Prieš Kalėdas nepasiturinčiuosius maitino sriuba

Prieš šv. Ka­lė­das sun­kiai be­si­ver­čian­tys uk­mer­giš­kiai ga­lė­jo pa­si­džiaug­ti kas­die­niu ne­mo­ka­mu mais­tu – tirš­ta ir gar­džia sriu­ba. Jau tre­čius me­tus to­kią ak­ci­ją ren­gia Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­ga ir ROTARY klu­bas.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Su­si­rin­ku­siuo­sius su Ka­lė­do­mis svei­ki­no Lio­nė Alek­sie­nė ir ro­ta­rie­čiai Rim­vy­das Ci­vil­ka, Jo­nas Rin­ke­vi­čius, Gin­ta­ras Glad­kaus­kas.

 

Ro­ta­rie­čiai šių­me­ti­nei ak­ci­jai sky­rė pus­an­tro tūks­tan­čio li­tų. Už šiuos pi­ni­gus tris­de­šimt žmo­nių bu­vo mai­ti­na­mi dvi sa­vai­tes. Vi­rė­ja Ve­ro­ni­ka Šim­kie­nė Ute­nos gat­vė­je esan­čio­je vir­tu­vė­je kas­dien vir­da­vo so­čią sriu­bą, ku­rią žmo­nės ar­ba val­gė vie­to­je, ar­ba neš­da­vo į na­mus.

Kūčių iš­va­ka­rė­se at­ėju­sie­ji ne tik bu­vo pa­vai­šin­ti bu­ro­kė­lių su gry­bais sriu­ba, bet ir ap­do­va­no­ti lauk­ne­šė­liais.

L. Alek­sie­nė  vi­sų val­gy­to­jų var­du dė­ko­jo ROTARY klu­bo na­riams.

Lauk­ne­šė­lius su­si­rin­ku­sie­siems įtei­kė Uk­mer­gės ro­ta­rie­čiams šie­met va­do­vau­jan­tis Gin­ta­ras Glad­kaus­kas, šio klu­bo na­riai Rim­vy­das Ci­vil­ka ir Jo­nas Rin­ke­vi­čius.

Jie taip pat sa­kė esan­tys dė­kin­gi ak­ci­jos vyk­dy­to­jams – ne­įga­liuo­sius vie­ni­jan­čiai or­ga­ni­za­ci­jai: juk taip klu­bo au­kos pa­sie­kia bū­tent tuos, ku­riems ši pa­ra­ma pa­ti rei­ka­lin­giau­sia.

Uk­mer­gės ROTARY klu­bas – prieš 15 me­tų įkur­ta or­ga­ni­za­ci­ja. Šiuo me­tu jo­je – 29 na­riai, re­mian­tys spor­to klu­bus, ga­bius moks­lei­vius, pa­de­dan­tys į bė­dą pa­te­ku­siems uk­mer­giš­kiams. Šiais me­tais or­ga­ni­za­ci­jos lė­šos bu­vo pa­au­ko­tos vai­kų su ne­ga­lia dar­že­lio lif­to įren­gi­mui. Ko­le­gos pri­pa­žįs­ta, kad prieš­ka­lė­di­nės sriu­bos ak­ci­ja – klu­bo na­rio ra­jo­no ta­ry­bos na­rio Rim­vy­do Ci­vil­kos su­ma­ny­mas.

Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gos pir­mi­nin­kė Lio­nė Alek­sie­nė pa­sa­ko­jo, kad šiai ka­lė­di­nei ak­ci­jai skir­tas lė­šas la­bai tau­pė, o kar­tu ir sten­gė­si, kad mais­tas bū­tų so­tus ir ska­nus. Or­ga­ni­za­ci­jos va­do­vė no­rė­tų, kad itin sun­kiai be­si­ver­čian­tys žmo­nės bū­tų mai­ti­nami ne tik prieš Ka­lė­das, bet vi­sus me­tus. Ta­čiau lė­šų to­kiam mai­ti­ni­mui vien iš rė­mė­jų su­rink­ti bū­tų sun­ku.

Tie­sa, maž­daug prieš pen­ke­rius me­tus į di­de­lę bė­dą pa­te­kę uk­mer­giš­kiai karš­ta sriu­ba bu­vo mai­ti­na­mi kas­dien. Ne­įga­lių­jų są­jun­gos ini­cia­ty­va Ute­nos gat­vė­je ne­to­li Vil­kmer­gė­lės tuo­met bu­vo įreng­ta val­gyk­lė­lė ir vir­tu­vė. Da­bar vir­tu­vė­lė di­dži­ą­ją me­tų da­lį bū­na už­ra­kin­ta, o ša­lia jos įkur­ta ne­įga­liems žmo­nėms skir­ta kir­pyk­la.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų