Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Jei rug­sė­jis te­bu­vo įžan­ga į ši­lu­ma ir švie­sa ne­be­le­pin­sian­tį me­tą, spa­lis ru­dens už­mo­jus pa­si­ruo­šęs už­tvir­tin­ti. Auk­su ir ki­to­mis spal­vo­mis nu­bars­ty­ta­me ru­dens pei­za­že, de­ja, – ir niū­ri prie­blan­da, įsi­sup­ti į šil­tus rū­bus ver­čian­čios dar­ga­nos. Tarp pa­čių ne­ma­lo­niau­sių tik­ro­jo ru­dens pra­na­šų – ir vi­są ša­lį žai­biš­kai apė­mu­sios li­gos. Vi­ru­sų ir per­ša­li­mo li­gų ne­at­si­ge­nan­tys tau­tie­čiai už­plū­do po­li­kli­ni­kas. Juo­kau­ja­ma, kad pra­si­dė­jo tik­ra­sis vais­ti­nių gy­va­vi­mo me­tas.

 

Kad ne­nu­a­lin­tu­me imu­ni­te­to, pa­ta­ria­ma at­kreip­ti dė­me­sį į tai, ką val­go­me, kaip il­si­mės, ko­kio­mis min­ti­mis sie­lą ra­mi­na­me. To­kiu me­tu – kuo ma­žiau stre­so ir kuo dau­giau links­my­bių. Pa­na­šu, kad be jų šią sa­vai­tę neap­si­ei­na dau­ge­lis, mat ka­len­do­riu­je – vie­nos šven­tės. Tai­gi sirg­ti nė­ra ka­da.

Pir­ma­die­nį bu­vo­me ra­gi­na­mi pa­gerb­ti pra­smin­gą dar­bą at­lie­kan­čius ver­tė­jus, nes rug­sė­jo 30-oji – Tarp­tau­ti­nė ver­tė­jų die­na. Ant­ra­die­nį šven­tė ve­ge­ta­rai ir tie, ku­riems ma­žes­nę ar di­des­nę reikš­mę tu­rė­jo Pa­sau­li­nė mu­zi­kos die­na. Taip pat spa­lio 1-oji – pa­gy­ve­nu­sių žmo­nių, mū­sų sen­jo­rų, šven­tė. Iš kai ku­rių ne­blės­tan­čios ener­gi­jos ir mo­kė­ji­mo links­min­tis ga­li­ma tik pa­si­mo­ky­ti. Pui­kus pa­vyz­dys – ir vy­res­nio am­žiaus uk­mer­giš­kius vie­ni­jan­čios or­ga­ni­za­ci­jos. Mū­siš­kiai nuo­la­tos ke­liau­ja, lan­ko ko­le­gas, ren­gia šau­nias va­ka­ro­nes. 

Tre­čia­die­nį svei­kin­ti mū­sų an­ge­lais sar­gais va­di­na­mi po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai. Pa­si­ry­žus ne­leng­vai mi­si­jai sau­go­ti žmo­nes, jiems ne­re­tai ten­ka pa­tiems at­si­sa­ky­ti ra­my­bės, sau­gu­mo, lais­va­die­nio su šei­ma ar ga­li­my­bės tie­siog pail­sė­ti. Psi­cho­lo­giš­kai se­ki­nan­čia­me dar­be rei­kia be­ga­li­nės tvir­ty­bės – to ir no­ri­si pa­lin­kė­ti mū­sų an­ge­lams sar­gams, kad pa­tys bū­da­mi tvir­ti, tin­ka­mai gin­tų ir mus. 

Pa­si­ro­do, jog spa­lio 3-iąją mi­ni­ma ir to­kia šven­tė kaip Tarp­tau­ti­nė vel­ti­nio die­na. Ji svar­bi meist­rams, se­no­vė­je puo­se­lė­tą vil­nos vė­li­mo ama­tą per­kė­lu­siems į šias die­nas.

Spa­lio 4-oji – Pa­sau­li­nė gy­vū­ni­jos die­na. Tin­ka­mas el­ge­sys su gy­vo­jo pa­sau­lio gy­ven­to­jais svar­bus vi­sa­da – ne tik šią die­ną. Kaip ir pa­dė­ka gy­vū­nų gy­dy­to­jams, jų glo­bos drau­gi­joms, gel­bė­ji­mo or­ga­ni­za­ci­joms, fi­nan­si­ne ir ki­ta pa­ra­ma pri­si­de­dan­tiems sa­va­no­riams. Už rū­pes­tį, pro­gą gy­ven­ti, tu­rė­ti šei­mi­nin­kus ir bū­ti my­li­miems jiems pa­dė­ko­tų mi­li­jo­nai gy­vū­nų.  

Glė­biai gė­lių šią sa­vai­tę – šeš­ta­die­nį sa­vo šven­tę mi­nin­tiems pe­da­go­gams. Mo­ky­to­jai – taip pat mū­sų an­ge­lai, ly­din­tys pa­ži­ni­mo, at­ra­di­mų, su­vo­ki­mo ir pa­tir­ties ke­liu. 

Dar šeš­ta­die­nį – Kū­no kul­tū­ros ir spor­to die­na. Gal ir čia at­ra­si­me pa­svei­ki­ni­mo ver­tų bi­čiu­lių, ko­le­gų, pa­žįs­ta­mų­jų, o gal – ir ben­dra­min­čių.  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų