Re­konst­ruo­ja­ma ir Mai­ro­nio gat­vė

 

Gat­vių re­konst­ruk­ci­jos dar­bai, pra­dė­ti rug­sė­jo pa­bai­go­je, įsi­bė­gė­jo di­de­liu tem­pu. Kuo dau­giau jų at­lik­ti no­ri­ma iki žie­mos pra­džios. Pra­si­dė­ję nuo Vie­nuo­ly­no gat­vės ir Kęs­tu­čio aikš­tės, ne­se­niai jie per­si­kė­lė ir į Mai­ro­nio gat­vę.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Mai­ro­nio gat­vė­je bus pa­keis­ta va­žiuo­ja­mo­sios da­lies dan­ga, abie­jo­se pu­sė­se bus su­klo­ti ša­li­gat­viai. „Iki šiol ša­li­gat­vis bu­vo tik vie­no­je pu­sė­je. Bet ir tas bū­da­vo nuo­lat ap­sem­tas – žmo­nėms tek­da­vo ei­ti ne­sau­giai, va­žiuo­ja­mą­ja ke­lio da­li­mi“, - sa­ko Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ūkio sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Vy­gin­tas Du­baus­kas.

 

 

Mai­ro­nio gat­vės re­konst­ruk­ci­jos dar­bai at­lie­ka­mi at­kar­po­mis, kad gy­ven­to­jai pa­tir­tų ma­žiau ne­pa­to­gu­mų.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Taip pat čia bus kei­čia­mi van­den­tie­kio ir ka­na­li­za­ci­jos bei bui­ti­nių nuo­te­kų tin­klai, ties­ti prieš ge­rą tris­de­šimt­me­tį. Dar­bai pra­dė­ti nuo nau­jo gat­vės ap­švie­ti­mo ir lie­taus bei van­dens nuo­te­kų tin­klų įren­gi­mo. Vie­nuo­ly­no ir Mai­ro­nio gat­vių bei Kęs­tu­čio aikš­tės re­mon­to dar­bai kai­nuos 4,7 mi­li­jo­nus li­tų. Gat­vių re­konst­ruk­ci­ją pra­dė­ti ne pa­čiu eko­no­miš­kai pa­lan­kiau­siu me­tu pa­ska­ti­no tai, kad di­de­lė da­lis lė­šų, rei­ka­lin­gų dar­bams at­lik­ti, ski­ria­ma iš Eu­ro­pos Są­jun­gos fon­dų.

Vie­no ki­lo­met­ro il­gio Mai­ro­nio gat­vės re­mon­tas kai­nuos apie 2,8 mi­li­jo­no li­tų. Eu­ro­pos Są­jun­gos fon­dai Mai­ro­nio gat­vės re­konst­ruk­ci­jai ski­ria 1,9 mi­li­jo­no li­tų. Be­veik 0,25 mi­li­jo­no fi­nan­suo­ja­ma vals­ty­bės bei apie 0,65 mi­li­jo­no sa­vi­val­dy­bės lė­šo­mis. V. Du­baus­ko tei­gi­mu, van­den­tie­kio ir bui­ti­nių nuo­te­kų tin­klų re­konst­ruk­ci­jos dar­bų ES ne­fi­nan­suo­ja. Šiems dar­bams at­lik­ti kiek dau­giau kaip pu­sę mi­li­jo­no li­tų sa­vi­val­dy­bė skirs iš sa­vo biu­dže­to.

Sa­vi­val­dy­bės bei ge­ne­ra­li­nio ran­go­vo AB „Uk­mer­gės ke­liai“ su­tar­tis su­da­ry­ta dve­jiems me­tams, ta­čiau ti­ki­ma­si, kad ją įgy­ven­din­ti pa­vyks kur kas grei­čiau.

„Re­konst­ruk­ci­ja Mai­ro­nio gat­vė­je at­lie­ka­ma at­kar­po­mis. Gy­ven­to­jai tu­ri šio­kių to­kių ne­pa­to­gu­mų dėl at­lie­ka­mų dar­bų, ta­čiau mums ne­si­skun­dė nie­kas. Ma­nau, su­tin­ka pa­ken­tė­ti lai­ki­nus ne­pa­to­gu­mus, kad tik pa­dė­tis pa­ge­rė­tų“, - sa­kė vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų