Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Ver­bų sek­ma­die­nį pa­plak­ti šven­tin­tais žo­ly­nais ir iš­mė­gi­nę ki­to­kius prie­ta­rus, šią sa­vai­tę tu­rė­jo­me pa­si­tik­ti – bent jau kaip se­no­liai pa­sa­ky­tų – at­si­ga­vę, ge­res­ni, švie­ses­ni, džiu­giai lau­kian­tys Ve­ly­kų ir pa­si­ren­gę pa­va­sa­riui. Kas šven­tes pra­leis su ar­ti­mai­siais, o kas pla­nuo­ja įvai­rias iš­vy­kas, ke­lio­nes, kad tik, kaip pa­tys juo­kia­si, ne­reik­tų už­sta­lė­se pri­kimš­tais pil­vais kiurk­so­ti. Ki­ti gi ir kiau­ši­nių ža­da ne­da­žy­sian­tys – ne­va kad vi­sai ne­kil­tų pa­gun­da už­kan­džiau­ti cho­les­te­ro­liu.

 

...Bet ir tai pa­va­sa­ri­nei švie­sai kol kas sun­kiai se­ka­si pra­si­brau­ti į sie­los ker­te­les. Kaž­ko­dėl ne tik mar­gu­čių ar vai­šių – pa­čių Ve­ly­kų ne vi­si taip jau ir lau­kian­tys. Pa­ben­dra­vus su skai­ty­to­jais, iš­girs­ti ne­ri­mo min­čių apie po žie­mos už­si­li­ku­sį slo­gu­tį, nuo­var­gį, nuo­tai­ką ga­di­nan­čius vi­ru­sus, apa­ti­ją... To­dėl ir par­duo­tu­vė­se gel­to­nuo­jan­tys viš­čiu­kai bei ki­ti ve­ly­ki­niai mar­gu­my­nai ne­be­džiu­gi­na.

Psi­cho­lo­gai skam­bi­na pa­vo­jaus var­pais, ste­bė­da­mie­si, jog dėl už­klu­pu­sių pro­ble­mų, su ku­rio­mis pa­tys nebesu­si­tvar­ko, į juos krei­pia­si vis dau­giau jau­nų žmo­nių. Ne­ma­žai – moks­lei­vių. Vi­suo­me­nė, anot spe­cia­lis­tų, ne­be­su­spė­ja su gy­ve­ni­mo dik­tuo­ja­mu tem­pu, pri­me­ta­mais ste­re­o­ti­pais, ke­lia sau per di­de­lius rei­ka­la­vi­mus, aukš­tus sie­kius, ku­riuos ne vi­sa­da pa­vyks­ta įgy­ven­din­ti. Pa­sek­mės – nu­si­vy­li­mas, apa­ti­ja ir psi­chi­nės svei­ka­tos bė­dos, ku­rios va­di­na­mos šių die­nų žmo­ni­jos li­ga.

Ast­ro­lo­gai su že­miš­kais rū­pes­čiais sie­ja dar ir aukš­tes­nių jė­gų įta­ką. Daug kal­bė­ta apie ant­ra­die­nį įvy­ku­sį Mė­nu­lio už­te­mi­mą. Lyg to bū­tų ma­ža, po šio reiš­ki­nio esą su­si­klos­tė ypač ne­pa­lan­ki pla­ne­tų pa­dė­tis. Tai, jei­gu ti­kė­tu­me dan­gaus raš­tų šif­ruo­to­jais, dar la­biau ska­ti­na įtam­pą, prie­šiš­ku­mą, kon­flik­tus, bai­mę... Ir ne­va ga­li truk­ti pus­me­tį...

Kaip prieš­ve­ly­ki­nės prog­no­zės, jos – vi­sai ne­links­mos. Pa­tys nesu­si­tvar­ko­me su sa­vo bė­do­mis, ir jas dar kaž­kas ašt­ri­na. Tad ge­riau­sia Ve­ly­kų do­va­na bū­tų ra­my­bė – jos nuo­šir­džiai vie­ni ki­tiems lin­kė­da­mi, gal­būt pri­šauk­tu­me šią do­va­ną...

Tuo me­tu ra­my­bę ir taip ne per jud­rio­je mū­sų Uk­mer­gė­je, kie­muo­se, sta­dio­nuo­se, so­duo­se vai­ko pa­va­sa­ris. At­bu­dus že­mei, apie sa­vo na­mu­čius – in­ki­lė­lius vėl bū­riuo­ja­si spar­nuo­čiai, o sa­vą­ją ap­lin­ką tvar­ko­mės mes. Ben­druo­me­nės, or­ga­ni­za­ci­jos kvie­čia pri­si­jung­ti prie tal­kų, šva­rin­ti sa­vo mies­tą. Iš­si­kuo­pus, ne­be­li­kus šiukš­lių, gal ir sie­lo­je slo­gu­čio ne­be­liks...            

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų