Rinkimai ir pasirinkimai

Li­na SUKACKIENĖ

Vie­na svar­biau­sių šių die­nų ak­tu­a­li­jų – ar­tė­jan­tys sa­vi­val­dy­bių rin­ki­mai. Pir­mą kar­tą tie­sio­giai bus ren­ka­mi me­rai ir, su­pran­ta­ma, sa­vi­val­dy­bių ta­ry­bų na­riai.

Da­ly­vau­ti tie­sio­gi­niuo­se me­ro rin­ki­muo­se pir­mą kar­tą – di­de­lis iš­šū­kis. To­kį ga­li sau leis­ti pa­ty­rę po­li­ti­kai ar­ba ab­so­liu­tūs avan­tiū­ris­tai. Pa­ty­ru­sių, ga­bių žmo­nių, įžval­gių po­li­ti­kų ra­jo­nuo­se nė­ra daug. Bet tam, kad rin­ki­mai įvyk­tų, jų tik­rai pa­kaks.

 

Ko­kiu no­rė­čiau ma­ty­ti nau­ją ra­jo­no me­rą ar me­rę?

Vi­sų pir­ma, in­te­li­gen­tą, pla­čios eru­di­ci­jos, ge­rai iš­ma­nan­tį vi­suo­me­nės rai­dos dės­nius, su­pran­tan­tį eko­no­mi­kos pa­sau­lį, my­lin­tį žmo­nes, sva­jo­jan­tį, ne­kon­flik­tiš­ką, ge­rą de­ry­bi­nin­ką ir pa­si­ry­žu­sį vi­sa sa­vo esy­be gy­ven­ti Uk­mer­gės kraš­to gy­ve­ni­mą.

Uk­mer­gei rei­kia to­kio žmo­gaus. Rei­kia, nes la­bai ne­ge­rai pa­si­jun­ti, kad tie, už ku­riuos bal­suo­ji, ku­riais pa­si­ti­ki, tau sa­vo dar­bu ir veik­la ro­do, kad jiems tu vi­sai ne­rū­pi.

Pra­si­de­dan­tis nau­jų rin­ki­mų ma­ra­to­nas la­bai nu­vy­lė da­bar­ti­nio ra­jo­no ly­de­rio pa­si­rin­ki­mu trauk­tis iš ko­vos ir jo nu­ro­dy­tu mo­ty­vu. Ir da­bar jau vi­sai ne­svar­bu, ko­kios par­ti­jos są­ra­še jis to­liau tęs po­li­ti­ko kar­je­rą.

Iki šio mo­men­to mes bu­vo­me tas ra­jo­nas, kur tu­rė­jo­me lais­vą nuo par­ti­jų me­rą. Me­rą, ku­riam se­kė­si, ku­ris gi­li­no­si į pro­ble­mas ir jas spren­dė. Žmo­nės, ku­rie už jį bal­sa­vo, ta­po iš­duo­ti. Iš­duo­tos ir jo pa­ties kar­je­ros am­bi­ci­jos. Toks jo pa­si­rin­ki­mas – lyg ap­si­ri­ki­mas pa­si­rin­kus po­li­ti­ko kar­je­rą.

Ką esi pri­vers­tas gal­vo­ti, kai taip at­si­tin­ka?

Pir­miau­siai svars­tai, ko­kiu kri­te­ri­ju­mi va­do­vau­sie­si, kai ko­vo 1 d. at­ei­si prie rin­ki­mų ur­nos.

Kaip ti­kė­ti sa­vo pa­si­rin­ki­mu, jei vie­nas kan­di­da­tas pats abe­jo­ja sa­vi­mi, ki­tas sa­ve lai­ko po­li­ti­ku, prak­ti­ku, daug pa­sie­ku­siu tik siau­ra­me pa­rei­gos ta­ke, tre­čias kal­ba tik ben­dro­mis fra­zė­mis, la­bai to­li­mo­mis nuo re­a­laus gy­ve­ni­mo?

Kaip ga­li tei­sin­gai pa­si­rink­ti, kai nė vie­nas prieš rin­ki­mus ne­sa­ko tie­sos?

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų