Spausdinti šį puslapį

Savaitės tėkmėj

Vilma NEMUNAITIENĖ

Šią savaitę pagaliau į plaučius įkvėpėme šalčio. Keista buvo iki sausio vidurio laukti šio įprasto jausmo. Tiesiog paprasto šalčio, sugeriančio minkštą drėgmę ir įgrisusią darganą.

Vis ilgėjanti diena – vilties ir besipildančio laukimo gurkšnis. Matyt, ne veltui mokslininkai net sukūrė gydymo metodą šviesa. Tai dar vadinama šviesos terapija arba fototerapija. Pasaulio medicinoje ji naudojama gydyti daugelį susirgimų ir net klastingąjį vėžį.

 

Sakoma, kad šviesos terapija yra efektyvi gydant jaunatvinius spuogus. Tai nustatė Izraelio mokslininkai, teigiantys, jog po keturių gydymo seansų 85 proc. pacientų spuogų sumažėjo dvigubai. Gydymas šviesa gali būti efektyvus kovojant su odos grybeliniais susirgimais, o japonai nustatė, jog dėl šio gydymo pagyvenusiems žmonėms ženkliai sumažėja miego sutrikimai...

Šios savaitės atmintinų dienų sąraše – pirmadienį paminėta Sausio 13-oji. Laisvės gynėjų diena. 1991 m. Sausio 13-osios įvykiai. Jų metu apie 700 žmonių buvo sužeisti, 14 žuvo. O aukų kaina – brangiausia, ką gali turėti kiekviena tauta – laisvė.

Daugelis karų, nesutarimų, ginčų kyla būtent dėl noro apriboti ar panaikinti laisvę. Viena didžiausių bausmių žmogui – laisvės atėmimas...

Nuo trečiadienio stojo pilnatis. Ir kartu padaugėjo į įvairias tarnybas besikreipiančių aplinkiniais nepatenkintų interesantų.

Teigiama, kad per pilnatį sustiprėja jausmai, suaktyvėja ir emocijos, per pilnatį ir kelios dienos prieš ją užregistruojama daugiausiai nelaimingų atsitikimų bei smurtinės mirties atvejų.

Kai kurie žmonės per pilnatį sapnuoja išsipildančius sapnus. Dėl to pilnatis – tinkamiausias laikas panaršyti po tolimiausius savo sielos užkaborius ir rasti kelią į savo pasąmonę.

Kaip tik šią savaitę mūsų mieste įvykdyta protu nesuvokiama žmogžudystė. Iš pažiūros taikus ir ramus žmogus, regis, darnios šeimos tėvas peilį pakėlė prieš savo vaikų motiną. Sunku net patikėti, kad tokį poelgį galėjo įvykdyti dvasiškai sveikas asmuo...

Lietuvoje šis nusikaltimas tikriausiai paskęs kitų panašių žmogžudysčių jūroje, tačiau nelaimingoje šeimoje apvers visų likimus...

Nuo pat metų pradžios viena iš dažniausių vos ne kasdien liečiamų temų – euro įsivedimas. Panašu, kad ši tema, kartais – bauginanti, o kartais – drąsinanti, išliks aktuali visus šiuos metus.

Juk jau labai greitai paaiškės, ar Lietuvai bus leista prisijungti prie euro zonos. Jei žalia šviesa bus uždegta, Lietuvos monetų kalykloje vasarą bus pradėtos kaldinti lietuviškųjų eurų monetos. Kaip jos atrodytų, jau galima pamatyti Vilniuje įsikūrusiame Pinigų muziejuje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)