Lina SUKACKIENĖ

Ukmergėje rytas prasideda penktą valandą, kuomet mieste uždegamos šviesos. Ši ceremonija tarsi praneša, kad jau atėjo nauja diena.

Nauja diena žadina ukmergiškį, vilnietį ar Pabiržių kaimo gyventoją. Visus rikiuoja pagal jų pasirinkimą gyvenime: vienus į darbus, kitus į mokslus, trečius – tiesiog ieškoti savęs kasdienos labirinte.

O pasirinkti šiandien – labai sunku. Mūsų valstybė – parlamentinė. Vadinasi, Lietuvos Respublikos Seimas – didžiausia ir pagrindinė valstybės valdžia. Tik tą faktą pastaruoju metu vis sunkiau priimti faktu.

Kiekvienoje netvarkoje yra savotiška tvarka. Kiekvienos dienos sėkmei žmogui reikia tiksliai ir teisingai veikiančių įstatymų, kompetentingų pareigūnų ir aiškių tikslų, kurių siekia valstybė, savivaldybė, kolektyvas ir konkretus asmuo.

Kalbant apie įstatymų priėmimą ir įgyvendinimą, prasideda dviprasmybės. Kad ir referendumo reikalai. Viskas pagal eilę – lyg ir aišku: žmonės pasinaudojo Konstitucijoje suteikta teise ir surinko parašus dėl jo organizavimo. Tačiau kiek išlieta prakaito ir sulaužyta iečių. Ir ateityje dar laukia karas, kuriame kausimės tarpusavyje ne dėl pažiūrų ar įsitikinimų, bet dėl mums iki galo nesuprantamų dalykų.

Ir prezidentinė rinkimų kampanija labai laiku. Kiekvienas iš kandidatų turės ginti savo nuomonę, poziciją ir tuo sulauks tam tikrų pasekmių.

Ir nebeužtenka šiandienos žmogui šaltu „kompiuteriniu“ balsu pasakyti „taip“ arba „ne“. Reikia paaiškinti taip, kad kiekvienas suprastų, kokiame kelyje esame ir kur tiksliai einame. Nes pasaulis kinta kas sekundę. Bankrutuoja bankai ir miestai, kyla nauji lyderiai ir atsiranda vis nauji keliai.

Kokiu keliu ir kur eina Lietuva, Ukmergė – mes visi? Atsakymas iš anksto aiškus, nes mūsų visų pasirinktas Europos greitkelis.

Ryte kyla įvairių minčių. Ar mes, ukmergiškiai, šiuo keliu lekiame tokiu pat greičiu, kaip ir visi kiti? Ar mūsų šiandienos galimybės ir atsiradusios abejonės atlaikys ankstyvoje praeityje ateičiai parašytą scenarijų?

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų