Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Šios spa­lio pir­mos sa­vai­tės tėk­mėj – gau­sy­bė šven­čių, pa­mi­nė­ti­nų die­nų. Pra­dė­jo­me sa­vai­tę Tarp­tau­ti­ne pa­gy­ve­nu­sių žmo­nių die­na.

Gra­žus ra­jo­no val­džios ges­tas – prieš ke­le­tą me­tų pri­im­tas ta­ry­bos spren­di­mas, kad tą­dien va­žiuo­ti mies­to au­to­bu­sais sen­jo­rai ga­li ne­mo­ka­mai. Ta­čiau var­gu ar la­bai šia die­na džiau­gia­si pa­tys ve­žė­jai. Au­to­bu­sų sto­ties vir­ši­nin­kė Aud­ro­nė Gvoz­die­nė pa­sa­ko­jo, kad be in­ci­den­tų trans­por­to prie­mo­nė­se neap­si­ei­ta. Pa­si­ro­do, ne­mo­ka sen­jo­rai net be bi­lie­to tvar­kin­gai pa­si­vė­žin­ti. At­ro­do, įli­pai, pa­ro­dei pen­si­nin­ko pa­žy­mė­ji­mą ir va­žiuok dy­kai. Anaip­tol. Tai sa­ko, kad na­mie pa­mir­šo, tai iš vi­so aiš­kin­ti ne­si­tei­kia. Ar dar ge­riau – vai­ruo­to­jui pa­pra­šius do­ku­men­to, gar­baus am­žiaus mo­te­riš­kė prunkš­te­li: „Be­ne že­ny­tis no­ri?“

O štai Pa­sau­li­nę gy­vū­nų die­ną šie­met ir mū­sų sa­vi­val­dy­bė ga­li su­tik­ti iš­di­džiai – pa­ga­liau tu­ri­me prie­glau­dą, ku­rio­je sto­gą ir kąs­nį gau­na ke­tur­ko­jai pa­mes­ti­nu­kai.

Da­bar čia 17 šu­nų ir 9 ka­tės. Pa­bu­vo­ju­sie­ji Krikš­tė­nų glo­bos na­muo­se pa­sa­ko­ja il­gai pa­mirš­ti ne­ga­lin­tys liūd­nų jų akių ir dar liūd­nes­nių bal­sų, ku­riais su­tin­ka at­vy­ku­siuo­sius. Tik­riau­siai ins­tink­ty­viai į sa­ve dė­me­sį at­kreip­da­mi: o gal iš šio vi­so bū­rio ma­ne iš­si­rinks. Daž­nam pa­si­se­ka – ne vie­nas nau­ją­jį šei­mi­nin­ką ra­do. Svei­kin­ti­nos sa­vi­val­dy­bės dar­buo­to­jų pa­stan­gos – net prie tur­gaus var­tų de­vy­ni prie­glau­du­kai bu­vo iš­da­lin­ti. Ko­kie ge­ri bū­tų val­diš­ki na­mai, sa­vi mie­les­ni...

An­ge­lų sar­gų die­na – po­li­ci­nin­kų pro­fe­si­nė šven­tė. Pa­mi­nė­ti šią die­ną tu­rė­tu­me su pa­rei­gū­nais kar­tu – su šia ins­ti­tu­ci­ja esa­me su­si­ję vi­si be iš­im­ties. Gal ir at­si­ras­tų koks lai­min­ga­sis, nė kar­to gy­ve­ni­me ne­ap­vog­tas, ne­ap­gau­tas. Ar koks vai­ruo­to­jas, Ke­lių eis­mo tai­syk­lėms nė sy­kio ne­pra­si­žen­gęs. Nors tai grei­čiau iš fan­tas­ti­kos sri­ties... Bent jau Mig­ra­ci­jos po­sky­ry­je tai tik­rai esa­me vi­si iki vie­no su­skai­čiuo­ti...

Pa­si­bė­do­ja po­li­ci­nin­kai sa­vo kiau­ru biu­dže­tu, ma­žais at­ly­gi­ni­mais, kar­tais prie Sei­mo pa­pi­ke­tuo­ja. Bet, ačiū Die­vui, iš mo­ky­to­jų pa­vyz­džio ne­ima ir ne­strei­kuo­ja. Ne­pa­sa­ko, kad nuo šiol vi­si pi­lie­čiai, sau­giai gy­ven­ti no­rin­tys, as­mens sar­gy­bi­nius tu­rės sam­dy­tis... Gal ir per­len­kiau laz­dą, bet za­ra­siš­kių mo­ki­nių gai­la – dvi sa­vai­tes per mo­ky­to­jų strei­ką po­il­sia­vu­siems dvy­lik­to­kams ko­re­pe­ti­to­rių, ma­tyt, pri­reiks.

Penk­ta­die­nį – Tarp­tau­ti­nė mo­ky­to­jų die­na. Kaip ten be­bū­tų, kiek­vie­nas tu­ri­me Mo­ky­to­ją, ku­rį su pa­gar­ba pri­si­me­na­me ir se­niai mo­kyk­los slenks­tį per­žen­gę. Net jei jo per­duo­tos ži­nios, bė­gant me­tams, iš­ga­ra­vo. Gal­vo­ju, ko­kie bruo­žai Mo­ky­to­ją da­ro iš­skir­ti­nį. Ir pri­ei­nu prie iš­va­dos – pa­gar­ba sa­vo mo­ki­niui. Nes pa­gar­ba – tai grįž­ta­ma­sis ry­šys.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų