Problemas kaimynai sprendžia kariaudami

Tarp kai­my­nų ky­lan­tys ne­su­ta­ri­mai mal­ši­na­mi ne vi­sa­da tai­kiais bū­dais. Tai ga­li virs­ti vi­sos gat­vės ka­ru su įžei­di­nė­ji­mais ir net muš­ty­nė­mis. Keis­čiau­sia, kai nuo­la­ti­nių rie­te­nų prie­žas­ti­mi tam­pa smul­kme­nos.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ona Va­lei­tie­nė sa­ko ne­be­ga­lin­ti ra­miai gy­ven­ti dėl jai ken­kian­čių kai­my­nų.

Auš­ros gat­vė­je gy­ve­nan­ti Ona Va­lei­tie­nė pa­sa­ko­jo apie ne­si­bai­gian­čius jos ir ap­lin­ki­nių bar­nius. Mo­te­ris ti­ki­na ken­čian­ti kai­my­nų te­ro­rą ir už­gau­lio­ji­mus.

Ak­me­nys, ku­rių pri­svai­dy­ta jos kie­me, pri­mė­ty­tų ir su­du­žu­sių bu­te­lių šu­kės, nu­ska­by­tos gė­lės bei vais­me­džių ša­kos – gy­ven­to­ja ne­abe­jo­ja, jog tai – kai­my­nų dar­bas. Sa­ko, jog net­gi iš iš­mes­ti su­dė­tų mai­šų kaž­kas iš­trau­kia šiukš­les ir iš­bars­to jos val­do­se. Ro­do pa­tvo­ry gu­lin­čius bu­te­lius, pa­kuo­tes.

Ta­čiau kai­my­nai dėl to­kių veiks­mų kal­ti­na pa­čią mo­te­rį. Ne­nu­steb­tų, jei­gu šiukš­lių prie sa­vo na­mų bū­tų pri­dė­ju­si ji pa­ti. Sa­vuo­se kie­muo­se ne sy­kį taip pat ap­ti­kę pri­mė­ty­tų bu­te­lių, kal­ti­nin­ko to­li ne­ieš­ko­da­vę. Ne­sle­pia – at­si­ly­gin­da­vę tuo pa­čiu...

Auš­ros ir ša­lia esan­čios Tven­ki­nių gat­vių gy­ven­to­jai sa­ko kai­my­niš­kai su O. Va­lei­tie­ne su­gy­ven­ti ne­ga­lin­tys. Pri­si­pa­žįs­ta, jog bū­na ir įžei­di­nė­ji­mų, ir šmeiž­to, ir net­gi gra­si­ni­mų – be to neap­si­ei­na nė vie­na kon­flik­tuo­jan­ti pu­sė. Vie­na ki­tą kal­ti­na bū­tais ir ne­bū­tais da­ly­kais: tai gre­ti­ma­me skly­pe au­gan­tys me­džiai truk­do, tai kaž­kie­no lai­ko­mi šu­nys, ka­tės už­kliu­vo. Pra­bil­ta net apie din­gu­sius ir kan­kin­tus au­gin­ti­nius.

 

Re­gi kerš­tą

 

O. Va­lei­tie­nė pa­sa­ko­jo, kad san­ty­kiai su ap­lin­ki­niais ne­be­pa­ken­čia­mi ta­po prieš ke­le­rius me­tus. Anks­čiau, anot mo­ters, vi­si gra­žiai su­gy­ven­da­vo, ben­drau­da­vo. Ji ir pa­ti ki­tiems pa­dė­da­vu­si, sko­lin­da­vo, jei kam ko pri­reik­da­vo. Tei­gia li­gi šiol kai ku­rių daik­tų taip ir ne­at­ga­vu­si.

 

11-23-1_straipsnio_2_nuotr

Gy­ven­to­jai ne­sle­pia – juos ir kai­my­nę su­prie­ši­no pas­ta­ro­sios el­ge­sys.


Svars­to, jog kai­my­nai ją en­gia kerš­tau­da­mi. Mat ne sy­kį juos pei­kė dėl ne­tvar­kos. Tei­gia tu­rė­ju­si rū­pes­čių dėl sve­ti­mų pik­tžo­lių, lai­ko­mų dau­gy­bės viš­tų... Už­kliu­vo ir kai­my­no mal­kos prie ke­lio, nors bu­vo su­krau­tos žmo­gaus val­do­se.

Mo­teris teikė skundų į se­niū­ni­ją, ap­lin­ko­sau­gi­nin­kams. Ne­se­niai pa­ra­šė pa­reiš­ki­mą ir po­li­ci­jai, esą ša­lia gy­ve­nan­ti kaimynė iš jos ty­čio­ja­si. Ta­čiau ty­ri­mas bu­vo nu­trauk­tas, ne­nu­sta­čius ne­leis­ti­nos veik­los po­žy­mių.

„Esu ant­ros gru­pės in­va­li­dė, sun­ku vaikš­čio­ti – de­šimt me­tų ne­iš­ei­nu iš kie­mo. Te­gul jie ma­nęs ne­be­te­ro­ri­zuo­ja“, – guo­dė­si mo­te­ris.

 

Kim­ba dėl maž­mo­žių

 

O. Va­lei­tie­nės ir ap­lin­ki­nių ne­san­tai­kos prie­žas­čių ten­ka ieš­ko­ti ir mies­to se­niū­nui Sta­siui Jac­kū­nui. Pra­šy­mų at­vyk­ti pas juos sa­ko su­lau­kian­tis kas­met po po­rą kar­tų. Tai­ky­ti ban­dė ir šį ru­de­nį.

Pa­sa­ko­jo kas­kart iš­girs­tan­tis pa­na­šius kal­ti­ni­mus: puo­la kai­my­nai, pju­do šu­ni­mis, nu­lau­žo prie tvo­ros au­gan­čius krū­mus, nu­ska­bo au­ga­lus... Sun­ku ir be­at­rink­ti, dėl ko ba­ra­ma­si, to­dėl se­niū­nas įsi­ti­ki­nęs, jog iš­spręs­ti šiuos ki­vir­čus ga­li tik jie pa­tys.

 

11-23-1_straipsnio_3_nuotr


„Keis­ta ir tai, kad vie­ni ki­tus puo­la, ieš­ko­da­mi prie­ka­bių dėl smul­kme­nų, li­guis­tai re­a­guo­da­mi, – ste­bi­si S. Jac­kū­nas. – Ra­mi­nu nu­va­žia­vęs, iš­si­kal­bam, at­ro­do – lyg ir iš­si­spren­dė. Bet pra­ei­na lai­kas – ir vėl...“

Tai­ky­ti kai­my­nus pri­rei­kia ne tik Auš­ros gat­vė­je. Se­niū­nas pa­sa­ko­ja apie kon­flik­tus, į ku­riuos įsi­ve­lia ir ki­ti uk­mer­giš­kiai. Skun­džia, kad žo­lių į kie­mą pri­me­tė ar­ba ma­ši­ną prie tvo­ros ne taip pa­sta­tė. Ta­čiau daž­niau­siai, anot jo, vai­di­ja­ma­si dėl skly­pų ri­bų. Ne­iš­ven­gia­ma ab­sur­diš­kų si­tu­a­ci­jų: vie­nas pyks­ta dėl į jo že­mę nu­kri­tu­sio gy­vat­vo­rės la­po, ša­kos, ki­tam ir sve­ti­ma avie­tė ar braš­kė mai­šo.

 

Ky­la muš­ty­nių

 

Pri­sik­lau­so pa­šne­ko­vas ir įžei­di­nė­ji­mų: „Vie­nas pa­sa­ko ašt­riai, ki­tas – dar ašt­riau, ir nie­kas ne­no­ri nu­si­leis­ti. Bū­na, kad iki muš­ty­nių pri­ei­na. Sy­kį vie­nas ar­šus kai­my­nas taip įsi­aud­ri­no, gal­vo­jau – ir man už­tvos.“

 

11-23-1_straipsnio_4_nuotr


Se­niū­nas siū­lo bū­ti to­le­ran­tiš­kes­niems ir nu­si­leis­ti. „Juk no­ri­si ra­miai gy­ven­ti. Ka­ria­vi­mu pro­ble­mos ne­iš­sprę­si, o kiek svei­ka­tos to­kie gin­čai kai­nuo­ja“, – svars­to jis.

Jei si­tu­a­ci­ja tam­pa ne­be­val­do­ma ir pik­ty­biš­kais veiks­mais pa­da­ro­ma re­a­li ža­la, pa­ta­ria gy­ven­to­jams kreip­tis į teis­mą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų