Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Ši sa­vai­tė ypa­tin­ga. Iš­skir­ti­nė ji ne šven­čių gau­sa ar la­bai reikš­min­gais įvy­kiais. Tie­siog tai – pas­ku­ti­nė va­sa­ros sa­vai­tė. Vis la­biau ryš­kė­ja ru­dens po­žy­miai – nuo vai­sių svy­ran­čios vais­me­džių ša­kos, vė­ses­ni ir tam­ses­ni ry­tai, anks­ty­vi va­ka­rai, iš­tuš­tė­ję gan­dra­liz­džiai.

Net di­džiau­sią op­ti­mis­tą, tei­gian­tį, kad jam vi­si me­tų lai­kai vie­no­dai, ru­dens žen­klai ver­čia su­si­mąs­ty­ti. Jei ne apie am­ži­ną gam­tos kai­tą, ra­tu bė­gan­tį lai­ką, tai bent apie il­ga­au­lius ba­tus ir šil­tus pal­tus, pirš­ti­nes, ke­pu­res. Į juos įlin­dę, ne­iš­si­ner­si­me dau­giau nei pus­me­tį.

 

Va­sa­rą ne­iš­nau­do­ju­siems atos­to­gų ir pla­nuo­jan­tiems jų iš­ei­ti ru­de­nį lau­kian­čios pra­mo­gos kiek pa­gel­bė­ja si­tu­a­ci­ją. Vė­ly­vos atos­to­gos – tar­si švie­sus pra­gied­ru­lis, ku­ris pra­švis iš ap­si­niau­ku­sio ru­de­ni­nio dan­gaus.

Mo­kyk­li­nių pre­kių gau­sa ir įvai­rios pre­ky­bi­nin­kų ak­ci­jos tri­mi­tuo­ja apie nau­jų moks­lo me­tų pra­džią. Ta­čiau šie­met dau­gu­mai moks­lei­vių ir mo­ky­to­jų Rug­sė­jo 1-osios „ne­bus“. Mat pir­ma­jai moks­lo me­tų die­nai su­ta­pus su sek­ma­die­niu, į mo­kyk­las mo­ki­niai ir pe­da­go­gai rink­sis pa­čių mo­ky­mo įstai­gų nuo­žiū­ra. Vi­sos mū­sų ra­jo­no mo­kyk­los nu­spren­dė tau­py­ti ir moks­lo me­tų star­tą nu­kė­lė į pir­ma­die­nį.

Kol kas pre­ky­bi­nin­kai drau­di­mų dėl pre­ky­bos al­ko­ho­liu rug­sė­jo 2-ąją ne­su­lau­kė – jais pa­gal įsta­ty­mą ne­ga­li­ma bus pre­kiau­ti sek­ma­die­nį.

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­nai ža­da su­stip­rin­ti sa­vo pa­jė­gas, at­kreip­ti dė­me­sį į ka­vi­nes, pre­ky­bos bei jau­ni­mo su­si­bū­ri­mo vie­tas.

Par­duo­tu­vių tin­klo „Ma­xi­ma“ at­sto­vė spau­dai Re­na­ta Sau­ly­tė tei­gia, kad pir­ma­die­nį al­ko­ho­lį per­kan­čių klien­tų lauks ir aky­les­ni par­da­vė­jų žvilgs­niai. Kur kas daž­niau, ma­tyt, ir do­ku­men­tus pir­kė­jams teks pa­ro­dy­ti.

Vil­niu­je ne­se­niai at­si­da­rė dvie­jų di­džių­jų pre­kės žen­klų par­duo­tu­vės – „Ikea“ ir „H&M“. Tar­si ne­bū­tų di­des­nių nau­jie­nų, pas­ta­ro­sio­mis sa­vai­tė­mis laik­raš­čių ir in­ter­ne­to pus­la­piai se­ka kiek­vie­ną jų Lie­tu­vo­je žen­gia­mą žings­nį.

Dė­me­sį „Ikea“ pre­ky­bos tin­klo par­duo­tu­vei pa­ro­dė net ša­lies pre­zi­den­tė Da­lia Gry­baus­kai­tė. Sa­vo ap­si­lan­ky­mu dau­ge­liui už­duo­da­ma klau­si­mą, ar tai ne­bu­vo re­kla­mi­nis triu­kas.

Nors sos­ti­nė, ma­tuo­jant ki­lo­met­rais, ne taip ir to­li nuo Uk­mer­gės, ta­čiau ly­gi­nant par­duo­tu­vių li­ki­mus, at­si­ve­ria tik­ra be­dug­nė. Mū­sų mies­te at­si­da­ran­čių dra­bu­žių par­duo­tu­vių sa­vi­nin­kų en­tu­ziaz­mas iš­blės­ta po ke­lių mė­ne­sių. Kad ir šie­met du­ris at­vė­ru­sios dvi nau­jų dra­bu­žių par­duo­tu­vės Va­sa­rio 16-osios gat­vė­je. Vie­na iš jų už­si­da­rė, ki­ta kuk­liai kei­čia pa­tal­pas. Erd­vios pre­ky­bos sa­lės Uk­mer­gė­je – per di­de­lė pra­ban­ga.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų