Pradedama renovuoti kultūros centro scena

Kul­tū­ros cen­tre šio­mis die­no­mis pra­si­de­da di­džio­sios sa­lės sce­nos re­mon­to dar­bai. Ta­čiau kul­tū­ros dar­buo­to­jai ti­ki­na, kad dėl re­mon­to uk­mer­giš­kiai be kul­tū­ri­nių ren­gi­nių ne­liks.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Kul­tū­ros cen­tro sce­na bai­gian­tis me­tams ge­ro­kai pa­si­keis...

Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tras eta­pais re­mon­tuo­ja­mas jau ket­vir­tus me­tus. Mi­li­jo­ni­nių lė­šų rei­ka­lau­jan­tys dar­bai fi­nan­suo­ja­mi iš vals­ty­bės biu­dže­to. Per ket­ve­rius me­tus at­nau­jin­tas kul­tū­ros cen­tro pa­sta­to sto­gas, fa­sa­das, fo­jė, dis­ko­te­kų sa­lė, ki­tos pa­tal­pos. Di­džio­ji sa­lė sa­vo ei­lės kan­triai lau­kė. Ir pa­ga­liau su­lau­kė. Ta­čiau ne vi­sai to, ko ti­kė­ta­si.

Šia­me re­mon­to dar­bų eta­pe, ku­rį nu­ma­to­ma už­baig­ti iki šių me­tų pa­bai­gos, bus at­nau­jin­ta tik me­di­nė sce­na, jos dan­ga, prieš­gais­ri­nė sis­te­ma, sce­nos akus­ti­ka, ven­ti­lia­ci­ja. Pa­ti sa­lė ne­bus re­mon­tuo­ja­ma.

Sa­vi­val­dy­bės ūkio sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­jas Vac­lo­vas Mon­ke­vi­čius sa­kė, kad šiems dar­bams at­lik­ti iš vals­ty­bės biu­dže­to skir­ta 500 000 li­tų. Ran­go­vu kon­kur­so bū­du iš­rink­ta UAB „Izo­ba­ra“. Pa­sak ve­dė­jo, di­džio­sios sa­lės sce­nos re­mon­tas – tai tik vi­so pro­jek­to „eta­po eta­pas“. Skir­ta pa­ly­gin­ti ne­di­de­lė su­ma, tad ir dar­bų ap­im­tys ma­žos. Sa­vi­val­dy­bė sa­vo­mis lė­šo­mis prak­tiš­kai ne­pri­si­de­da.

Pa­va­duo­to­jas ti­ki­si, kad ki­tą­met mū­sų pro­jek­tas vėl bus fi­nan­suo­ja­mas, gal tuo­met pa­vyks at­lik­ti ir la­bai lau­kia­mus vi­sos di­džio­sios sa­lės re­mon­to dar­bus – kel­ti grin­dis, keis­ti kė­des, o svar­biau­sia – at­nau­jin­ti pa­se­nu­sią įran­gą. Vi­sos sa­lės re­konst­ruk­ci­jos ver­tė siek­tų ne ma­žiau kaip 3 mi­li­jo­nus li­tų.

Kul­tū­ros cen­tro po­il­sio ir pra­mo­gų or­ga­ni­za­to­rė Graž­vy­da Tu­šie­nė uk­mer­giš­kius ra­mi­no, kad pra­si­dė­jus re­mon­to dar­bams be kul­tū­ros ren­gi­nių tik­rai ne­lik­si­me.

Sa­vo pa­si­ro­dy­mų ne­ga­lės pri­sta­ty­ti vals­ty­bi­nio dra­mos te­at­ro, kai ku­rie ki­ti žy­mūs ko­lek­ty­vai, ku­riems sce­na yra bū­ti­na. Ne­bus ro­do­mi ir fil­mai ki­no­ juos­ta. Ta­čiau įvai­rūs ren­gi­niai bus or­ga­ni­zuo­ja­mi dis­ko­te­kų bei pa­ro­dų sa­lė­se, vyks ka­me­ri­nių te­at­rų fes­ti­va­lis, ki­tos šven­tės.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų