Spausdinti šį puslapį

Sielos virpesius sudėjo į knygą

Skaitytojus pasiekė nauja rašytojos, menininkės, Ukmergės literatų draugijos narės Zitos Bataitienės kūrybos knygelė „Duoburis“. Leidinyje – eilėmis bei atvirlaiškiais virtę autorės išgyvenimai, prisiminimai, mintys apie tuos, kuriuos sutinkame gyvenimo kelyje.

 

Tai – trečiasis kūrėjos leidinys. Nors yra baigusi tiksliuosius mokslus ir dirba inžinerinį darbą, kūryba, anot autorės, – neatsiejama jos gyvenimo dalis.

Rytų Lietuvos literatų kūrybos konkurse Z. Bataitienė yra pelniusi 3-io laipsnio diplomą už publicistiką, 2-o – už prozą. Tapo K. Širvinsko vardo premijos už poeziją laureate tarp Rytų Lietuvos poetų, taip pat – diplomante respublikiniame poezijos konkurse „Žydinčios vyšnios šakelė“.

Z. Bataitienės kūrybos kraitėje – poezijos knyga „Ties durų slenksčiu“ bei poezijos ir prozos knyga „Benamė laimė“. Autorė yra Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos bei Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė.

Naująją savo knygelę „Duoburis“ ji sako skirianti anūkėliams Rokui, Urtei, Godai ir Miglei.

Knygelę, papuoštą pačios autorės karpiniais, išleido „Valdo leidykla“. Z. Bataitienė dėkinga rėmėjams – įmonių „Ukmergės gelžbetonis“ ir „Statybos montavimo darbai“ kolektyvams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)