Spausdinti šį puslapį

Savaitės tėkmėj

Vaidotė ŠANTARIENĖ

Nors čia pat – kovas, pavasarinės nuotaikos Ukmergėje persmelktos tragedijomis, kriminalais. Blogos naujienos dažnos, o iš televizijos „neišlipame“ nuo pat metų pradžios, užlietos kraupiomis įvykių žinomo šachmatininko šeimoje spalvomis. Netrukus – kitos dramos, gaisrai, vaikelių žūtys keliuose... Sekmadienio popietės nelaimė Maironio gatvėje – gniuždanti ne vien su ja susijusiųjų artimuosius.

 

Šią savaitę vėl išgarsėjome. Dabar – dėl daugybės mieste savavališkai iškirstų medžių ir didžiulės žalos gamtai. Ir nors šio įvykio pasekmės sielvarto nekelia, aptarinėti tikrai yra ką. O teisėsaugai – aiškintis.

Ukmergiškiai vis pamintija – koks juodasis mėnulis užslinko ant Ukmergės, į kokią duobę įkritome, kad 2014-ieji prasidėjo šitaip? Ar iš tiesų patekome į kokią anomalinę zoną? Kai kurie ironizuoja, kad tai buvusi rajono valdžia juodą debesį ant Ukmergės užleido. Iš keršto ir piktumo...

Užsimenama, kad už Ukmergę užpirktos šventos mišios tikrai nepakenktų. O kai kas visai rimtais laiko svarstymus apie bioenergetikų ar net egzorcistų pagalbą.

Po praėjusį savaitgalį Maironio gatvėje nutikusios tragedijos ieškoma kaltų. Priežastis – greitis, apakinusi saulė, vaiko nepriežiūra ar tai, jog nepagalvota apie tinkamą saugumą miesto gatvėse? Pastarąją įžvelgia ne vienas gyventojas. Tačiau bėdojama ir dėl to, jog kai kurie Ukmergės vairuotojai net ir nesirengia paisyti to saugumo. Ir nors nuolatos kalbama apie kultūringą vairavimą, rengiamos akcijos ir kuriamos socialinės reklamos, vadinamųjų kelių erelių suvaldyti nepavyksta.

Tuo metu vairuotojai irgi turintys priekaištų pėstiesiems. Šie nenešioja atšvaitų, vaikštantys ne per perėjas, netikėtai iššoksta į gatvę... Kol žeria kaltinimus vieni kitiems, karo keliuose aukų šeimose griūva gyvenimai.

Tačiau pavasarėjančios Ukmergės skambesy girdėti ir šventiškesnių gaidų. Trečiadienį vyko pirmasis rajono vadovų ir kultūros darbuotojų posėdis, skirtas aptarti šiųmetę Miesto šventę. Ji prasidės gegužės 31-ąją ir bus susijusi su sukaktimis, skirtomis pagerbti Prezidentą Antaną Smetoną.

Todėl dauguma renginių alsuos tarpukario laikų dvasia. Į ją įsilies eisenų gatvėmis dalyviai, poezijos skaitytojai. Jau sutarta ir dėl orkestrantų bei žymių atlikėjų koncertų. Pagaliau sužibės atnaujintos piliakalnio prieigos, o prekiautojai suvenyrais jau dabar derisi, kur galėtų įsikurti vėl skambėsiančioje, šį sykį, tikėkimės, – teigiamai, Ukmergėje.

      

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)