Spausdinti šį puslapį

Savaitės tėkmėj

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Jei me­tai bū­tų di­džiu­lė vy­nuo­gių ke­kė, šian­dien bū­tu­me sky­nę pas­ku­ti­nę jos uo­gą. Jei me­tai bū­tų obuo­lių pil­na pin­ti­nė iš jos im­tu­me pas­ku­ti­nį obuo­lį.

Lai­ką iki me­tų pa­bai­gos jau ga­li­me skai­čiuo­ti va­lan­do­mis. Iki 2014-ųjų li­ko jų vos dau­giau nei šim­tas. Da­bar tik­rai ge­riau­sias me­tas pa­žvelg­ti at­gal, pa­ma­tuo­ti nu­veik­tus dar­bus, sėk­mes ir ne­sėk­mes, įver­tin­ti, kuo bu­vai vi­sus pra­ėju­sius me­tus. Ar iš­tie­sei pa­gal­bos ran­ką bė­don pa­te­ku­siam, ar ne­at­stū­mei pra­šan­čio pa­gal­bos, ar ne­nu­si­su­kai, ta­da, kai bu­vai rei­ka­lin­giau­sias? O gal iš­da­vei tuos, ku­rie ta­ve lai­kė drau­gu?

 

Šią ka­lė­di­nių šven­čių sa­vai­tę pra­lei­do­me su sa­vo šei­ma, ar­ti­mai­siais. Tu­rė­jo­me pro­gą jiems pa­sa­ky­ti, kaip bran­gi­na­me tuos ry­šius. Tik ar pa­sa­kė­me?

Kas­met gruo­džio pa­bai­go­je per­ver­čiu mū­sų laik­raš­čio vi­sų me­tų nu­me­rius ir ban­dau įžvelg­ti ir už­ra­šy­ti svar­bes­nius įvy­kius.

Tai jau – lyg sa­vo­tiš­kas me­tų pa­baig­tu­vių ri­tu­a­las. Ge­ra pri­si­min­ti, kaip gy­ve­nom, ko­kie svar­biau­si įvy­kiai nu­ti­ko per pra­ėju­sius 12 mė­ne­sių mū­sų mies­te. Ir vi­sa­da dir­bant šį dar­bą jaus­mas vie­no­das – at­ro­do, tik va­kar jį da­rei...

Uk­mer­gės po­li­ti­ko­je šių me­tų pa­baig­tu­vės nu­spal­vin­tos ypa­tin­ga spal­va. Tik­rai dar nie­kad ne­bu­vo, kad gruo­džio 31-ąją rink­tu­me nau­ją me­rą. Kaž­kas ap­ta­ri­nė­da­mas šiuos Uk­mer­gės įvy­kius la­bai taik­liai pa­sa­kė – taip bū­na tik per ka­rą...

Ko­kią įta­ką šiuo­se me­ro rin­ki­muo­se tu­rės šven­tų Ka­lė­dų dva­sia? Ar už pa­ža­dus bus pa­min­ti įsi­ti­ki­ni­mai? O gal ra­jo­no ta­ry­bos ma­žu­mos mes­ta pirš­ti­nė te­liks ne­di­du­kė aud­ra stik­li­nė­je. Vi­sa tai pa­aiš­kės ste­buk­lin­gą­ją pas­ku­ti­nę me­tų die­ną. Vie­toj nau­ja­me­ti­nių bur­tų mū­sų po­li­ti­kai tą­dien tu­rė­tų sto­ti prie rin­ki­mų bal­sa­dė­žės. Ka­dan­gi bal­sa­vi­mas ren­kant me­rą – slap­tas, šim­tu pro­cen­tų nu­spė­ti re­zul­ta­tus tie­siog ne­įma­no­ma...

Mū­sų se­no­liai me­tų pra­džią ta­pa­tin­to su orų prog­no­zė­mis. Ti­kė­ta: jei pir­mą­ją me­tų die­ną snin­ga, ga­li bū­ti, kad ir vi­si me­tai bus dar­ga­no­ti. Gied­ra ža­dė­da­vo ge­rą der­lių. Žvaigž­dė­ta ir gied­ra Nau­jų­jų nak­tis reikš­da­vo, kad bus gra­ži va­sa­ra. Jei nak­tis ūka­no­ta, ki­tais me­tais ga­li grės­ti li­gos. Tik nie­kur ne­pa­ra­šy­ta, ko­kius at­ei­nan­čių me­tų orus ža­da pas­ku­ti­nę me­tų die­ną ras­ta pra­žy­du­si ži­buok­lė.

Ry­tų ša­ly­se nau­jie­ji me­tai tu­rė­jo mis­ti­nę pras­mę. Pa­gal ki­nų ka­len­do­rių nau­jie­ji pra­si­de­da sau­sio 31 d. 2014 me­tai va­di­na­mi ža­lio­jo me­di­nio Ar­klio me­tais. Ža­da­ma, kad jie bus grei­tes­ni, ak­ty­ves­ni, di­na­miš­kes­ni nei 2013-ie­ji.

Vie­nas iš 2014 me­tų ta­lis­ma­nų – pa­sa­ga. Kad ji tu­rė­tų ga­lią, rei­kia, kad ji bū­tų se­no­viš­ka, dė­vė­ta ir bū­ti­nai – ge­le­ži­nė...

O ar ry­tie­tiš­kos prog­no­zės bent kiek pa­si­tvir­ti­na, ga­li­ma ne­sun­kiai pa­tik­rin­ti – skai­ty­ti ne at­ei­nan­čių, o pra­ėju­sių me­tų ho­ros­ko­pus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)