Spausdinti šį puslapį

Politika sūpynėse

Lina SUKACKIENĖ

Vieną vasaros savaitgalį dalyvaujant respublikos liberalų sąskrydžio politinėje diskusijoje buvo priminta, kad Ukmergės meras nėra partinis. „Pakvieskite jį vesti liberalų sąrašą ateinančiuose rinkimuose“, – pasiūlė kaimynai iš Anykščių rajono.

Jeigu meras ateinančiuose rinkimuose bus renkamas tiesiogiai – kita situacija. Bet ta mintis, kad mūsų rajono meras aukštai vertinamas bendrame valstybės kontekste, džiugina.

 

Sąskrydyje aktyviai dalyvavo mūsų rajono komanda. Su kaimynais bendroje komandoje „Siaurukas“ laimėta protų mūšio kova.

Įdomiai dėliojasi rajone partiniai reikalai. Valdantieji socialdemokratai ir konservatoriai mėgaujasi ramybe. Opoziciniai valstiečiai ir licai (liberalcentristai) akylai stebi kiekvieną valdančiųjų sprendimą. Visi reikalai styguojasi lyg ir formalios kovos lauke. Tik va – vis ta šiluma. O ji – kaip spygliuota viela vidury rūtų darželio. Ir atrodo, kad dar ilgam.

Ne rankos mostu tokios problemos sprendžiamos. Politikai gal pagaliau ir susitartų žmonių labui, bet gi Ukmergė unikali tuo, kad turi visažinį ir visagalį nevyriausybininką, kuris būdamas „oro debesėliu“ sugeba drumsti viską aplinkui.

Kodėl į tas replikas reaguoja aukščiausia rajono valdžia? Suprantu, partijoms reikalinga viešuma, dėmesys žmogui ir savęs realizacija realiuose sprendimuose. Bet reikalingas neiškreiptas teisingumo supratimas. Dalyvaujant mero ir tarybos narių susitikime su gyventojais, buvo tiesiai pasakyta ir parašyta raštu, kad miesto bendruomenė dėl avarinės pastato būklės turi palikti buvusias Dailės mokyklos patalpas. Žinomas šios bendrijos atstovas dalyvaujant pulkui žmonių pareiškia, kad niekur nesitrauks.

Kaip šitą situaciją vertinti? Ar galima nevykdyti aukščiausios valdžios nurodymų, ar galima derėtis? Ar dar yra kokia nors institucija, kuri išspręstų šią problemą? Ne organizacijos, bet žmogaus?

Atostogos – puikus metas poilsiui ir naujų darbų apmąstymui. Ateinantis ruduo žada stipriai sūpuoti partines sūpynes. Ir ne vien todėl, kad artėja rinkimai. Juk atsiranda savanoriai „supėjai“, kurių tikslas – tik viską matyti savaip.

Reaguosit – supsitės. Darysit gerus darbus – įvertins žmonės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)