Spausdinti šį puslapį

Rankų darbo dovana – globos namų vaikams

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ ne­se­niai ra­šė­me apie tai, kad spau­džiant žie­mos šal­čiams tu­rė­tu­me ne­pa­mirš­ti spar­nuo­čių ir prie na­mų įsi­reng­ti le­syk­lė­les. Taip pa­dė­tu­me paukš­te­liams leng­viau su­lauk­ti pa­va­sa­rio.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Li­na ir Vac­lo­vas Ke­tur­kai le­syk­lė­lę pa­do­va­no­jo vai­kams.

Į šį ra­gi­ni­mą ne­tru­ko at­si­liep­ti laik­raš­čio skai­ty­to­jai. Mums pa­ra­šė Vi­diš­kių se­niū­ni­jo­je, Pa­li­var­kų kai­me, gy­ve­nan­tys Li­na ir Vac­lo­vas Ke­tur­kai. Žmo­nės sa­kė tu­rin­tys gra­žią le­syk­lė­lę ir no­rin­tys ją pa­do­va­no­ti Uk­mer­gės vai­kų glo­bos na­mų vai­ku­čiams. Re­dak­ci­jos dar­buo­to­jų pa­pra­šė tar­pi­nin­kau­ti.

V. Ke­tur­ka pa­sa­ko­jo, kad žmo­na per­skai­tė apie in­ter­ne­te skel­bia­mą le­syk­lė­lių fo­to­kon­kur­są ir nu­spren­dė ja­me da­ly­vau­ti. Ži­no­ma, le­syk­lą te­ko pa­ga­min­ti jam.

„Su­meist­ra­vau, nu­fo­tog­ra­fa­vom, nuo­trau­ką į kon­kur­są nu­siun­tėm, o le­syk­lė­lė tai li­ko. Prie na­mų ne vie­ną tu­rim, tai ir nu­spren­dėm vai­kams ati­duo­ti“, – pa­sa­ko­jo pa­šne­ko­vas.

Jis ma­no, kad be­meist­rau­da­mi sto­vą le­syk­lai vai­kai ug­dys dar­bi­nius įgū­džius, o paukš­te­lių le­si­ni­mas skie­pys pa­rei­gą rū­pin­tis ma­žes­niais ir sil­pnes­niais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)