Spausdinti šį puslapį

Seimo narį jau supa padėjėjų komanda

Į Sei­mą iš­rink­tas so­cial­de­mok­ra­tas Arū­nas Du­dė­nas jau su­da­rė sa­vo pa­dė­jė­jų ko­man­dą. Par­la­men­ta­ro pa­rei­gas at­lik­ti jam pa­dės trys par­ti­jos ben­dra­žy­gės uk­mer­giš­kės – Zi­ta Ei­du­kai­ty­tė, Skais­tė Va­si­liaus­kai­tė ir In­drė Ki­žie­nė.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Seimo narys A. Dudėnas.

Sei­me pa­si­da­li­nus dar­bus ko­mi­te­tuo­se, A. Du­dė­nas iš­si­rin­ko Ap­lin­kos ap­sau­gos ko­mi­te­tą. „Ka­dan­gi vi­si ga­lė­jo­me pa­si­rink­ti pa­gal sa­vo pa­gei­da­vi­mus, pir­me­ny­bę ati­da­viau šiam ko­mi­te­tui dėl pa­ly­gin­ti pla­čios ir įdo­mios veik­los ja­me“, – pa­sa­ko­ja par­la­men­ta­ras.

Nors sei­mū­nai ga­li rink­tis, ko­kio ko­mi­te­to veik­lo­je da­ly­vau­ti, vis tik eg­zis­tuo­ja tam tik­ra hie­rar­chi­ja – pres­ti­žiš­kiau­si jiems at­ro­do Biu­dže­to ir fi­nan­sų bei Eko­no­mi­kos ko­mi­te­tai. Pa­sak A. Du­dė­no, į šiuos sun­kiau­sia pa­tek­ti.

 

Pa­skirs­tė pa­rei­gas

 

Nuo lap­kri­čio Sei­me dir­ban­tis par­la­men­ta­ras jau pa­si­rin­ko pa­dė­jė­jus. Ša­lies Ap­lin­kos ap­sau­gos rei­ka­lus spręs­ti, su rin­kė­jais ben­drau­ti jam pa­dės tri­jų mo­te­rų ko­man­da.

Vil­niu­je gy­ve­nan­ti uk­mer­giš­kė Zi­ta Ei­du­kai­ty­tė tu­ri 1,5 Sei­mo na­rio pa­dė­jė­jo eta­to. Ji jau dar­buo­ja­si Sei­me kar­tu su A. Du­dė­nu.

VšĮ Jau­ni­mo lais­va­lai­kio cen­tro di­rek­to­rė Skais­tė Va­si­liaus­kai­tė ra­jo­no ta­ry­bos pa­si­pra­šė at­leis­ti ją iš dar­bo nuo gruo­džio 21 die­nos.

A. Du­dė­nas sa­ko, kad pa­grin­di­nės jos pa­rei­gos bus vie­šie­ji ry­šiai bei Ap­lin­kos ap­sau­gos ko­mi­te­to rei­ka­lai. Ši pa­dė­jė­ja nuo gruo­džio pa­bai­gos 1 eta­tu dar­buo­sis Uk­mer­gės sky­riaus so­cial­de­mok­ra­tų būs­ti­nė­je.

Tau­jė­nų se­niū­ni­jo­je so­cia­li­ne dar­buo­to­ja dir­ban­ti In­drė Ki­žie­nė kaip par­la­men­ta­ro pa­dė­jė­ja tu­rės 0,5 eta­to. Ji iš sa­vo tie­sio­gi­nio dar­bo ne­si­trau­kia. Par­la­men­ta­rui tal­ki­nin­kau­ti pra­dės jau šią sa­vai­tę.

Du­dė­nas įsi­ti­ki­nęs, kad jo ko­man­da – kom­pe­ten­tin­ga, tu­rin­ti tiek ži­nių ap­lin­ko­sau­gos sri­ty­je, tiek ir ben­dra­vi­mo su žmo­nė­mis, rin­kė­jais pa­tir­ties.

 

Lais­va­lai­kio ma­žiau

 

Pa­šne­ko­vas ne­sle­pia, kad pra­dė­jus dirb­ti Sei­me, jo die­not­var­kė pa­si­kei­tė kar­di­na­liai – lais­va­lai­kio ge­ro­kai su­ma­žė­jo. Ant­ra­die­nį, tre­čia­die­nį ir ket­vir­ta­die­nį – dar­bas Sei­me. Dvi die­nas vyks­ta Sei­mo ple­na­ri­niai po­sė­džiai, o vie­na skir­ta Ap­lin­kos ap­sau­gos ko­mi­te­to veik­lai. Čia svars­to­mi ko­mu­na­li­nio ūkio, miš­ki­nin­kys­tės, at­si­nau­ji­nan­čios ener­ge­ti­kos klau­si­mai. A. Du­dė­nas pa­skir­tas ir į Sei­mo an­ti­ko­rup­ci­nę ko­mi­si­ją.

Pir­ma­die­niais su Sei­mo na­riu uk­mer­giš­kiai ga­lės su­si­tik­ti So­cial­de­mok­ra­tų Uk­mer­gės sky­riaus būs­ti­nė­je. Čia jis ben­draus su rin­kė­jais.

Penk­ta­die­nis skir­tas iš­vy­koms – kiek­vie­ną sa­vai­tę Sei­mo na­riai ap­lan­ko ki­tų apy­gar­dų rin­kė­jus, da­ly­vau­ja ren­gi­niuo­se.

A. Du­dė­nui į ren­gi­nius jau te­ko va­žiuo­ti ir šeš­ta­die­niais. Ta­čiau ge­ro­kai su­si­trau­ku­siu lais­va­lai­kiu ne­si­skun­džia. Sa­ko, kad kai vis­kas įdo­mu ir la­bai ne­si­jau­čia, kad as­me­ni­niams rei­ka­lams skir­to lai­ko su­ma­žė­jo.

 

Iš Uk­mer­gės ne­bė­ga

 

Anot Sei­mo na­rio, pas­ta­rai­siais mė­ne­siais šei­mos gy­ve­na­mo­ji vie­ta – tarp Vil­niaus ir Uk­mer­gės. Sei­mo ben­dra­bu­čio prie­globs­čio jam ne­pri­rei­kė – su žmo­na Ai­ra tu­ri gy­ve­na­mą­jį plo­tą Vil­niu­je ir so­dy­bą  Žel­vos se­niū­ni­jo­je, Lau­mė­nų kai­me.

„Iš Uk­mer­gės ne­si­ruo­šia­me pa­bėg­ti, grei­čiau­siai lik­si­me Lau­mė­nuo­se. Kai­mas kaž­kaip trau­kia po dar­bų did­mies­ty­je“, – at­vi­rau­ja uk­mer­giš­kis.

Jis tei­gia, kad Uk­mer­gės rei­ka­lai, iš­ėjus į Sei­mą, ne­nu­blan­ko – da­ly­vau­tų ir ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­džiuo­se. De­ja, Sei­mo po­sė­džių ir ta­ry­bos po­sė­džių die­nos dub­liuo­ja­si – po­sė­džiau­ja­ma ket­vir­ta­die­niais.

 

Ju­de­sius ri­bo­ja... kė­dė

 

Sei­mo na­rio al­ga nuo da­ly­va­vi­mo ko­mi­te­tuo­se ne­pri­klau­so. Pa­sak pa­šne­ko­vo, dar­bas ko­mi­te­tuo­se ir ko­mi­si­jo­se yra kiek­vie­no na­rio pa­rei­ga ir nor­ma­lus dar­bo krū­vis. Prie­dai mo­ka­mi tik ko­mi­te­tų ir ko­mi­si­jų pir­mi­nin­kams.

Nors vi­sas Sei­mo na­rio mė­ne­sio at­ly­gi­ni­mas A. Du­dė­nui dar ne­bu­vo su­mo­kė­tas, jis ma­no, kad į ran­kas tu­rė­tų gau­ti apie 5200 li­tų. Pa­gal Vals­ty­bės tar­ny­bos įsta­ty­mą už kiek­vie­nus Sei­me iš­dirb­tus me­tus pa­pil­do­mai mo­ka­ma po 3 pro­cen­tus nuo at­ly­gi­ni­mo.

Šias ei­lu­tes per­skai­tęs, tik­riau­siai, ne vie­nas pa­gal­vo­jo – šil­ta ir pa­to­gi vie­te­lė. „Ar pa­to­gi Sei­mo na­rio pa­grin­di­nė dar­bo vie­ta – po­sė­džių sa­lės kė­dė?“, – ma­ga pa­klaus­ti sei­mū­no.

„Kė­dė tik­rai pa­to­gi, bet il­gai ir sė­dė­ti ten­ka. Kė­dė ju­dan­ti, bet ša­lia sė­din­tie­siems ne­truk­do – mat va­žiuo­ja tik į prie­kį ir at­gal. Tie­sa, pa­si­suk­ti ga­li į vi­sas pu­ses, ben­drau­ti su ko­le­go­mis pa­to­gu“, – šyp­so­si pa­šne­ko­vas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)