Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Bal­tas snie­go pa­ta­las – ste­buk­las. Nuo jo ne­ga­li nie­ko pa­slėp­ti – pa­dė­jai pė­dą, ji ir liks lyg veid­ro­dy­je, nu­šlei­vo­jai – to­kį pėd­sa­ką ir pa­ma­ty­si... O miš­ke snie­go skrais­tė – dar ir miš­ko gy­ven­to­jų veid­ro­dis: ne­pa­ma­ty­si čia tiek ma­žų pė­du­čių jo­kiu ki­tu me­tų lai­ku.

Mū­sų se­no­liai sau­sio 25-ąją mi­nė­jo kaip vi­dur­žie­mio ri­bą. Bu­vo ti­ki­ma, kad šios die­nos prieš­pie­čio oras ati­tin­ka pir­mą­ją, o po­pie­ti­nis – ant­rą­ją žie­mos pu­sę. Jei­gu sau­lė­ta – bu­vo spė­ja­ma, kad bus gra­ži va­sa­ra ir ge­ri me­tai. Jei­gu de­be­suo­ta – tais me­tais daug žmo­nių mirs. Jei­gu ly­ja ar snin­ga – lau­kia di­de­lis kai­nų šuo­lis, nes ja­vai dar lau­kuo­se su­pus. Pu­čia smar­kus vė­jas – tarp žmo­nių kil­sią di­de­li ne­ra­mu­mai.

Ti­kė­ta – tą die­ną miš­ke sa­vo olo­je bar­su­kas nu­bun­da ir iš­ki­ša gal­vą ap­si­dai­ry­ti. Jei­gu švie­čia sau­lė,  iš­si­gąs­ta sa­vo še­šė­lio ir sprun­ka at­gal į guo­lį. Tai reiš­kia – snie­gas grei­tai su­smegs ir at­eis il­gai lauk­tas pa­va­sa­ris...

Ar šian­dien daug lie­ka lai­ko var­ty­ti gam­tos kny­gą, žiū­rė­ti į žvaigž­des ar miš­ke nag­ri­nė­ti snie­go pa­ta­lą? Na, ne­bent iš­ėjus į pen­si­ją. Tik kad pen­si­ja taip to­li­na­ma, jog ją pa­sie­kus jau ne kiek­vie­nam jė­gų pa­kan­ka miš­ko ta­ke­liais trep­sė­ti.

Uk­mer­gė šio­mis die­no­mis – dau­ge­lio ži­niask­lai­dos prie­mo­nių dė­me­sio cen­tre. Ir kur ne­bus, jei ta­pom vie­nin­te­liu Lie­tu­vo­je ra­jo­nu, gy­ve­nan­čiu dvi­gu­bo eks­tre­ma­lu­mo są­ly­go­mis. Tie­siog tik­ri eks­tre­ma­lai, iš vie­nos pu­sės nuo­di­ja­mi ši­lu­mos ūkio pro­ble­mų ir ki­tos – gyv­si­dab­rio nu­odų. Kas prie mū­sų ga­lė­tų pri­si­ly­gin­ti? Ne­bent ko­kia Ši­lu­tė su sa­vo ap­gai­lė­ti­nu po­tvy­niu...

Dėl ši­lu­mos ūkio, teis­mo pa­sta­to is­to­ri­jų, An­ta­no prieš­rin­ki­mi­nių nuo­ty­kių plius me­ro vai­ra­vi­mo rei­ka­lų ir jo šei­mos tur­tų nag­ri­nė­ji­mų, anot vie­nos mū­sų skai­ty­to­jos, „nie­kaip ne­iš­li­pa­me iš ka­ka­du“. Nars­to Uk­mer­gę po kau­le­lį įvai­raus plau­ko te­le­vi­zi­jos lai­dos, su­kel­da­mos vie­niems pyk­tį, ki­tiems – juo­ką.

Gam­ta – ir ta, ta­ry­tum suo­kal­bi­nin­kė, Uk­mer­gė­je mu­ša re­kor­dus. Šią sa­vai­tę pas mus spau­dė šal­tis, di­des­nis nei kai kur ki­tur Lie­tu­vo­je.

Uk­mer­gė da­bar la­bai svar­bus kraš­tas ir ša­lies po­li­ti­kams. Mat vos dau­giau nei po mė­ne­sio čia vyks Sei­mo rin­ki­mai. Tai­gi da­bar pats me­tas pa­si­pui­kuo­ti, pri­sta­ty­ti sa­ve bei sa­vo par­ti­ją.

Eks­tre­ma­lio­sios Uk­mer­gės ap­žiū­rė­ti šią sa­vai­tę bu­vo at­vy­kę net du mi­nist­rai – Kraš­to ap­sau­gos mi­nis­te­ri­jai va­do­vau­jan­tis Juo­zas Ole­kas ir Vi­daus rei­ka­lų – Dai­lis Al­fon­sas Ba­ra­kaus­kas.

O vi­siems, ku­riems no­ri­si ge­rų emo­ci­jų, – vie­na la­bai ge­ra ži­nia – die­na jau pail­gė­jo be­veik va­lan­da, tad sva­jin­ga­sis pa­va­sa­ris grei­tai bus ran­ka pa­sie­kia­mas.

{jcomments off}

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų