Sa­ma­rie­čiai šven­tė įkur­tu­ves

 

Lie­tu­vos sa­ma­rie­čių ben­dri­jos Uk­mer­gės sky­rius šven­čia įkur­tu­ves nau­jo­se pa­tal­po­se. Iš ap­leis­tų, ava­ri­nės būk­lės pa­tal­pų Kau­no gat­vė­je sa­ma­rie­čiai iš­si­kraus­tė į šil­tus jau­kius na­mus Klai­pė­dos gat­vė­je, Dai­lės mo­kyk­los kai­my­nys­tė­je.

Vilma NEMUNAITIENĖ

Į sky­riaus įkur­tu­ves at­vy­ko ge­riau­si Uk­mer­gės sa­ma­rie­čių bi­čiu­liai ir rė­mė­jai – šios or­ga­ni­za­ci­jos na­riai iš Vo­kie­ti­jos Ker­be­no že­mės. Or­ga­ni­za­ci­jos pir­mi­nin­kė Jo­li­ta Stan­kai­tie­nė pri­mi­nė, kad su ben­dra­min­čiais vo­kie­čiais jie drau­gau­ja jau dvy­li­ka me­tų. Vi­si kar­tu se­niai sva­jo­jo apie nau­jas pa­tal­pas. Ga­liau­siai to­kia ga­li­my­bė at­si­ra­do – sa­vi­val­dy­bė sky­rė ir net pa­ti su­re­mon­ta­vo ka­bi­ne­tą bu­vu­sia­me mo­kyk­lė­lės pa­sta­te.

 

 

Lie­tu­vos sa­ma­rie­čių ben­dri­jos Uk­mer­gės sky­riaus sten­dą or­ga­ni­za­ci­jos pir­mi­nin­kei Jo­li­tai Stan­kai­tie­nei pa­dė­jo pa­ka­bin­ti sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys.

 

Pa­tal­pas pa­šven­ti­no ku­ni­gas Dai­nius Lu­ko­nai­tis. De­ši­nė­je - ren­gi­nio ve­dėja Ni­jo­lė Pa­ko­nie­nė.
Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ka­dan­gi įkur­tu­vės pra­si­dė­jo va­sa­rio 13 die­ną 13 va­lan­dą, J. Stan­kai­tie­nė pa­ti­ki­no, kad skai­čius 13 jų or­ga­ni­za­ci­jai neneša ne­sėk­mių – at­virkš­čiai – tai sėk­mę ne­šan­tis skai­čius. 13 die­ną ir dar­gi penk­ta­die­nį yra pa­si­ra­šę ne vie­ną or­ga­ni­za­ci­jai la­bai reikš­min­gą su­tar­tį.

Vie­ni iš gar­bin­giau­sių ren­gi­nio sve­čių vo­kie­čiai sa­ma­rie­čiai at­vy­ko ne tuš­čio­mis. Jie at­ve­žė 1000 eu­rų če­kį. Or­ga­ni­za­ci­jos na­riams – tai di­džiu­liai pi­ni­gai. Vo­kie­čių dė­ka sky­riaus pa­tal­pos bu­vo ir ap­sta­ty­tos bal­dais.

Dė­ko­da­mi už do­va­nas sa­ma­rie­čiai ti­ki­no, kad jos tik­rai la­bai rei­ka­lin­gos ir net gy­vy­biš­kai svar­bios, ta­čiau vis dėlto di­džiau­sia do­va­na – bi­čiu­lių pa­tir­tis.

Sa­ma­rie­čius įkur­tu­vių pro­ga pa­svei­ki­no ir ki­ti sve­čiai – li­go­ni­nės va­do­vas Al­gi­man­tas Ve­lič­ka, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys, sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jas Vy­tau­tas Mo­tie­jū­nas, Vil­niaus vi­suo­me­nės svei­ka­tos cen­tro Uk­mer­gės sky­riaus gy­dy­to­ja Vi­ta­li­ja Mo­tie­jū­nie­nė. Sve­čiai li­ko su­ža­vė­ti mū­sų Mu­zi­kos mo­kyk­los smui­ki­nin­kių pa­si­ro­dy­mu.

J. Stan­kai­tie­nė pa­sa­ko­jo, kad jų or­ga­ni­za­ci­ja vie­nin­te­lė iš ne­vy­riau­sy­bi­nių or­ga­ni­za­ci­jų, ku­rios tiks­las – pa­dė­ti ne sa­vo or­ga­ni­za­ci­jos na­riams. Jos tiks­las – pa­dė­ti ki­toms ne­vy­riau­sy­bi­nėms or­ga­ni­za­ci­joms, vie­šo­sioms įstai­goms ir į bė­dą pa­puo­lu­siems žmo­nėms. An­tai Uk­mer­gės li­go­ni­nei mū­sų sa­ma­rie­čių rė­mė­jai yra pa­do­va­no­ję ne tik lo­vų, la­še­li­nių, ki­tos įran­gos, bet ir au­to­mo­bi­lių.

Sa­ma­rie­čių ben­dri­ja – vie­nin­te­lė or­ga­ni­za­ci­ja Lie­tu­vo­je, ku­riai už pra­smin­gą veik­lą bu­vo įteik­tas si­dab­ri­nės ro­žės ap­do­va­no­ji­mas.

Or­ga­ni­za­ci­jo­je šiuo me­tu dar­buo­ja­si dau­giau nei 20 sa­va­no­rių. Ne­se­niai sa­va­no­riais ta­pu­sie­siems ren­gi­nio me­tu bu­vo įteik­ti sa­ma­rie­čių pa­žy­mė­ji­mai

J. Stan­kai­tie­nė ti­ki­si, kad sa­ma­rie­čių veik­la Uk­mer­gė­je plė­sis, į or­ga­ni­za­ci­ją įsi­lies nau­jų na­rių ir net pa­vyks įsteig­ti bent pu­sę eta­to dar­buo­to­jui, ku­ris ga­lė­tų iš­ti­są die­ną ben­drau­ti su in­te­re­san­tais.

 

Į įkur­tu­ves at­vy­ko sve­čiai iš Vo­kie­ti­jos.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų