Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Šios sa­vai­tės pra­džia pa­žė­rė ke­le­tą va­sa­riš­kų die­nų.

Juk lie­tu­viš­ka va­sa­ra nė­ra to­kia il­ga, kad ne­pra­džiu­gin­tų per 20 laips­nių per­ko­pęs ter­mo­met­ro stul­pe­lis. Ši­lu­mos „ne­at­lai­kę“ žy­dė­ti pa­si­ruo­šę au­ga­lai tie­siog spro­go. Ir ko­dėl vi­si kaip pa­mi­šę kal­ba tik apie žy­din­čias sa­ku­ras? Juk so­duo­se bal­tu­ma jau ap­si­py­lė kau­ka­zi­nės sly­vos, dau­gia­bu­čių kie­mai švy­ti gel­to­nom for­zi­ci­jų sau­lu­tėm. Žy­dė­ji­mą ir ža­lu­mą dar la­biau iš­ryš­ki­no nu­šniokš­tęs lie­tus.

 

Pa­va­sa­ri­nė nuo­tai­ka ir žmo­nių vei­duo­se bei dra­bu­žiuo­se – gat­vė­se su­mir­gė­jo dau­giau ryš­kių spal­vų. Ir kaip gi ne­si­džiaug­ti... Juk pa­va­sa­ris. O ir šil­dy­mo se­zo­nas pa­si­bai­gė – ne­tru­kus tu­rė­tu­me gau­ti ke­liom de­šim­tim eu­rų su­si­trau­ku­sias są­skai­tas.

Pir­ma­die­nį su Me­di­ci­nos dar­buo­to­jų die­na svei­ki­no­me gy­dy­to­jus, slau­gy­to­jus. Tai iš­skir­ti­nė pro­ga pa­lin­kė­ti svei­ka­tos tiems, ku­rie nuo­lat rū­pi­na­si mū­siš­ke.

Su svei­ka­ta su­si­ju­si ir ant­ra­die­nį mi­ni­ma Pa­sau­li­nė dar­buo­to­jų sau­gos ir svei­ka­tos die­na. Ma­no­ma, kad sau­gios, svei­kos ir tin­ka­mos dar­bo są­ly­gos yra tuo­met, kai nė­ra grės­mės su­si­žeis­ti ar, ne­duok Die­ve, žū­ti ne­lai­min­go at­si­ti­ki­mo dar­be me­tu. Ta­čiau, at­ro­dy­tų, sau­giai sė­dint prie sa­vo dar­bo sta­lo yra tam tik­ri ri­zi­kos fak­to­riai. Dar­be su ko­le­go­mis pra­lei­džia­me net treč­da­lį pa­ros. Ben­drau­ja­me ne tik dar­bą lie­čian­čio­mis te­mo­mis –  da­li­na­mės ir „na­mi­nė­mis“ nau­jie­no­mis, iš­dės­to­me sa­vo nuo­mo­nę vie­nu ar ki­tu klau­si­mu. Ne­bū­ti­nai jos tu­ri su­tap­ti.

Bet ko­kie ne­su­ta­ri­mai dar­be vei­kia žmo­gaus psi­chi­ką, at­si­lie­pia nuo­tai­kai, o vė­liau ir svei­ka­tai.

Penk­ta­die­nį su Tarp­tau­ti­ne dar­bi­nin­kų die­na pra­si­de­da il­ga­sis sa­vait­ga­lis. Gal dau­ge­liui tai – svar­biau­sia šios die­nos es­mė? Ypač tiems, ku­rie me­na Ge­gu­žės 1-osios ei­se­nas mies­to gat­vė­mis, ku­rio­se da­ly­va­vi­mas bū­da­vo pri­va­lo­mas.

Tą pa­čią die­ną mi­ni­me ir įsto­ji­mo į Eu­ro­pos Są­jun­gą 11-ąsias me­ti­nes. Esa­me Eu­ro­pos da­lis, ly­giuo­ja­mės į la­biau­siai iš­si­vys­čiu­sias ša­lis. Mi­ni­me ir Pa­sau­li­nę spau­dos lais­vės die­ną. Nors spau­dos lais­vė dau­ge­ly­je ša­lių dar tik sie­kia­my­bė, Jung­ti­nių Tau­tų ge­ne­ra­li­nė asam­blė­ja at­krei­pia dė­me­sį į šią tei­sę.

Šią sa­vai­tę pa­sau­lį su­krė­tė Ne­pa­lo ne­lai­mė. Tūks­tan­čiais skai­čiuo­ja­mos au­kos, su­žeis­tie­ji. Griu­vė­siais vir­to ir dau­gy­bė kul­tū­ros pa­vel­do ob­jek­tų.

Sek­ma­die­nis – Mo­ti­nos die­na. Šia pro­ga gra­žiau­si žie­dai skir­ti mū­sų vie­nin­te­lėms ir ge­riau­sioms – Ma­moms. Nuo­lat lau­kian­čioms mū­sų, kaž­kur vis sku­ban­čių ir ne­spė­jan­čių, at­lei­džian­čioms. Ne­už­vers­ki­me jų do­va­no­mis, tar­si ban­dy­da­mi kom­pen­suo­ti sa­vo dė­me­sio sto­ką, nes nė vie­na vis tiek ne­at­stos pa­pras­čiau­sių pa­dė­kos žo­džių. Tie­siog pa­sa­ky­ki­me joms, kad my­li­me. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų