Spausdinti šį puslapį

Permainų metas

Li­na SUKACKIENĖ

 

Pra­ėję rin­ki­mai at­ver­tė nau­ją pus­la­pį po­li­ti­nia­me Uk­mer­gės gy­ve­ni­me. Vien­man­da­tė­je rin­ki­mų apy­gar­do­je lai­mė­jus so­cial­de­mok­ra­tui Ka­ziui Gry­baus­kui, pra­de­da­ma ra­šy­ti ki­to­kia po­li­ti­nė is­to­ri­ja.

So­cial­de­mok­ra­tai – gau­si na­rių par­ti­ja. Bet ji ei­lę metų ne­tu­rė­jo rei­kia­mos įta­kos po­li­ti­nia­me ra­jo­no gy­ve­ni­me. Net bū­da­mi val­dan­čio­je dau­gu­mo­je, tik ra­miai „tū­ra­vo­da­vo“ part­ne­riams. O šiuo me­tu net du par­tie­čiai – Sei­mo na­riai.

Kaip tu­rė­tų keis­tis po­li­ti­nis ra­jo­no gy­ve­ni­mas? Su­pran­ta­ma, kad šiuo me­tu tai la­bai ne­pa­ran­kus me­tas po­ky­čiams, o abu iš­rink­tie­ji – di­de­lis pra­ra­di­mas ra­jo­no sky­riui.

Bet į rin­ki­mus at­ėję uk­mer­giš­kiai pa­ro­dė sa­vo va­lią ir at­sklei­dė kor­tas – „ne šven­tie­ji lip­do puo­dus“. Jie pa­si­rin­ko žmo­gų, ku­riuo šiuo me­tu la­biau­siai pa­si­ti­ki. Ne at­vy­kė­lį su pa­tir­ti­mi, bet vie­ti­nį, sa­viš­kį.

Ver­ti­nant tą ap­lin­ky­bę vals­ty­bės kon­teks­te, po­li­to­lo­gai pa­sa­ky­tų, kad esant to­kiam soc­de­mų po­pu­lia­ru­mui vals­ty­bė­je, kai mi­nist­ro pir­mi­nin­ko ir vy­riau­sy­bės rei­tin­gai pa­kan­ka­mai aukš­ti, nor­ma­lu lauk­ti po­ky­čių ir kon­kre­čio­je ap­lin­ko­je.

Ži­nant abie­jų uk­mer­giš­kių – Sei­mo na­rių ak­ty­vu­mą ir nu­si­tei­ki­mą dirb­ti sa­vo kraš­tui, lauk­si­me ge­rų nau­jie­nų.

Tre­čio­ji uk­mer­giš­kė Sei­mo na­rė Lo­re­ta Grau­ži­nie­nė da­bar la­bai už­im­ta sa­vo par­ti­jos rei­ka­lais. Tai le­mia ir tam tik­rus spren­di­mus vie­to­je. Dar­bie­čiai ne­dik­tuo­ja par­ti­nių ma­dų ra­jo­ne – bent jau šiuo me­tu. Kaip bus su­si­jun­gus par­ti­joms, pa­ma­ty­si­me ar­ti­miau­sio­je at­ei­ty­je.

O ra­jo­ne gy­ve­ni­mas bė­ga kun­ku­liuo­da­mas. Tai nau­jų ka­ti­li­nių sta­ty­ba, šiukš­lių rei­ka­lai, au­gan­ti ši­lu­mos kai­na, nedarbas, dau­gy­bė so­cia­li­nių pro­ble­mų... Gau­sus gy­ven­to­jų bū­rys su­ka­si šia­me ra­te, nuo­lat kon­tak­tuo­ja su įvai­rių ly­gių val­džio­mis. Tu­ri apie jas sa­vo nuo­mo­nę. Gal ir ne pa­čią blo­giau­sią.

Nau­jo­jo Sei­mo na­rio Ka­zio Gry­baus­ko lau­kia la­bai di­de­lis iš­šū­kis – pa­si­nau­do­ti su­teik­tu pa­si­ti­kė­ji­mo kre­di­tu ir kel­ti ra­jo­no so­cial­de­mok­ra­tų vė­lia­vą.

{jcomments off}

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)