Priešrinkiminė karuselė įsibėgėja

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Nr. 53 rin­ki­mų ko­mi­si­jos dar­bas įsi­bė­gė­ja. Ši rin­ki­mus sa­vi­val­dy­bės te­ri­to­ri­jo­je or­ga­ni­zuo­jan­ti ko­mi­si­ja jau su­ren­gė ke­tu­ris su­si­rin­ki­mus. Jų me­tu ap­ta­rė svar­biau­sius su rin­ki­mais su­si­ju­sius klau­si­mus.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.

Rin­ki­mų ko­mi­si­jos sek­re­to­rė Zi­na Kur­me­lie­nė pa­sa­ko­jo, kad šie­met jų ko­mi­si­jo­je dar­buo­ja­si 11 na­rių, ku­riems va­do­vau­ja Hu­ber­tas Ži­žys.

Ko­mi­si­jos su­dė­ty­je – par­ti­jų de­le­guo­ti as­me­nys, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos ir tei­si­nin­kų drau­gi­jos at­sto­vai. H. Ži­žys rin­ki­mų ko­mi­si­jai va­do­vau­ja tre­čią kar­tą, o Z. Kur­me­lie­nė jo­je dar­buo­ja­si nuo pat 1990-ųjų me­tų.

Ke­tu­ris kar­tus jau po­sė­džia­vu­si ko­mi­si­ja pa­tvir­ti­no rin­ki­mų apy­lin­kes. Mū­sų ra­jo­ne, kaip ir per anks­tes­niuo­sius rin­ki­mus, jų bus 40. Nu­sta­ty­tas ir Apy­lin­kių rin­ki­mų ko­mi­si­jų na­rių skai­čius.

Po vie­ną kan­di­da­tą į apy­lin­kių rin­ki­mų ko­mi­si­jas tu­rė­jo tei­sę siū­ly­ti 9 par­ti­jos. Di­des­nės par­ti­jos su šia už­duo­ti­mi su­si­tvar­kė, ta­čiau  kai ku­rios sau pa­lan­kių šį dar­bą ga­lin­čių at­lik­ti žmo­nių ne­su­ra­do, tad kiek­vie­no­je apy­lin­kių ko­mi­si­jo­je dar­buo­sis nuo 6 iki 9 na­rių. Pa­tvir­tin­ti šių ko­mi­si­jų pir­mi­nin­kai.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės rin­ki­mų ko­mi­si­ja pri­ėmė do­ku­men­tus ir iš dvie­jų sa­vi­val­dos rin­ki­muo­se sa­va­ran­kiš­kai da­ly­vau­jan­čių pre­ten­den­tų į kan­di­da­tus. Jiems bu­vo įteik­ti pa­ra­šų rin­ki­mų la­pai. Pre­ten­den­tai tu­rė­jo su­rink­ti po 150 juos pa­lai­kan­čių uk­mer­giš­kių pa­ra­šų ir iki sau­sio 18-osios tu­rė­jo pa­teik­ti šiuos la­pus. Jie už­duo­tį įvyk­dė, pa­lai­kan­čių­jų pa­ra­šų su­rin­ko dau­giau nei rei­ka­lau­ta, tad yra pa­siū­ly­ti tap­ti kan­di­da­tais į sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rius.

Z. Kur­me­lie­nė pri­me­na la­bai svar­bią da­tą rin­ki­mų da­ly­viams – po­li­ti­nių par­ti­jų na­riams. Iki sau­sio  24 die­nos 17 val. jie pri­va­lo Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės rin­ki­mų ko­mi­si­jai pa­teik­ti par­ti­jų są­ra­šus su vi­sais pa­reiš­ki­mi­niais do­ku­men­tais.

Taip pat iki šios da­tos pri­va­lu pa­teik­ti ir par­ti­jų pro­gra­mas. Jos bus pa­skelb­tos vi­sas par­ti­jas ir ne­pri­klau­so­mus kan­di­da­tus pri­sta­tan­čia­me lei­di­nu­ke.

Vie­na iš sa­vi­val­dy­bės rin­ki­mų ko­mi­si­jos už­duo­čių – fik­suo­ti pa­žei­di­mus. Ko­mi­si­ja yra su­da­riu­si po­li­ti­nės re­kla­mos ste­bė­se­nos gru­pę. Jos na­riai do­mė­sis re­kla­ma spau­do­je, in­ter­ne­te bei iš­ka­bin­ta vie­šo­sio­se mies­to erd­vė­se.

Su­da­ry­ta ir dar vie­na – pa­pir­ki­mų fak­tų ty­ri­mo gru­pė. Bal­sų pa­pir­ki­mo fak­tų Uk­mer­gė­je per iki šiol vy­ku­sius rin­ki­mus nu­sta­ty­ta ne­bu­vo. Z. Kur­me­lie­nė ti­ki­si, kad pa­na­šių ne­ma­lo­nių fak­tų bus iš­veng­ta ir šie­met.

Pa­si­do­mė­jus, ko­kios nau­jo­vės lau­kia per ar­tė­jan­čius sa­vi­val­dos rin­ki­mus, Z. Kur­me­lie­nė sa­kė, kad  šių me­tų nau­jo­vė – rin­kė­jo kor­te­lė. Ji ne­bė­ra to­kia svar­bi, kaip anks­čiau bu­vęs do­ku­men­tas – rin­kė­jo pa­žy­mė­ji­mas, be ku­rio ne­bu­vo ga­li­ma bal­suo­ti. Be rin­kė­jo kor­te­lės į rin­ki­mus ga­lė­si­me ke­liau­ti drą­siai. Svar­biau­sias do­ku­men­tas per rin­ki­mus – as­mens pa­sas ar­ba as­mens ta­pa­ty­bės kor­te­lė.

Kaip ir vi­sa­da, li­kus 3–4 die­noms iki rin­ki­mų, sa­vi­val­dy­bė­je vyks iš­anks­ti­nis bal­sa­vi­mas.

Rin­ki­mai į sa­vi­val­dy­bių ta­ry­bas vyks va­sa­rio 27 die­ną.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Nr. 53 rin­ki­mų ko­mi­si­ja, kaip ir kas­met, įsi­kū­ru­si ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės pa­sta­te, o tei­rau­tis rū­pi­mais klau­si­mais ga­li­ma tel. 60357, 60304.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų