Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Pra­si­dė­jo ru­duo ir nau­jie­ji moks­lo me­tai. Gam­ta rims­ta, den­gia­si ru­de­niš­ku atil­siu. O mo­kyk­los pri­si­pil­dė kle­ge­sio, atos­to­gų įspū­džių, iš­dy­kė­liš­ko pir­mak­la­sių juo­ko. Jiems pra­si­dė­jęs ru­duo – dar ypa­tin­ges­nis.

Mo­kyk­lo­se pir­ma­die­nį ti­lin­džia­vę var­pe­liai nu­tie­sė dar vie­ną ke­lią. Juo, sau­go­mi sa­vo mo­ky­to­jų, li­gi ki­tos va­sa­ros eis mo­ki­niai – links­mi ar su­si­rū­pi­nę, smal­sūs ir ieš­kan­tys... Tarp jiems skir­tų­jų – lin­kė­ji­mai kliau­tis moks­lo švie­sa, ją puo­se­lė­ti. Ir – apei­ti nesu­si­pra­ti­mus, iš­veng­ti klai­dų. To­kių, ku­rių pri­da­ro­me ir po mo­kyk­los sto­gu, ir už jos sie­nų. Ir net­gi to­kių, su ku­rio­mis kas­dien su­si­du­ria­ma gy­ve­ni­me.

 

Vie­na to­kių klai­dų, su­si­ju­si su Moks­lo ir ži­nių die­nos šven­te, ge­ro­kai su­glu­mi­no uk­mer­giš­kius. Prieš rug­sė­jo 1-ąją res­pub­li­ki­nė spau­da skel­bė, ir tai net­gi bu­vo pra­neš­ta per te­le­vi­zi­ją, kad iš­kil­mės pas mus vyks sek­ma­die­nį. Uk­mer­gė su dar ke­liais mies­tais šiuo at­ve­ju bu­vo įvar­dy­ti kaip iš­skir­ti­niai.

Pa­si­ro­do, šven­tės da­tos Švie­ti­mo ir moks­lo mi­nis­te­ri­ja tei­ra­vu­sis dar va­sa­rą. Pu­siau atos­to­gau­jan­čia­me Švie­ti­mo ir spor­to sky­riu­je, kol ne­su­dė­lio­ti vi­si taš­kai, ir at­sa­ky­ta bu­vo ne kon­kre­čiai: gal – sek­ma­die­nį, gal – pir­ma­die­nį... Mi­nis­te­ri­ja, kaž­ko­dėl „pa­si­ga­vu­si“ sek­ma­die­nio va­rian­tą, in­for­ma­ci­ją per­da­vė ži­niask­lai­dai, o ši ne­pa­si­tiks­li­nu­si iš­pla­ti­no nau­jie­ną. Reikš­min­gos to­kios klai­dos ar ne, ga­li­ma spręs­ti iš ne vie­no uk­mer­giš­kio, ne­slė­pu­sio nuo­sta­bos, re­ak­ci­jos.

Iš­veng­ti klai­dų, po gat­ves pa­ži­rus mo­ki­nu­kams, dar la­biau ra­gi­na­mi vai­ruo­to­jai. Kad bai­gė­si atos­to­gos ir pra­si­dė­jo ru­duo, šie ypač pa­ju­tę: vėl – spūs­tys gat­vė­se, dau­gy­bė mo­ki­nių per­ėjo­se, to­dėl tu­ri bū­ti ati­dūs. Gai­la, kad jas pri­žiū­rin­čios po­li­ci­jos pa­jė­gos to­kios gau­sios tik pir­mo­mis rug­sė­jo die­no­mis. Mat ge­ro pa­ga­lio rei­kė­tų ne vie­nam „ere­liui“, va­sa­rą įpra­tu­siam mies­to gat­vė­mis skrie­ti it lenk­ty­niau­jan­čių­jų kro­se.  

Su klai­do­mis, šį kar­tą – mū­sų krep­ši­nin­kams, pra­si­dė­jo ir Eu­ro­pos krep­ši­nio čem­pio­na­tas, ku­rio vi­sa­da taip lau­kia Lie­tu­va. Iš pra­džių „spy­rio­jo­si“ lėk­tu­vas. Pas­kui pla­čiai nu­skam­bė­jo K. Lav­ri­no­vi­čiaus „kū­ri­nio“ – ant krep­šio nu­pieš­tos mi­nia­tiū­ri­nės svas­ti­kos – is­to­ri­ja. Ran­kas skė­to­ja fe­de­ra­ci­jos, mi­nis­te­ri­jos, o krep­ši­nio ko­men­ta­to­riai aukš­ta­ū­gį vie­šai va­di­na „per men­ko iš­si­la­vi­ni­mo“... Ka­žin, kas la­biau su­kly­do – spor­ti­nin­kas ar tie, ku­rie iš­pū­tė bur­bu­lą, no­rė­da­mi su­kur­ti skan­da­lą.  

Gal vi­sos šios aud­ros – prieš ge­rą? Ir nors čem­pio­na­tą mū­siš­kiai pra­dė­jo ne­sėk­min­gai, aist­ruo­liai vi­lia­si, jog le­mia­mos rung­ty­nės pra­eis be klai­dų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų