­bi­nio at­ly­gi­ni­mo ko­e­fi­cien­tą 30,9 ba­zi­nės mė­ne­si­nės al­gos dy­džiais. Spren­di­mas įsi­ga­lio­ja nuo sau­sio 1 die­nos.

Ta­ry­bos po­sė­džio pir­mi­nin­kas A. Ko­pūs­tas „nu­ra­mi­no“, kad di­des­ne al­ga V. Gend­vi­lis džiaug­sis ne­il­gai. Grei­čiau­siai ki­tą­met vi­siems ug­dy­mo įstai­gų va­do­vams ji bus „pri­kirp­ta“.

Ke­ti­na­ma pri­kel­ti nau­jam gy­ve­ni­mui

Ta­ry­bos spren­di­mu nau­jam gy­ve­ni­mui po po­ros me­tų ga­li bū­ti pri­kel­tas Va­sa­rio 16-osi­os gat­vė­je esan­tis bu­vęs Dai­lės mo­kyk­los pa­sta­tas. Jei pro­jek­tas bus fi­nan­suo­tas, pa­sta­te 2012-ais ar 2013-ais me­tais įsi­kurs Tra­di­ci­nių ama­tų cen­tras.

Ga­li­my­bė reng­ti to­kį pro­jek­tą at­si­ra­do že­mės ūkio mi­nist­rui pa­si­ra­šius įsa­ky­mą „Dėl Lie­tu­vos kai­mo plėt­ros 2007–2013 me­tų pro­gra­mos prie­mo­nės „Kai­mo at­nau­ji­ni­mas ir plėt­ra“ veik­los „Tra­di­ci­nių ama­tų cen­trų kū­ri­mas ir (ar­ba) plėt­ra“ įgy­ven­di­ni­mo pla­na­vi­mo bū­du tai­syk­lių pa­tvir­ti­ni­mo“. Pro­jek­te nu­ma­to­ma re­konst­ruo­ti bu­vu­sį Dai­lės mo­kyk­los pa­sta­tą, o ja­me įkur­ti Tra­di­ci­nių ama­tų cen­trą. Ja­me bū­tų su­mon­tuo­tos mo­lio de­gi­mo, duo­nos ke­pi­mo kros­nys, me­džio ap­dir­bi­mo stak­lės. Čia pla­nuo­ja­ma ga­min­ti me­džio skulp­tū­ras, mo­lio dir­bi­nius, žva­kes. Pa­tal­pos bū­tų skir­tos mo­ky­mams, se­mi­na­rams, ki­tiems ren­gi­niams.

Jei pro­jek­tas bus lai­mė­tas, mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei prie jo ne­rei­kės pri­si­dė­ti fi­nan­siš­kai – mū­sų in­dė­lis bū­tų pats pa­sta­tas.

Bu­tų me­di­kams teks pa­lauk­ti

Vie­nas ne­ei­li­nio ta­ry­bos po­sė­džio klau­si­mas, į ku­rio svars­ty­mą įsi­jun­gė net di­džiau­si ta­ry­bos ty­le­niai, bu­vo ati­dė­tas. Tai klau­si­mas, su­si­jęs su būs­tų nau­jau­sia­me Uk­mer­gės dau­gia­bu­ty­je, Da­riaus ir Gi­rė­no gat­vė­je, sky­ri­mu.

Ra­jo­no va­do­vai su­lau­kė Pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro ir VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės va­do­vų raš­tų, ku­riuo­se pra­šo­ma pa­dė­ti ap­si­rū­pin­ti gy­ve­na­mo­sio­mis pa­tal­po­mis gy­dy­to­joms, at­vyks­tan­čioms į šias gy­dy­mo įstai­gas dirb­ti ir gy­ven­ti iš ki­tų sa­vi­val­dy­bių.

Gy­dy­to­ja Ire­na Bal­sie­nė at­vyks­ta dirb­ti iš Kau­no, gy­dy­to­ja Gin­ta­rė Kas­pa­rai­ty­tė – iš Jo­na­vos, gy­dy­to­ja Svet­la­na Ži­gie­nė – iš Šven­čio­nių, gy­dy­to­ja Auš­ra Moc­ke­vi­čie­nė – iš Šir­vin­tų.

Ta­ry­ba ge­gu­žės mė­ne­sį pri­im­tu spren­di­mu nu­ma­tė ga­li­my­bę iš­nuo­mo­ti sa­vi­val­dy­bės re­zer­vi­nes gy­ve­na­mą­sias pa­tal­pas spe­cia­lis­tams, at­vyks­tan­tiems dirb­ti ir gy­ven­ti į Uk­mer­gę.

At­si­žvel­giant į pra­šy­mus ir vyk­dant sa­vo pa­čios įsi­pa­rei­go­ji­mus ta­ry­bai bu­vo siū­ly­ta mi­nė­toms me­di­kėms skir­ti bu­tus: tri­jų kam­ba­rių bu­tą – S. Ži­gie­nės, dvie­jų kam­ba­rių – G. Kas­pa­rai­ty­tės, dvie­jų kam­ba­rių – I. Bal­sie­nės, tri­jų kam­ba­rių – A. Moc­ke­vi­čie­nės šei­moms.

Žo­dį ta­ręs ta­ry­bos na­rys Rim­vy­das Ci­vil­ka įpū­tė į po­sė­dį dis­ku­si­jų vė­ją. Jis pa­reiš­kė, kad val­diš­kus būs­tus tu­rė­tų gau­ti tie me­di­kai, ku­rie tik­rai pa­si­ry­žę dirb­ti Uk­mer­gė­je, ku­rie va­ži­nė­ja į Uk­mer­gę kas­dien ir ne­tu­ri vals­ty­bės su­teik­to būs­to ki­to­se sa­vi­val­dy­bė­se. Ta­ry­bos na­rio ži­nio­mis, jo ko­le­gė gy­dy­to­ja S. Ži­gie­nė yra įdar­bin­ta ke­lio­se ša­lies gy­dy­mo įstai­go­se, o į Uk­mer­gę dirb­ti at­va­žiuo­ja tik 12 die­nų per mė­ne­sį.

Šis pa­reiš­ki­mas pri­ver­tė po­sė­džio da­ly­vius iš pra­džių su­klus­ti, o pas­kui iš­sa­ky­ti sa­vo nuo­mo­nę. Dau­gu­mos nuo­mo­nė bu­vo vie­noda – rei­kia ge­rai iš­si­aiš­kin­ti, ar būs­tai ski­ria­mi pa­tiems rei­ka­lin­giau­siems spe­cia­lis­tams, ke­ti­nan­tiems sa­vo to­les­nę dar­bi­nę veik­lą su­sie­ti su Uk­mer­ge. Bū­ti­na ap­tar­ti ir tai, ku­riam lai­kui būs­tai bus ski­ria­mi. „Tai tik­rai nė­ra ne­ei­li­nio po­sė­džio klau­si­mas. Siū­lau jį ati­dė­ti ir la­bai ge­rai ap­svars­ty­ti“, - pa­siū­lė ko­le­goms ta­ry­bos na­rys Val­das Pet­ro­nis. Šiam pa­siū­ly­mui bu­vo pri­tar­ta ir klau­si­mas ati­dė­tas.

Lau­kia sun­kūs me­tai

Pas­ku­ti­nia­ja­me 2009-ųjų ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je, kaip ir kiek­vie­nų me­tų pa­bai­go­je, pa­tiks­lin­tas me­tų biu­dže­tas. Taip pat pri­ta­rė klau­si­mui „Dėl smul­kaus ir vi­du­ti­nio ver­slo rė­mi­mo fon­do ad­mi­nist­ra­vi­mui ski­ria­mų lė­šų są­ma­tos pa­tvir­ti­ni­mo“.

Svei­kin­da­mas ko­le­gas su artė­jan­čiais Nau­jai­siais me­tais ra­jo­no va­do­vas A. Ko­pūs­tas lin­kė­jo vi­siems pa­kan­tu­mo ir stip­ry­bės, nes at­ei­nan­tie­ji me­tai bus ge­ro­kai sun­kes­ni ir su­dė­tin­ges­ni. Me­ras pra­si­ta­rė, kad ki­tą­met lau­kia re­or­ga­ni­za­ci­ja ir sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jo­je.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)