Šilumos ūkio problemą sprendžia teismas

Vil­niaus apy­gar­dos teis­mas šeš­ta­die­nį svars­tė UAB „Mies­to ener­gi­ja“ skun­dą dėl Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­mo spren­di­mo tai­ky­ti lai­ki­ną­sias ap­sau­gos prie­mo­nes per­duo­dant val­dy­ti ši­lu­mos ūkį ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei. Teis­mo spren­di­mas bu­vo ati­dė­tas.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ukmergės šilumos ūkį slegia nežinomybė.

Nors teis­mo spren­di­mas bu­vo ati­dė­tas lie­pos 13 die­nai, sa­vi­val­dy­bės ko­ri­do­riuo­se pir­ma­die­nį ry­te bu­vo džiū­gau­ja­ma, kad jis pa­lan­kus mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei.

De­ja, ra­jo­no gy­ven­to­jams kol kas nie­kas ne­ga­li at­sa­ky­ti į svar­biau­sią klau­si­mą – ka­da jie pa­ga­liau su­lauks karš­to van­dens.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės vi­ce­me­ras Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas pir­ma­die­nio ry­tą tvir­ti­no, kad sa­vi­val­dy­bė yra vi­siš­kai pa­si­ruo­šu­si tiek­ti gy­ven­to­jams karš­tą van­de­nį.

Te­rei­kia su­dė­ti pas­ku­ti­nius taš­kus dėl du­jų tie­ki­mo, li­cen­ci­jų ga­vi­mo. Vi­ce­me­ras ma­no, kad sa­vi­val­dy­bės ly­giu vi­si dar­bai nu­veik­ti. „Esam pir­mo­ji kregž­dė Lie­tu­vo­je, nu­trau­ku­si to­kią su­tar­tį, tai ir yra pa­grin­di­nė prie­žas­tis, ko­dėl su­si­du­ria­me su tiek daug kliū­čių. Nė vie­nos sa­vi­val­dy­bės va­do­vai iki šiol su­tar­čių su ši­lu­mos ūkio nuo­mi­nin­kais ne­bu­vo nu­trau­kę“, – kal­bė­jo vi­ce­me­ras. Pa­sak jo, pa­si­prie­ši­ni­mo iš ši­lu­mos tie­kė­jo bu­vo ti­kė­ta­si, bet ne to­kio di­de­lio mas­to.

Ra­jo­no va­do­vai šven­tai  ti­ki, kad pe­rė­mus ši­lu­mos ūkį į sa­vo ran­kas ši­lu­mos kai­ną Šven­tu­pės gy­ven­to­jams pa­vyks su­ma­žin­ti iki 20 proc., ma­žė­ti ji ne­va tu­rė­tų ir mies­to gy­ven­to­jams.

Ko­vo­je dėl at­gau­na­mo ši­lu­mos ūkio mū­sų sa­vi­val­dy­bės spe­cia­lis­tams te­ko ne tik su­telk­ti pro­fe­sio­na­lių ju­ris­tų ko­man­dą, bet ir pa­si­tel­kė vie­šų­jų ry­šių spe­cia­lis­tus.

Vie­šų­jų ry­šių agen­tū­ra IC BALTIC penk­ta­die­nį iš­pla­ti­no pra­ne­ši­mą apie tai, kad Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė krei­pė­si į ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą dėl Šven­tu­pės gy­ven­vie­tės ka­ti­li­nės elek­tro­ni­nio val­dy­mo pa­lei­di­mo rak­tų va­gys­tės bei su­ga­din­tos ka­ti­li­nės elek­tro­ni­nio val­dy­mo sis­te­mos.

Pra­ne­ši­me tei­gia­ma, kad „re­mian­tis liu­di­nin­kų pa­ro­dy­mais, įta­ri­mai pa­reikš­ti UAB „Mies­to ener­gi­ja“ dar­buo­to­jui J. V. Dėl pa­da­ry­tos ža­los sa­vi­val­dy­bė pri­vers­ta ati­dė­ti karš­to van­dens tie­ki­mo pra­džią gy­ven­to­jams“. Pa­sak pra­ne­ši­mo, ža­la dėl šio įvy­kio ga­li siek­ti iki 30 tūks­tan­čių li­tų.

IC BALTIC at­sto­vai pa­tvir­ti­no, kad vie­šin­ti in­for­ma­ci­ją apie Uk­mer­gės ši­lu­mos ūkį ją pa­sam­dė Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė.

Tie­sa, ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai As­ta Kro­ger­tie­nė įvy­kį aiš­ki­no kiek ki­taip. Pa­sak jos,  įta­ri­mai dėl įvy­kio nie­kam ne­pa­reikš­ti. Ža­la taip pat ne­įvar­din­ta. Ji tiks­li­na­ma.

„Mies­to ener­gi­jos“ ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius Ar­tū­ras Stra­vins­kas ka­te­go­riš­kai at­me­tė kal­ti­ni­mus dėl esą pa­vog­tų Šven­tu­pės gy­ven­vie­tės ka­ti­li­nės elek­tro­ni­nio val­dy­mo pa­lei­di­mo rak­tų ir su­ga­din­tos ka­ti­li­nės elek­tro­ni­nio val­dy­mo sis­te­mos. Jo įsi­ti­ki­ni­mu, šie tei­gi­niai skir­ti nu­kreip­ti vi­suo­me­nės dė­me­sį nuo sa­vi­val­dy­bės vyk­do­mo ra­jo­no ši­lu­mos ūkio žlug­dy­mo, ne­va Šven­tu­pės ka­ti­li­nė sa­vi­val­dy­bės bu­vo už­im­ta ne­bai­gus tur­to ap­ra­šy­mo pro­ce­dū­rų.

Dėl sa­vi­val­dy­bės ži­nion per­im­tos ka­ti­li­nės Šven­tu­pės gy­ven­to­jai karš­to van­dens ne­tu­ri jau pen­kias sa­vai­tes, Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jai – mė­ne­sį. Per­im­da­mi tur­tą ra­jo­no va­do­vai mai­ti­no gy­ven­to­jus pa­ža­dais, esą karš­to van­dens tie­ki­mas ne­vyks vos po­rą sa­vai­čių.

Kol teis­mai aiš­ki­na­si, kas tei­sus šio­je ši­lu­mos is­to­ri­jo­je, o uk­mer­giš­kiai mau­do­si du­be­ny­se, ši­lu­mą Uk­mer­gei at­ei­ty­je tu­rė­sian­čio­je tiek­ti įmo­nė­je – va­do­vų ro­ki­ruo­tės. Pra­ėju­sią sa­vai­tę pa­keis­tas UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ di­rek­to­rius. Juo pa­skir­tas anks­čiau ki­tų ra­jo­nų ši­lu­mos  ūkiams va­do­va­vęs Rai­mon­das Ra­gaus­kas. Lig­šio­li­nis „Uk­mer­gės ši­lu­mos“ di­rek­to­rius Ri­man­tas Pa­liu­lis  ta­po di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ju.

Ra­jo­no vi­ce­me­ras pa­ti­ki­no, kad stip­rin­ti „Uk­mer­gės ši­lu­mos“ ko­man­dą bu­vo bū­ti­na ir pa­si­rink­tuo­ju va­do­vu kol kas yra pa­ten­kin­tas.

 

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų