Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

Šią sa­vai­tę sklan­dan­čios nuo­tai­kos – ypa­tin­gos. Tai – ir at­si­svei­ki­ni­mo, ir su­tik­tu­vių nuo­tai­kos.

Iš­ly­di­me ne tik rug­pjū­tį. Il­ge­sio min­čių ta­kus tie­sia­me iš­ei­nan­čiai va­sa­rai, ir gar­siai svars­to­me, kaip ne­pa­ste­bi­mai ji pra­bė­go, ko­kia pa­na­ši į pa­sa­kiš­ką, bet trum­pą ir ne­su­gau­na­mą aki­mir­ką.

Ta­čiau pra­si­de­da ki­tas me­tas, o kar­tu su juo at­eis ki­tos pa­sa­kiš­kos aki­mir­kos. Nuo­sta­bios vo­ra­tin­kliais, pa­si­puo­šu­siais ry­ti­nės ra­sos dei­man­tais, spal­vo­mis žai­džian­čiais ma­gais vir­tu­siais me­džiais, ža­vios vis­ką ap­lin­kui ap­nik­sian­čia ra­my­be – lau­kų, gat­vių, mū­sų pa­čių ra­my­be...

Pa­si­tin­kant ru­de­nį, gam­to­je – vie­no­kie po­ky­čiai, o žmo­gaus gy­ve­ni­me – ki­ti.

Pa­si­mė­gau­ti pas­ku­ti­niais di­džiu­liais va­sa­ros iš­par­da­vi­mais siū­lo pre­ky­bi­nin­kai. Bruk­te bru­ka pa­sta­bas, jog įženg­ti į ru­de­nį pri­va­lo­me pa­si­kei­tę, sti­lin­gi, ne­bi­jo­da­mi ap­ran­gos iš­šū­kių.

Gal­vas spal­vin­gais se­zo­nais kvar­ši­na te­le­vi­zi­jos, gra­sin­da­mos at­bu­ki­mu, jei ne­įsi­jung­si­me dar vie­nos po­kal­bių lai­dos, nau­jo šo­kių pro­jek­to, ku­ria­me kol kas bu­čiuo­ja­ma­si dau­giau, ne­gu šo­ka­ma... Jei tik tai ir bus tran­sliuo­ja­ma tam­siais ru­dens va­ka­rais, ge­riau vi­sai ne­žiū­rė­ti te­le­vi­zo­riaus. Ir – ne­tu­rė­ti. Tie, ku­rie taip ir gy­ve­na, ti­ki­na jo­kios at­skir­ties nuo pa­sau­lio ne­jau­čian­tys.

Moks­li­nin­kai ir čia su­ran­da ter­pę įvai­riems sa­vo ty­ri­mams at­lik­ti. Vie­no to­kio ty­ri­mo iš­va­dos skel­bia, kad dau­giau­sia lai­ko prie te­le­vi­zo­riaus pra­lei­džia ne­lai­min­gi žmo­nės. Esą tarp jų – be­dar­biai ar­ba ki­taip skriau­džia­mais gy­ve­ni­mo be­si­jau­čian­tie­ji, ku­riems nie­ko ki­to ir ne­lie­ka: tik leis­ti die­nas, įsi­ste­bei­li­jus į kal­ban­čią dė­žę.

Lai­min­gi žmo­nės, anot ty­rė­jų, ran­da įdo­mes­nių veik­lų: skai­to, ku­ria, lan­ko­si ren­gi­niuo­se, dė­me­sio ver­to­se vie­to­se.

Lai­mės ieš­ko­ma įvai­riais bū­dais. Vie­niems ji – ga­li­my­bė įgy­ven­din­ti ne­ge­rus tiks­lus.

Skel­bia­ma, jog pas­ta­ruo­ju me­tu mer­gi­noms iš Lie­tu­vos pa­gau­sė­jo pa­siū­ly­mų už grei­tą ir dos­nų at­ly­gį su­da­ry­ti san­tuo­ką su Ai­ri­jo­je gy­ve­nan­čiais ne ES pi­lie­čiais. To­kių san­tuo­kų sie­kia­ma tam, kad, ga­vus lei­di­mą, bū­tų ga­li­ma gy­ven­ti ES ša­ly­se.

Am­ba­sa­da Dub­li­ne įspė­jo ne­su­si­vi­lio­ti pa­siū­ly­mais pa­si­pel­ny­mo tiks­lais su­da­ry­ti fik­ty­vias san­tuo­kas. At­krei­pia­mas dė­me­sys, jog vie­to­je pa­ža­dė­to už­mo­kes­čio mer­gi­na ga­li tap­ti ly­ti­nių ir smur­ti­nių nu­si­kal­ti­mų au­ka.

Ypač bud­rios tu­rė­tų bū­ti ir tos jau­nos mer­gi­nos, ku­rios, bai­gu­sios mo­kyk­las, nu­spren­dė nuo ru­dens iš­vyk­ti pa­dir­bė­ti į už­sie­nį, kad už­si­dirb­tų pi­ni­gų bū­si­moms stu­di­joms.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų