Ligita JUODVALKIENĖ

Šią savaitę daugelis žvilgterėję į stalinius kalendorius apsidžiaugė – trečiadienį Užgavėnės. Smagi, blynais kvepianti ir persirengėlių šurmulio kupina diena. Gal kam užkliuvo toks ankstyvas pasiryžimas išvaryti iš kiemo žiemą, tačiau budrumą užmigdė pavasariški orai.

Žvilgterėję pro langą patikime kalendoriumi. Tačiau, pasirodo, be reikalo. Šią savaitę Užgavėnių nebuvo. Tai – kalendoriaus sudarytojų ir leidėjų klaida. Užgavėnės šiemet – kovo 4-ąją.

Švenčiamos jos likus 46 dienoms iki Velykų. O šiemet jos vėlyvos – balandžio 20-ąją.

 

O štai šis penktadienis – tikrų tikriausia šventė – Valentino diena. Nors iš svetur atkeliavusi, ji vis stipriau stojasi Lietuvoje ant kojų.

Prie televizorių ekranų šią savaitę leidžia sporto mėgėjai. Sočio Olimpiada pažėrė įspūdingų akimirkų. Stebint pasaulio sportininkų meistriškumą, jų džiaugsmą ar nusivylimo savo rezultatais ašaras, tiesiog į antrą planą nueina internetinės pašaipos. Apie klozetus-dvynius, apie neišsiskleidusį olimpinį žiedą, kitus pasaulį prajuokinusius organizacinius nesklandumus.

Lietuviams visuomet kur kas geriau sekėsi vasaros Olimpiadose. Didžiausi Lietuvos žiemos sporto laimėjimai olimpinėse žaidynėse susiję su sovietmečio laikais. Beje, ir su Ukmerge.

1988 metais ukmergiškė slidininkė Vida Vencienė olimpinius aukso ir bronzos medalius parsivežė iš Kalgario Kanadoje. Tiesa, tuomet jie nuėjo į bendrą Sovietų Sąjungos katilą. 1984 m. olimpiniu čempionu Sarajeve tapo biatlonininkas Algimantas Šalna. Nepriklausomos Lietuvos sportininkai žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvavo septynis kartus. Tačiau rezultatais nustebinti pasaulio nepavyko.

Vasario 11-ąją Europa minėjo Saugesnio interneto dieną. Lietuvoje taip pat įvairios organizacijos ir verslo atstovai pasakojo mokiniams apie saugų elgesį internete.

Daugybei žmonių internetas atrodo tarsi šydas, po kuriuo galima likti nepastebėtam. Nenuostabu, kad internete netrūksta ir nusikalstamo turinio, nukreipto į pažeidžiamiausią visuomenės sluoksnį – vaikus.

Apklausos rodo, kad beveik 15 procentų 10–17 metų vaikų ir paauglių internetu yra gavę seksualinių pasiūlymų. Daugiau nei trečdalis yra susidūrę su seksualine medžiaga, kurios patys neieškojo.

Sekmadienį, vasario 16-ąją – Lietuvos Valstybės atkūrimo diena. Pagerbkime tuos, kurie kadaise gyvybes paaukojo dėl šalies laisvės – išsikelkime vėliavas, iš širdies sugiedokime valstybės himną.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų