Policijos patarimai artėjant Vėlinėms

As­ta KROGERTIENĖ

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai

 

Prieš Vė­li­nes į ka­pi­nes trau­kia ne tik ar­ti­mų­jų ka­pus su­si­ruo­šę lan­ky­ti gy­ven­to­jai. De­ja, to­kiu me­tu am­ži­no po­il­sio vie­ta tam­pa itin lan­ko­ma pik­tų kės­lų tu­rin­čių il­ga­pirš­čių.

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai pa­ste­bi, kad kas­met į po­li­ci­ją krei­pia­si žmo­nės, ku­rie nu­ke­čia nuo va­gių. Daž­niau­si nu­si­kal­ti­mai – va­gys­tės iš au­to­mo­bi­lių.

Ka­pus lan­ky­ti at­vy­kę ar­ti­mie­ji, pa­pras­tai dėl ne­ap­dai­ru­mo ar ne­ži­no­ji­mo, au­to­mo­bi­liuo­se pa­lie­ka bran­gius daik­tus, ran­ki­nes, do­ku­men­tus, au­to­mag­ne­to­las. Nu­ken­tė­ju­sie­ji pa­sa­ko­ja ma­ši­ną pa­li­kę tik ke­lioms mi­nu­tėms. Ta­čiau va­gims to pa­kan­ka. Nu­si­kal­ti­mas įvyk­do­mas žai­biš­kai – iš­dau­žia­mas au­to­mo­bi­lio stik­las, pa­gro­bia­mi daik­tai ir va­gys kaipmat pa­si­ša­li­na.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai gy­ven­to­jams pa­ta­ria:

pa­lik­da­mi au­to­mo­bi­lį, įsi­ti­kin­ki­te, ar už­ra­ki­no­te, ar už­da­ry­ti vi­si lan­gai, stog­lan­gis, ar už­ra­kin­ta ba­ga­ži­nė;

ne­už­mirš­ki­te įjung­ti sig­na­li­za­ci­jos, pa­tik­rin­ki­te, ar ji vei­kia;

nie­ka­da au­to­mo­bi­lio sa­lo­ne ne­pa­li­ki­te as­me­ni­nių daik­tų ar­ba bent juos pa­slėp­ki­te;

au­to­mo­bi­lio daik­ta­dė­žė­je ar ki­to­je vie­to­je nie­ka­da ne­pa­li­ki­te as­mens ar au­to­mo­bi­lio do­ku­men­tų, ban­ko kor­te­lių, pi­ni­gų;

jei­gu mag­ne­to­la iš­ima­ma, pa­si­im­ki­te ją su sa­vi­mi;

pa­li­ki­te au­to­mo­bi­lį ge­rai ma­to­mo­je vie­to­je.

Jei pa­ste­bė­jo­te įtar­ti­nus as­me­nis, ste­bin­čius jū­sų ar ki­to as­mens au­to­mo­bi­lį, tuoj pat skam­bin­ki­te į po­li­ci­ją tel. 112.

Va­gys dar­buo­ja­si ne tik prie ka­pi­nių. Gy­ven­to­jai, il­ges­niam lai­kui pa­lik­da­mi na­mus, tu­rė­tų ir pa­tys pa­si­rū­pin­ti jų sau­gu­mu. Ga­li­ma bu­te įsta­ty­ti šar­vuo­tas du­ris, įreng­ti sig­na­li­za­ci­ją ar ap­draus­ti tur­tą. Bran­ges­nius daik­tus rei­kė­tų pa­žy­mė­ti taip, kad vė­liau ga­lė­tu­mė­te pa­žin­ti, jog tai tik­rai jū­sų.

Pa­ta­ria­ma įspė­ti kai­my­nus, kad ži­no­tų, jog na­mai tuš­ti, bei at­kreip­tų dė­me­sį. Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai pra­šo gy­ven­to­jus ne­lik­ti abe­jin­gus. Pa­ma­čius įtar­ti­nus as­me­nis, ki­lus abe­jo­nėms, tuoj pat skam­bin­ki­te į po­li­ci­ją pa­gal­bos te­le­fo­nu 112.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų