Spausdinti šį puslapį

Pažymės Kultūros dieną

Šie­met Uk­mer­gė­je bus ypa­tin­gai pa­žy­mė­ta ba­lan­džio 15-ąją mi­ni­ma Tarp­tau­ti­nė kul­tū­ros die­na. Ra­jo­no kul­tū­ros dar­buo­to­jai ke­ti­na iš­kil­min­gai žy­giuo­ti cen­tri­ne mies­to gat­ve, iš­kel­ti sa­vo vė­lia­vą ir pa­gerb­ti la­biau­siai nu­si­pel­niu­sius sa­vo ko­le­gas.

Va­do­vau­jan­tis Ge­riau­sių ra­jo­no kul­tū­ros dar­buo­to­jų ir sėk­min­giau­sio kū­ry­bi­nio pro­jek­to no­mi­na­ci­jų su­tei­ki­mo nuo­sta­tais, jau iš­rink­ti as­me­nys, ku­riems šie­met bus įteik­ti ap­do­va­no­ji­mai.

Trims kul­tū­ros dar­buo­to­jams ir vie­nam sėk­min­giau­sio pro­jek­to au­to­riui bus įteik­ti di­plo­mai, pi­ni­gi­nės pre­mi­jos, o sėk­min­giau­sio pro­jek­to au­to­riui – ir bron­zi­nė skulp­to­riau Hen­ri­ko Ora­kaus­ko su­kur­ta sta­tu­lė­lė.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Kul­tū­ros sky­riaus ve­dė­jas Ju­lius Za­rec­kas pa­sa­ko­jo, kad Tarp­tau­ti­nę kul­tū­ros die­ną šios sri­ties dar­buo­to­jai mi­nė­jo ir anks­tes­niais me­tais. Ta­čiau tai da­ry­da­vo ge­ro­kai blan­kiau, dau­giau sa­va­me ra­te.

Šie­met nu­tar­ta pa­da­ry­ti gra­žią ir ryš­kią šven­tę. Mu­zie­ji­nin­kai, bib­lio­te­ki­nin­kai, kul­tū­ros cen­tro dar­buo­to­jai su or­kest­ru žy­giuos nuo Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos iki kraš­to­ty­ros mu­zie­jaus. Čia se­na­ja­me gais­ri­nin­kų bokš­te bus iš­kel­ta kul­tū­ros vė­lia­va, pa­svei­kin­ti šių me­tų ge­riau­si kul­tū­ros dar­buo­to­jai bei ge­riau­sias kul­tū­ros pro­jek­to au­to­rius.

Į ren­gi­nį kvie­čia­mi ne­vy­riau­sy­bi­nių kul­tū­ros or­ga­ni­za­ci­jų at­sto­vai bei vi­si kul­tū­rai ne­abe­jin­gi uk­mer­giš­kiai.

Va­do­vau­jan­tis ko­vo mė­ne­sį ra­jo­no ta­ry­bo­je pa­tvir­tin­tais nuo­sta­tais, sėk­min­giau­sio kū­ry­bi­nio pro­jek­to no­mi­na­ci­ja yra su­tei­kia­ma už dai­lės, mu­zi­kos, te­at­ro, šo­kio, li­te­ra­tū­ros, pub­li­cis­ti­kos ir ki­to­se kū­ry­bos sri­ty­se pa­siek­tą iš­skir­ti­nį re­zul­ta­tą, įgy­ven­din­tą pro­jek­tą.

Vi­sų no­mi­nan­tams ski­ria­mų pre­mi­jų dy­dis – 12,5 MGL. Kas­met su­tei­kia­mi var­dai 3 ge­riau­siems kul­tū­ros dar­buo­to­jams ir vie­no sėk­min­giau­sio kū­ry­bi­nio pro­jek­to au­to­riui.

Pre­mi­jos var­dų no­mi­na­ci­joms ski­ria­mos iš ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to lė­šų.

Nuo­sta­tai skel­bia, kad ge­riau­sio­jo me­tų kul­tū­ros dar­buo­to­jo var­das tam pa­čiam as­me­niui ga­li bū­ti su­tei­kia­mas ne daž­niau kaip kas 5-erius me­tus, o ge­riau­sio me­tų kū­ry­bi­nio pro­jek­to no­mi­na­ci­ja – ne daž­niau kaip kas 3-ejus me­tus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)