Reikalauja atšaukti tarybos sprendimą

Šilu­mos ūkį nuo­mo­jan­tis UAB „Ener­gi­jos tau­py­mo cen­tras“ rei­ka­lau­ja at­šauk­ti Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos spren­di­mą, ku­riuo nu­tar­ta vie­na­ša­liš­kai nu­trauk­ti ši­lu­mos ūkio nuo­mos su­tar­tį.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

...O man šildymo problemos nerūpi

Pra­ėju­sią sa­vai­tę UAB „Ener­gi­jos tau­py­mo cen­tras“ ad­vo­ka­tas Sau­lius Avi­ža mū­sų ra­jo­no me­rui Al­gir­dui Ko­pūs­tui at­siun­tė raš­tą, ku­ria­me iš­dės­ty­tas ra­gi­ni­mas at­šauk­ti šių me­tų ba­lan­džio 20 die­ną pri­im­tą Uk­mer­gės ra­jo­no ta­ry­bos spren­di­mą. Ta­ry­ba yra nu­ta­ru­si su­tar­tį vie­na­ša­liš­kai nu­trauk­ti nuo ge­gu­žės 30 die­nos.

UAB „Ener­gi­jos tau­py­mo cen­tras“ raš­te nu­ro­do­ma, kad iki ba­lan­džio 20 die­nos, kuo­met pri­im­tas spren­di­mas nu­trauk­ti su­tar­tį, jų įmo­nei ne­bu­vo nu­ro­dy­ti jo­kie su­tar­ties pa­žei­di­mo at­ve­jai.

To­dėl da­ro­ma iš­va­da, kad sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos spren­di­mas nu­trauk­ti su­tar­tį vie­na­ša­liš­kai yra są­ly­go­tas po­li­ti­nio po­bū­džio ap­lin­ky­bių ir yra ne­su­si­jęs su re­a­liu su­tar­ties vyk­dy­mu bei Uk­mer­gės ra­jo­no ši­lu­mos ener­gi­jos var­to­to­jų in­te­re­sais.

„Spren­di­mas yra pri­im­tas, ne­įver­ti­nus, kad to­kiu bū­du nu­trau­kiant su­tar­tį, ne­iš­ven­gia­mai bū­tų nu­trauk­tas ši­lu­mos ir karš­to van­dens tie­ki­mas da­liai Uk­mer­gės ra­jo­no gy­ven­to­jų. Be to, tur­to pa­ge­ri­ni­mų iš­lai­dų at­ly­gi­ni­mas, jei­gu šis tur­tas bū­tų per­im­tas sa­vi­val­dy­bės, tik pa­di­din­tų ši­lu­mos ener­gi­jos kai­ną Uk­mer­gės ra­jo­no gy­ven­to­jams“, – ra­šo­ma raš­te.

UAB „Ener­gi­jos tau­py­mo cen­tras“ di­rek­to­rius Vir­gi­ni­jus Strio­ga sa­ko, jog mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė žen­gė an­ti­įsta­ty­miš­ką žings­nį, ku­ris prieš­ta­rau­ja su­tar­čiai ir Ci­vi­li­niam ko­dek­sui. Jis ti­ki­si, kad jų kvie­ti­mas at­šauk­ti ta­ry­bos spren­di­mą bus iš­girs­tas. O jei ne?

V. Strio­ga ma­no, kad to­kiu at­ve­ju pa­sek­mės bū­tų la­bai liūd­nos ir nu­ken­tė­tų var­to­to­jai. Jis ti­ki­si, kad ta­ry­bos spren­di­mas bus at­šauk­tas ir grįž­ta prie de­ry­bų.

„Ener­gi­jos tau­py­mo cen­tras“ va­do­vas tvir­ti­no, kad su­tar­tį jų įmo­nė nu­trauk­tų tik tuo at­ve­ju ir tik ta­da, jei to­kį spren­di­mą pri­im­tų teis­mas. Ka­dan­gi mū­sų sa­vi­val­dy­bės pra­dė­tą su­tar­ties nu­trau­ki­mo pro­ce­dū­rą lai­ko ne­tei­sė­ta, tęs su­tar­ties vyk­dy­mą ir to­liau tieks šil­dy­mo ir karš­to van­dens tie­ki­mo su­tar­tis var­to­to­jams.

Ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas sa­ko, kad ta­ry­bos spren­di­mo at­šauk­ti ne­ke­ti­na­ma ir to­liau bus žen­gia­ma link su­tar­ties nu­trau­ki­mo. Kaip to­liau tu­rė­tų klos­ty­tis de­ry­bos, svars­tys šiam tiks­lui su­da­ry­ta dar­bo gru­pė.

„Svar­biau­siai yra tai, kad „Ener­gi­jos tau­py­mo cen­tras” ne­si­ruo­šia grą­žin­ti tur­to net su­tar­čiai pa­si­bai­gus“, – įsi­ti­ki­nęs ra­jo­no me­ras.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų