Pinigus sėkloms išleido veltui

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Dar­žo­vių au­gin­to­jai, ne­su­lau­kę sėk­lų pre­kei­vių ža­dė­tų re­zul­ta­tų, skun­džia­si jų ne­dai­gu­mu. Kai ku­rie pir­kė­jai pik­ti­no­si, jog su sėk­lo­mis ne­pa­vyks­ta jau ne pir­mą kar­tą – pa­ste­bi­ma, kad jos ne­ko­ky­biš­kos. Pa­sa­ko­jo nu­si­vy­lę ne­pi­giai kai­na­vu­sio­mis ri­di­kė­lių, po­mi­do­rų, ko­pūs­tų sėk­lo­mis.

Dėl ne­ko­ky­biš­kos pro­duk­ci­jos pre­kei­viams prie­kaiš­ta­vo į re­dak­ci­ją už­su­ku­si uk­mer­giš­kė, ne­ši­na pa­kuo­tė­mis nuo sėk­lų. Bė­do­jo įsi­gi­ju­si ne­tin­ka­mų ne tik ko­pūs­tų, bet ir gė­lių – pe­tu­ni­jų, lo­be­li­jų bei ki­to­kių – sėk­lų.

Anot mo­ters, pa­so­din­tos sėk­los, ku­rias ji sa­kė pir­ku­si „Ža­lios sto­te­lės“ par­duo­tu­vė­je, ne­su­dy­go. Taip esą bu­vo nu­ti­kę ir per­nai: gy­ven­to­ja tik vel­tui iš­lei­do pi­ni­gus.

Pir­kė­jai ne­aiš­ku ir dėl pre­kės ga­lio­ji­mo lai­ko. Ant kai ku­rių pa­kuo­čių už­ra­šy­tas vie­noks ter­mi­nas, ta­čiau ant vir­šaus už­kli­juo­ta­me la­pe­ly­je jis nu­ro­dy­tas il­ges­nis.

Mi­nė­tos par­duo­tu­vės ve­dė­ja Al­vy­da Vil­kon­čie­nė tei­gė re­a­li­zuo­ja­mų sėk­lų ko­ky­be ne­abe­jo­jan­ti. Pre­ky­bos tin­klo par­duo­tu­ves tik­ri­na ins­pek­to­riai, o aukš­tą sėk­lų dai­gu­mą, anot jos, įro­do tu­ri­mi ser­ti­fi­ka­tai. „Ir pas mus, bai­gian­tis se­zo­nui, sėk­los tik­ri­na­mos – jos vi­sa­da bū­na dai­gios“, – ti­ki­no ve­dė­ja.

Ji sa­ko dau­giau pa­na­šių skun­dų ne­su­lau­ku­si. Svars­to, jog ne­ko­ky­biš­kos pre­kės ga­lė­jo bū­ti įsi­gy­tos ir ki­tur. Kad bū­tų iš­sklai­dy­tos abe­jo­nės, siū­lo pir­kė­jai at­si­neš­ti če­kį: „Gal ši­taip iš­ei­tų ką nors at­sek­ti ir iš­si­aiš­kin­ti.“

Pa­šne­ko­vė ne­at­me­ta min­ties, jog sėk­los ga­lin­čios ne­su­dyg­ti ir dėl ki­to­kių ap­lin­ky­bių. „Gal per šal­ta, per daug už­bė­rė ar so­di­na­mo­ji me­džia­ga ne­tin­ka­ma“, – var­di­jo prie­žas­tis.

Dėl už­kli­juo­to ki­to ga­lio­ji­mo lai­ko ji ne­si­ste­bi. Pa­aiš­ki­no, jog sėk­los bū­na per­tik­ri­na­mos: jei­gu jos te­bė­ra dai­gios – esą nu­ro­do­mas ki­tas ter­mi­nas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų