Li­na SUKACKIENĖ

 

Pra­ėję rin­ki­mai at­ver­tė nau­ją pus­la­pį po­li­ti­nia­me Uk­mer­gės gy­ve­ni­me. Vien­man­da­tė­je rin­ki­mų apy­gar­do­je lai­mė­jus so­cial­de­mok­ra­tui Ka­ziui Gry­baus­kui, pra­de­da­ma ra­šy­ti ki­to­kia po­li­ti­nė is­to­ri­ja.

So­cial­de­mok­ra­tai – gau­si na­rių par­ti­ja. Bet ji ei­lę metų ne­tu­rė­jo rei­kia­mos įta­kos po­li­ti­nia­me ra­jo­no gy­ve­ni­me. Net bū­da­mi val­dan­čio­je dau­gu­mo­je, tik ra­miai „tū­ra­vo­da­vo“ part­ne­riams. O šiuo me­tu net du par­tie­čiai – Sei­mo na­riai.

Kaip tu­rė­tų keis­tis po­li­ti­nis ra­jo­no gy­ve­ni­mas? Su­pran­ta­ma, kad šiuo me­tu tai la­bai ne­pa­ran­kus me­tas po­ky­čiams, o abu iš­rink­tie­ji – di­de­lis pra­ra­di­mas ra­jo­no sky­riui.

Bet į rin­ki­mus at­ėję uk­mer­giš­kiai pa­ro­dė sa­vo va­lią ir at­sklei­dė kor­tas – „ne šven­tie­ji lip­do puo­dus“. Jie pa­si­rin­ko žmo­gų, ku­riuo šiuo me­tu la­biau­siai pa­si­ti­ki. Ne at­vy­kė­lį su pa­tir­ti­mi, bet vie­ti­nį, sa­viš­kį.

Ver­ti­nant tą ap­lin­ky­bę vals­ty­bės kon­teks­te, po­li­to­lo­gai pa­sa­ky­tų, kad esant to­kiam soc­de­mų po­pu­lia­ru­mui vals­ty­bė­je, kai mi­nist­ro pir­mi­nin­ko ir vy­riau­sy­bės rei­tin­gai pa­kan­ka­mai aukš­ti, nor­ma­lu lauk­ti po­ky­čių ir kon­kre­čio­je ap­lin­ko­je.

Ži­nant abie­jų uk­mer­giš­kių – Sei­mo na­rių ak­ty­vu­mą ir nu­si­tei­ki­mą dirb­ti sa­vo kraš­tui, lauk­si­me ge­rų nau­jie­nų.

Tre­čio­ji uk­mer­giš­kė Sei­mo na­rė Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė da­bar la­bai už­im­ta sa­vo par­ti­jos rei­ka­lais. Tai le­mia ir tam tik­rus spren­di­mus vie­to­je. Dar­bie­čiai ne­dik­tuo­ja par­ti­nių ma­dų ra­jo­ne – bent jau šiuo me­tu. Kaip bus su­si­jun­gus par­ti­joms, pa­ma­ty­si­me ar­ti­miau­sio­je at­ei­ty­je.

O ra­jo­ne gy­ve­ni­mas bė­ga kun­ku­liuo­da­mas. Tai nau­jų ka­ti­li­nių sta­ty­ba, šiukš­lių rei­ka­lai, au­gan­ti ši­lu­mos kai­na, nedarbas, dau­gy­bė so­cia­li­nių pro­ble­mų... Gau­sus gy­ven­to­jų bū­rys su­ka­si šia­me ra­te, nuo­lat kon­tak­tuo­ja su įvai­rių ly­gių val­džio­mis. Tu­ri apie jas sa­vo nuo­mo­nę. Gal ir ne pa­čią blo­giau­sią.

Nau­jo­jo Sei­mo na­rio Ka­zio Gry­baus­ko lau­kia la­bai di­de­lis iš­šū­kis – pa­si­nau­do­ti su­teik­tu pa­si­ti­kė­ji­mo kre­di­tu ir kel­ti ra­jo­no so­cial­de­mok­ra­tų vė­lia­vą.

{jcomments off}

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų