Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

At­šiau­rio­ji žie­ma dar gi­liau su­lei­do na­gus – tarp snie­gy­nų be­si­blaš­kan­tį vė­ją kei­čia šal­tis. Ta­čiau pū­gos pa­da­ri­nius dar te­be­kuo­pia­me iš kie­mų ir gat­vių. De­ja, kar­tais la­bai jau ne­de­rin­da­mi sa­vo veiks­mų su ki­tais be­si­va­lan­čiai­siais.

Anks­ty­vą ry­tą iš dau­gia­bu­čio kie­mo šiaip ne taip iš­si­kaps­tęs vai­ruo­to­jas, žiū­rėk, ir at­si­tren­kia į iš­va­žia­vi­mą gat­vėn už­sto­jan­čią ba­ri­ka­dą. Mat pra­ro­po­ju­sio snie­go va­ly­tu­vo vai­ruo­to­jas į to­kias smul­kme­nas, kaip kie­mai, dė­me­sio ne­krei­pia.

Taip ir ne­su­ge­bė­ję iš pus­ny­nų iš­si­kaps­ty­ti gy­ven­to­jai grie­bia te­le­fo­nus, kvie­čia tak­si – vė­luo­ti į dar­bą dėl to­kios prie­žas­ties la­bai jau ne­so­li­du. O tak­sis­tai ne­pra­lei­džia pro­gos pa­si­nau­do­ti si­tu­a­ci­ja.

Vie­na Re­čio­nių kai­mo gy­ven­to­ja pa­sa­ko­jo, kad kai­my­nai, iš ry­to pa­skam­bi­nę į tak­si pa­slau­gas tei­kian­čią įmo­nę, iš­gir­do pri­bloš­kian­tį at­sa­ky­mą: „Jei mo­kė­si­te pen­kias­de­šimt li­tų, at­va­žiuo­sim“. Žmo­nės tik pa­gūž­čio­jo pe­čiais – juk iki Uk­mer­gės vi­so la­bo tik še­ši ki­lo­met­rai. Gal tak­so­met­rai už­ša­lo, o gal tak­sis­tų są­ži­nė... Ke­le­tas to­kių ke­lio­nių ir šven­ti­nis sta­las ga­li lik­ti tuš­čias.

Ši sa­vai­tė ne­ra­mi Apo­ka­lip­sės įbau­gin­tiems gy­ven­to­jams – kai ku­rie pa­sau­lio pa­bai­gai ne juo­kais ruo­šia­si.

Pu­siau juo­kais pa­žįs­ta­mų klau­siau, jei iš ry­to su­ži­no­tų, kad di­džiu­lis me­te­o­ri­tas stai­giai ar­tė­ja prie že­mės ir at­si­trenks va­ka­re, ką veik­tų vi­są die­ną. Nors at­sa­ky­mų iš­gir­dau įvai­riau­sių, la­biau­siai įti­ki­no vie­nas: „Vis tiek ne­pa­ti­kė­čiau ir dirb­čiau įpras­tus dar­bus“. Tik­riau­siai dau­gu­ma taip ir da­ry­tų.

Ne­si­no­ri šai­py­tis ir iš tų, ku­rie pa­sau­lio pa­bai­gai ruo­šia­si itin kruopš­čiai. In­ter­ne­te ra­šo­ma apie po­že­mi­nes slėp­tu­ves įsi­ren­gu­sius žmo­nes. Jie krau­na į po­dė­lius kon­ser­vus, la­ši­nius, rū­ky­tas deš­ras, van­de­nį, žva­kes ir deg­tu­kus. Kaip ten be­bū­tų, nie­ko ne­pra­lo­šia – jei žmo­ni­ja iš­si­suks nuo ma­jų iš­pra­na­šau­tos pa­sau­lio pa­bai­gos, ga­lės il­gai do­ro­ti su­kaup­tas at­sar­gas.

Be­si­klau­sant tri­mi­tuo­ja­mų ka­tast­ro­fos pra­na­šys­čių vi­si skęs­ta­me prieš­šven­ti­niuo­se rū­pes­čiuo­se. Ko­kio­mis do­va­nė­lė­mis pra­džiu­gin­ti sa­vo ar­ti­muo­sius, ko­kiais gar­dė­siais pa­le­pin­ti šei­mą ir su­si­rin­ku­sius sve­čius?

Ne­si­vai­kan­tie­siems ori­gi­na­lu­mo pro­ble­mų ne­ky­la – tais pa­čiais rū­pes­čiais už­im­tos ir pre­ky­bos tin­klų dar­buo­to­jų gal­vos. O jie tik­rai su­gal­vos... Kad ir ta pa­ti žva­ki­dė, dul­kė­ju­si len­ty­no­je vi­sus me­tus. Tik da­bar jau – šven­ti­nė­je pa­kuo­tė­je... Ar­ba si­dab­ri­niais bliz­gu­čiais de­ko­ruo­tas an­ge­las, Ka­lė­dų Se­nis-tau­pyk­lė.

„Jei ga­li, ne­pirk“, – mie­lai pa­dė­čiau eti­ke­tę prie pa­na­šiu asor­ti­men­tu už­pil­dy­tų len­ty­nų...

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų