Rū­pi­na­si mies­to vei­du

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Ne­se­niai į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si uk­mer­giš­kė Da­lia iš­sa­kė sa­vo pa­ste­bė­ji­mus dėl pra­dė­tų ir ne­pa­baig­tų mies­to žel­di­nius šie­nau­jan­čių įmo­nių dar­bo. Kau­no gat­vė­je gy­ve­nan­ti mo­te­ris tei­gė, jog mies­to pri­žiū­rė­to­jai, šie­na­vę šios gat­vės pa­kraš­čius, pa­li­ko ge­rą ruo­žą ne­šie­nau­tų žo­ly­nų iki mies­to ri­bos.

„Kas­met nu­šie­nau­da­vo iki pat mies­to ri­bos žen­klo. O šie­met kaž­ko­dėl pa­li­ko 5 met­rų il­gio ga­ba­lą. Žo­lė ten vos ne iki pu­siau­jo sie­kia. Prie pat įva­žia­vi­mo į mies­tą – la­bai jau į akis kren­ta“, – apie mies­to rep­re­zen­ta­ci­ją svars­tė pa­šne­ko­vė.

 

Su­ži­no­ju­si apie ne­pa­baig­tą dar­bą, Uk­mer­gės mies­to se­niū­ni­jos lai­ki­nai ei­nan­ti pa­rei­gas se­niū­nė Ja­nė Zim­blie­nė nu­sku­bė­jo į Kau­no gat­vę. Iš­si­aiš­ki­nu­si si­tu­a­ci­ją, ji sa­kė, jog ne­di­de­lis plo­te­lis tik­rai ne­bu­vo pa­mirš­tas.

„Kaip tik bu­vo šie­nau­ja­ma Ger­se­niš­kių gat­vė. Dar­bi­nin­kai, bai­gę dar­bus šio­je vie­to­je, pla­na­vo nu­šie­nau­ti ir mi­nė­tą ruo­že­lį. Jei ko­kią die­ne­lę gy­ven­to­jai bū­tų pa­lau­kę, bū­tų bu­vu­si nu­pjau­ta ir be pa­pil­do­mo pri­mi­ni­mo“, – aiš­ki­no pa­šne­ko­vė.

„Kau­no gat­vė­je vie­no­je vie­to­je vy­ko van­den­tie­kio ir ka­na­li­za­ci­jos dar­bai, bu­vo ka­si­nė­ja­ma. Tai gal pri­ei­ti su žo­liap­jo­vėm ne­la­bai pa­to­gu bu­vo ir ne­nu­pjau­ta žo­lė il­giau už­si­lai­kė“, – pa­sa­ko­ja J. Zim­blie­nė.

Ji sa­ko, kad šie­met oro są­ly­gos to­kios, jog žo­lė au­ga kaip ant mie­lių. Ta­čiau, jos nuo­mo­ne, dėl šie­na­vi­mo di­de­lių pro­ble­mų ne­ky­la – be­veik vi­sur su­spė­ja­ma. Ne­ata­kuo­ja skam­bu­čiais se­niū­ni­jos dėl ne­tvar­kos žel­dy­nuo­se ir gy­ven­to­jai.

Ko­va pa­skelb­ta ne tik žo­lėms, bet ir ag­re­sy­vie­siems Sos­nov­skio barš­čiams. Juos iš­nai­kin­ti la­bai sun­ku. Vie­nas iš bū­dų – sil­pnin­ti au­ga­lą jį nuo­lat nu­pjau­nant. Šių įky­rių ir net aler­gi­ją bei nu­de­gi­mus su­ke­lian­čių mil­ži­nų są­ža­ly­nai nu­ka­po­ti S. Dau­kan­to gat­vė­je, A. Sme­to­nos gat­vės par­ke­ly­je, Vil­kmer­gė­lės bei Šven­to­sios upių pa­kran­tė­je.

Mies­to žel­dy­nų šie­na­vi­mo dar­bus da­li­na­si dvi įmo­nės. Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ną, Pa­ši­lę, Kau­no gat­vę, mies­to cen­trą bei Pi­vo­ni­jos ši­le esan­čią ge­no­ci­do vie­tą šie­nau­ja UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“. Ki­tur pjo­vi­mo tech­ni­ka dar­buo­ja­si UAB „Uk­mer­gės ver­smė“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų