Pedagogai streikavo, kol vaikai miegojo

Ant­ra­die­nį per Lie­tu­vą nu­si­ri­to pe­da­go­gų įspė­ja­ma­sis strei­kas. Ta­čiau jo mas­tai bent jau Uk­mer­gė­je la­bai di­de­li ne­pa­si­ro­dė. Iš 757 mo­ky­to­jų strei­ke ap­si­spren­dė da­ly­vau­ti 220.

Iš 27 ug­dy­mo įstai­gų mū­sų ra­jo­ne to­kį nu­ta­ri­mą pri­ėmė trys lop­še­liai-dar­že­liai ir aš­tuo­nios mo­kyk­los.

Strei­ko lai­kas bu­vo pa­si­rink­tas in­di­vi­du­a­liai. Pa­vyz­džiui, dar­že­liai nu­ta­rė, jog ge­riau­sia strei­kuo­ti, kol vai­kai mie­ga. Įspė­ja­ma­jam strei­kui jie pa­si­rin­ko vai­kų pie­tų mie­go va­lan­das.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus ve­dė­ja Da­lė Ste­po­na­vi­čie­nė pa­ti­ki­no, kad vi­si strei­kuo­ti ap­si­spren­dę mo­kyk­lų pe­da­go­gai dar­bo vie­to­se bu­vo. Mo­ki­niams jie už­da­vė sa­va­ran­kiš­kas už­duo­tis.

Be 220 streikuo­ti nu­ta­ru­sių pe­da­go­gų dar ne­ma­žai mo­ky­to­jų ant­ra­die­nį pa­mo­kas ve­dė, ta­čiau se­gė­jo žen­kle­lius su už­ra­šu „Pri­ta­riu strei­kui“.

Ka­dan­gi mo­ky­mo pro­ce­sas ne­nutrū­ko, su­tar­ta, kad už strei­ko va­lan­das pe­da­go­gai at­ly­gį gaus.

Strei­ką or­ga­ni­za­vu­sių prof­są­jun­gų tvir­ti­ni­mu, vi­so­je Lie­tu­vo­je dvi va­lan­das pa­mo­kos ne­vy­ko dau­giau kaip 300 mo­kyk­lų.

Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus ve­dė­ja D. Ste­po­na­vi­čie­nė pri­pa­ži­no, kad per pas­ta­ruo­sius ke­lio­li­ka me­tų toks įvy­kis – įspė­ja­ma­sis pe­da­go­gų strei­kas – ren­gia­mas pir­mą kar­tą.

Vis dėlto ji įsi­ti­ki­nu­si, kad prof­są­jun­gos sa­vo rei­ka­la­vi­mų de­ta­liai iš­dės­ty­ti ir pa­grįs­ti ne­su­ge­bė­jo. Be to, strei­kuo­ja­ma prieš mi­nis­te­ri­jos pa­reng­tus nuo­sta­tus ir įsta­ty­mus. Ta­čiau va­do­vau­jan­tis Dar­bo ko­dek­su strei­kas bu­vo nu­kreip­tas prieš darb­da­vius – su įsta­ty­mu lei­di­mu vi­siš­kai ne­su­si­ju­sias mo­kyk­las ar ne­ga­lin­čias jų pa­keis­ti sa­vi­val­dy­bes.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų