Spausdinti šį puslapį

Piketavo dėl šilumos tiekėjo

Ket­vir­ta­die­nį uk­mer­giš­kiai or­ga­ni­za­vo pi­ke­tą, skir­tą pa­lai­ky­ti sa­vi­val­dy­bės spren­di­mą nu­trauk­ti nuo­mos su­tar­tį su ši­lu­mos ope­ra­to­riu­mi. Jis vy­ko sa­vi­val­dy­bei pe­ri­mant val­dy­ti pa­grin­di­nę iš­nuo­mo­tą mies­to ka­ti­li­nę ir ope­ra­to­riaus ad­mi­nist­ra­ci­nes pa­tal­pas.

„Mies­to ener­gi­jai“ – ne, „Uk­mer­gės ši­lu­mai“ – taip“, – skan­da­vo į pi­ke­tą gau­siai su­si­rin­kę dau­giau­siai vy­res­nio am­žiaus uk­mer­giš­kiai.

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Į su­si­rin­ku­siuo­sius krei­pė­si mies­to ben­druo­me­nės pir­mi­nin­kas Ju­lius Ka­zė­nas.

„Ši su­tar­tis at­ne­šė mies­to žmo­nėms mi­li­jo­ni­nę skriau­dą“, – sa­ko vie­nas iš pi­ke­to ini­cia­to­rių, mies­to ben­druo­me­nės ta­ry­bos na­rys Min­dau­gas Ta­mo­šiū­nas. Pa­sak jo, su­tar­tis pa­li­ko lais­vas ran­kas nuo­mi­nin­kui ma­ni­pu­liuo­ti iš sa­vi­val­dy­bės įmo­nių  iš­si­nuo­mo­tu tur­tu, o ke­ti­ni­mai re­no­vuo­ti ši­lu­mos ūkį ir ne­kel­ti kai­nų li­ko ne­įgy­ven­din­ti.

„Bu­vo­me su­si­ti­kę su val­džios at­sto­vais ir ga­vo­me pa­ža­dą, kad ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė nie­ka­da dau­giau ne­iš­nuo­mos pri­va­ti­nin­kams jo­kio Uk­mer­gės ener­ge­ti­kos ob­jek­to, o nu­sta­tant ši­lu­mos kai­nas da­ly­vaus gy­ven­to­jai“, – tei­gia pi­ke­to or­ga­ni­za­to­riai.

Jei pa­ža­do bus ne­si­lai­ko­ma, pi­ke­tuo­ti gy­ven­to­jai pa­si­ry­žę ir prieš sa­vi­val­dy­bę.

UŽ inf.

 

06-11-2_straipsnio_2_nuotr

Pi­ke­to me­tu bu­vo ren­ka­mi pa­ra­šai, pa­lai­kan­tys sa­vi­val­dy­bės spren­di­mą per­im­ti ši­lu­mos ūkį.


06-11-2_straipsnio_3_nuotr


06-11-2_straipsnio_4_nuotr


06-11-2_straipsnio_5_nuotr


Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)