Spausdinti šį puslapį

Šildymo sezoną dar atidėlioja

Nors šil­dy­mo se­zo­nas Uk­mer­gė­je sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus įsa­ky­mu pra­dė­tas pra­ei­tą sa­vai­tę, dar ne vi­si dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai no­ri šil­dy­tis. Kai ku­rie pa­si­ry­žę iš­ken­tė­ti iki lap­kri­čio mė­ne­sio.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Kad į gy­ve­na­muo­sius būs­tus ši­lu­mos vamz­džiais dar ne­ke­liau­tų ši­lu­ma, ben­dru su­ta­ri­mu spren­džia dau­gia­bu­čio na­mo gy­ven­to­jai. To­kiu at­ve­ju tu­rė­tų su­tik­ti dau­giau kaip pu­sė būs­tų sa­vi­nin­kų.

UAB Uk­mer­gės bu­tų ūkio di­rek­to­rius Jo­nas Rin­ke­vi­čius aiš­ki­na, jog gy­ven­to­jų at­si­sa­ky­mas šil­dy­tis ne­tu­ri kirs­tis su Ši­lu­mos įsta­ty­me nu­ro­dy­ta są­ly­ga. Tu­ri bū­ti pai­so­ma hi­gie­nos nor­mų.

Mat jei ši­lu­mos pa­tal­po­se bū­na ma­žiau nei 18 laips­nių, o tuo ne­pa­ten­kin­ta kad ir na­mo gy­ven­to­jų ma­žu­ma, dau­gia­bu­čiui ši­lu­ma tu­rė­tų bū­ti pa­jun­gia­ma.

Šie­met pa­reiš­ki­mus dėl šil­dy­mo se­zo­no ati­dė­ji­mo ant įmo­nės va­do­vo sta­lo pa­dė­jo de­vy­nių dau­gia­bu­čių na­mų gy­ven­to­jai. Pa­na­šus skai­čius bu­vo ir per­nai.

Di­rek­to­rius sa­ko, kad pra­si­dė­jus ofi­cia­liam šil­dy­mo se­zo­nui, jį ati­dė­ti pa­pras­tai kas­met pra­šo vis tie pa­tys na­mai.

Ta­čiau vės­tant orams, net pa­tys iš­tver­min­giau­sie­ji nu­lei­džia ran­kas ir skam­bi­na pra­šy­da­mi kū­ren­ti jų na­mą. Taip at­si­ti­ko ir šie­met – du iš pra­džių šil­dy­tis at­sisa­kę na­mai jau pa­gei­dau­ja pa­jung­ti ši­lu­mą.

J. Rin­ke­vi­čius įsi­ti­ki­nęs, kad ne ka­žin ką tau­pie­ji su­tau­po – dau­gia­bu­čių sie­nos vis la­biau at­šą­la, pa­tal­pos drėks­ta, pe­li­ja. Už­del­sus su kū­re­ni­mu ir tem­pe­ra­tū­rai kam­ba­riuo­se nu­kri­tus iki 12–14 laips­nių, jas ap­šil­dy­ti su­nau­do­ja­ma dau­giau ener­gi­jos.

Uk­mer­gės bu­tų ūkio di­rek­to­rius pa­ta­ria dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jams, at­si­ra­dus pro­ble­mų šil­dy­mo sis­te­mo­je, ne­šy­lant ra­dia­to­riams, ne­ken­tė­ti ne­pa­to­gu­mų ir skam­bin­ti į įmo­nės Ava­ri­nę tar­ny­bą te­le­fo­nu: 65233.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)