Ligita JUODVALKIENĖ

Savaitės pradžioje kiekvieną informaciją spaudoje bei internete skaitėme itin atidžiai ir įtariai. Svėrėme, ar tik nekyšo Balandžio 1-osios Melagio ausys. Net orų prognozė pasitikėjimo nekėlė – kaip tyčia sinoptikai pažadėjo sniegą. Kai kurių vietovių gyventojai jo ir sulaukė. Kitiems šie pažadai liko kaip pokštas.

 

Nors meluoti šią dieną įprasta ir įsižeisti neverta, norėtųsi į tokias „šmaikštuoliškas“ publikacijas pažvelgti iš kitos – skaitytojų pusės.

Vieno internetinio Balandžio 1-osios rašinuko komentarai išduoda nusivylimą. Kuo? Ogi tuo, kad informacija net neprivertė suabejoti, jog tai galėtų būti tiesa. Kad tuščiai gaišo laiką, skaitydami duoklę Melagių dienai atiduodantį rašinį. Parašytą „iš reikalo“...

Antradienį minėjome ir Pasaulinę paukščių dieną. Tą dieną pasaulio ornitologai skiria supažindinimui su nykstančių paukščių rūšimis, kelia apsaugos problemą. Lietuvoje nykstančių paukščių sąraše – didysis apuokas, sakalas keleivis, kilnusis erelis, žalvarnis.

Trečiadienį Lietuvos padangėje – Tarptautinė vaikiškos knygos diena. Ji minima tikro pasakų karaliaus – Hanso Kristijano Anderseno – gimtadienio dieną.

Kokią stebuklingą galią turi vaikiška knygelė, prisiminkime iš vaikystės. Kvapą sulaikę klausydavomės skaitomų pasakų, kartu su veikėjais dalyvaudavome visuose nuotykiuose, kuo puikiausiai orientuodavomės jų aplinkoje ir tikėjome kiekvienu pasakos žodžiu.

Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos bibliotekininkai kasmet dalyvauja Panevėžyje vykstančiame šios dienos paminėjime, naujienomis pasidalina su skaitytojais.

Bibliotekos vaikų skyriuje skaito 1026 vaikai. Miesto mokyklas lanko per 3000 moksleivių. Lentynose savo paslaptis jiems pasiruošę atskleisti apie 17 000 vaikiškų knygelių. Norėtųsi tikėtis, kad kita dalis – prisiekę savo mokyklų bibliotekų skaitytojai.

Saugaus eismo diena – sekmadienį. Ji Lietuvoje minima nuo 2006 metų. Lietuvos policija ragina šalies gyventojus šią dieną būti kelyje ypač drausmingus, elgtis pagal visas saugumo taisykles. Tai liečia ne tik vairuotojus. Visi mes esame eismo dalyviai – dviratininkai, vadeliotojai, pėstieji.

Beje, pastarieji dažnai įsivaizduoja, jog raudona šviesoforo spalva skirta tik sėdinčiajam prie automobilio vairo. Ir nesusimąsto, kad eidamas per gatvę degant draudžiamam signalui, gali ne tik baudos sulaukti, bet ir sukelti avariją. Pareigūnai siūlo pagalvoti apie savo ir kitų saugumą, būti pakantesnius ir rūpestingesnius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų